Comfort food, cobbler i garnek Neoflam 218Pogoda się zmienia, daje nam do zrozumienia, że lada moment przyjdzie jesień. Rześkie poranki, zmrok przychodzi coraz szybciej. Szybkie obiady składające się z warzyw czy sałatek zaczynają odchodzić w zapomnienie, nachodzi ochota na coś co można dusić na małym ogniu. Na rozgrzewający comfort food. Dziś mam dla Was danie idealne. Wiem, że będę do niego często wracać w różnym
Plate of Joy
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 4 308koszulki drużyn piłkarskich z podpisami. W tym miejscu możemy cieszyć się smakiem np. pysznych burgerów czy dań z grilla. My mieliśmy tam warsztaty z Tomkiem Leśniakiem, na których przygotowywaliśmy sałatki oraz burgery z grillowanymi warzywami. Cudownie spędzony czas i świetna zabawa! 10. Taras widokowy Lounge Bar - Hotel Sheraton Kraków, ul. Powiśle 7 Zachwycające miejsce z pięknym widokiem w hotelu
Plate of Joy
HelloZdrowie i supersałatka ze szpinakiem 223Znacie stronę HelloZdrowie ? My od dłuższego czasu często na nią zaglądamy i śledziliśmy wszystkie nowinki o zdrowiu, zdrowym odżywianiu oraz fantastyczne przepisy, które są tam
Plate of Joy
Sałatka ze świeżym szpinakiem, melonem, gruszką i serkiem burgos 226kostkę melona, słupki gruszki i kawałki serka burgos. Szynkę rozerwałam i położyłam na liściach szpinaku. Następnie pokroiłam szalotkę w piórka i zalałam oliwą i balsamico. Polałam takim sosem sałatkę, a na koniec posypałam jagodami goji
Aga w kuchni
Klasyczny Sos Tzatziki 1165sosem w polskiej kuchni, gdyż prawie wszyscy Polacy go uwielbiają. Jest idealnym dodatkiem do grillowanych warzyw i mięs z grilla, smażonych, czy pieczonych, sprawdza się też jako dressing do sałatek, czy jako samodzielny dip np. do świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Mimo sporej ilości czosnku sos ten łagodzi ostrość grillowych potraw, podkręca, podkreśla ich smak. Na blogu jest jedna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiosenna kalafiorowa z pokrzywą 233młode listki zbierane na początku wiosny z górnej części rośliny (od maja do czerwca, 4-5 listków do 1/3 rośliny) . Można je dodawać do zup, past, pesto, sałatek, farszów itd. Wart też zbierać nasiona, a zimą wysiewać na kiełki zapewniając sobie źródło zdrowia. Coraz częściej jest doceniana przez szefów kuchni i trafia do sezonowego menu w restauracjach
SzczyptaSmaQ
Szybka sałatka pekińska z fetą 389Jeśli macie mało czasu na kuchenne przygotowania, to polecam prostą sałatkę z kapusty pekińskiej, zrobienie jej zajmie Wam tylko kilka minut, a smakuje wyśmienicie. Świetnie sprawdzi się do potraw z grilla jak również jako lekka kolacja. Składniki: 1 średnia główka kapusty pekińskiej opakowanie sera feta 1/2 szklanki orzechów włoskich Sos: 2 łyżki musztardy stołowej 2 ząbki czosnku
Apetyczna babeczka
Dobrze nadziane 184font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Pomidorki ścinamy i drążymy. Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy kukurydzę i pokrojone sery. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Sałatkę schładzamy przed podaniem min. Godzinę i faszerujemy nią pomidorki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt
Sezon grillowy trwa 152grilla. Oto co zawsze znajdziesz na naszym stole: Kiełbaski owijane boczkiem (spokojnie-wytopi się:) Kiełbaski:toruńska,biała,zawinięta w boczek,kaszanka i oczywiście moja ulubiona kiszka ziemniaczana:) Sałatka ze świeżych warzyw z bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi W tym roku miałam przyjemność
Wielki apetyt
Konkurs urodzinowy z Doradcą smaku-wyniki 133serdecznie za wszystkie zgłoszenia.Wybór nie był łatwy,ale postanowiłam,że nagrodzę te właśnie 3 zgłoszonka. Nagroda główna (Śliczny Blender MSM7406 +przyprawy Prymat) trafia do: Edyty Brackiej za sałatkę makaronową w cytrusowych koszykach Nagroda za drugie i 3 miejsce otrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo
Wielki apetyt
Śniadanko wielkanocne 209Postanowiłam przygotować dla mojego męża śniadanko Wielkanocne podane w mnie tradycyjny sposób. Na talerzu znalazła się sałatka z pora , pasta jajeczna , którą napełniłam kurczaczka i pyszny domowy pasztet.Oczywiście nie mogło zabraknąć pisanek i przypraw poświęconych w koszyczku. Pasztet przygotujecie wg przepisu: Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku
Wielki apetyt
Konkurs z Duka - wyniki 143fiołków i kandyzowane fiołki, którymi udekorowała tort fiołkowy. 2 miejsce Czerwony wałek (Więcej informacji o produkcie znajdziesz tu ) Ta nagroda trafia w ręce Magdaleny Kaczmarek za cudowną sałatkę 3 miejsce 3 cudowne, kolorowe, silikonowe foremki ( Znajdziesz je również tu ) Trafią do A gaty Wasmundzkiej za pieczone motyle Przepisy znajdziecie na Facebook'owej stronie Wielkiego apetytu (kliknij tu ) Serdecznie gratuluję
Wielki apetyt
Egzotyczne curry z kurczakiem 157podsmażyć na oleju arachidowym lub ryżowym (nie spalić!). Można zamrozić lub trzymać w lodówce. Przesmażamy i dolewamy mleczko kokosowe 1/4 szklanki i 1/4 szklanki wody. Gotujemy 15 minut. Sałatka z fasolki i kokosu: Blanszowana zielona fasolka (kroimy na małe kawałki) prażony kokos czerwona cebula (drobno krojona) chilli (drobno pokrojone) odrobina octu ryżowego skórka z cytryny sok z limonki cukier
Wielki apetyt
Idealny lunchbox 194jeśli je wyjmiemy zyskujemy dodatkową komorę), 1 spora komora przedzielona na pół, miejsce na 2 kwadratowe kanapki, z możliwością wyjęcia przegródki i umieszczenia w tym miejscu np. sałatki) - każda komora jest oddzielnie zamykana a jej otwieranie nie sprawia żadnego problemu. Wera poradziła sobie z tym zadaniem doskonale. - jest lekki (moje dziecko i tak się nadźwiga, więc po co jej jeszcze
Wielki apetyt
Domowe grzanki 253Domowe grzanki to dodatek idealny do zup, kremów czy sałatek. Przygotowanie grzanek jest banalnie proste i tanie. Na pewno, co jakiś czas pozostaje Wam nadmiar pieczywa, więc gdy z czerstwieje - nie wyrzucajcie go, a w zamian za to przygotujcie domowe grzanki. Składniki: czerstwe jasne pieczywo oliwa z oliwek Czerstwe pieczywo pokroić w drobną kostkę. Całość delikatnie zalać odrobiną oliwy
Ugotować