Kurczak pieczony w sezamie i siemieniu lnianym oraz słodka gotowana marchewka 202zewnątrz. Marchewka jędrna, słodka z aksamitnym sosikiem, a do tego pyszne parmezanowe puree ziemniaczane. Palce lizać! :) Kurczak w sezamie i siemieniu lnianym: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka ok. 150 g sezamu ok. 5-6 łyżek siemienia lnianego 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki chilli sól i pieprz ok. 200 g jogurtu naturalnego lub greckiego
Cooking Monster
Gulasz z wołowiną i papryką 211Drobno pokrojoną cebulę szklimy na łyżeczce oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę. Podsmażamy kilka minut. 3. Doprawiamy do smaku czosnkiem, papryką słodką i ostrą. 4. Mięso zalewamy wodą i dusimy do miękkości (ok. 2 h). 5. Pod koniec gotowania dodajemy podsmażoną na łyżeczce oleju paprykę i sól. 6. Gulasz podajemy z kaszą i ogórkiem kwaszonym Gulasz jest
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Schab nacinany. 190piórka, paprykę w paski, w kieszonki kładziemy paprykę, cebulę, bekon, owijamy plastrami boczku, następnie schab wiążemy, smarujemy resztą marynaty i odkładamy na 2 godz. do lodówki, tak przygotowane mięso pieczemy w rękawie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 1,2 godz., po czym wyjmujemy z rękawa i pieczemy 10-15 min. do zrumienienia i miękkości
Kuchnia Beaty
Gulasz z serc indyczych 230indyczych 2 marchewki 1 duża cebula 300 ml bulionu 2 ząbki czosnku olej do smażenia majeranek sól, pieprz Wykonanie; Serca umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć na patelni, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć wszystko razem. Serduszka zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojona
magiczna kuchnia Kasi
TAJSKA ZUPA LCHF Z KREWETKAMI I ŁOSOSIEM (LCHF, keto, paleo, optymalna) 337Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Następnie na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć starty imbir, czosnek oraz łososia. Gdy białko mięsa zetnie się, czyli łosoś uzyska biały kolor przełożyć do cebuli, dodać rosół oraz mleczko kokosowe. Po 5 minutach dodać krewetki. Całość doprowadzić do wrzenia a następnie gotować na małym ogniu przez 5 minut. Doprawić
Ola la LCHF
Sos z makaronem w 30 minut 236natką pietruszki. Wybierz tuńczyka w dużych kawałkach. Wiem, że rzadko kiedy zawartość puszki tuńczyka odpowiada temu co jest widoczne na zdjęciu. Ale ja miałam szczęście i trafiłam na jasne mięso tuńczyka w dużym kawałku. Wybrałam również ten w oleju. The post Sos z makaronem w 30 minut appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzenia
dorsz smażony marynowany w musztardzie 235Ryba to jedyne mięso które jadam..Ze względu na to szukam nowych możliwości i wydobycia interesujących smaków..Polecam dzisiaj dorsza w marynacie z musztardą..Wyszła przepyszna.. składniki: 1 filet z dorsza na osobę 3 łyżki masła klarowanego do smażenia mąka do obtaczania marynata: 2 łyżki oliwy tymianek pieprz świeżo zmielony sok z cytryny musztarda około 1/2 łyżeczki
Ugotujmy Coś
Kotlety mielone z dorsza. 226natka pietruszki -sól -pieprz -majeranek -1,5 łyżki mąki -3 łyżki bułki tartej -olej Sposób przygotowania: Rybę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Bułki namaczamy w wodzie. Do zmielonej ryby dodajemy namoczone i odsączone bułki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na talerzyku mieszamy mąkę i bułkę tartą
Magia jedzenia.
Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) ) 198zjejś z nudlami, to nojlepi na samym poczōntku nastawić na nie woda. Smacznego 1 piątek, ō- samogłoska w wymowie pomiędzy o i u 2 przygotowana 3 schować 4 mięso 5 przepis 6 gościa 7 pomidorach 8 podałem 9 makaronem 10 niej 11 kolega, towarzysz 12 szybko 13 gotuje 14 ô=ło 15 cytrynowej 16 powiedzieć 17 mięta
Chop w kuchni
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem, szynką i brokułem 888Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy również w kosteczkę, szklimy na patelni. Gdy zmięknie dokładamy kurczaka i przesmażamy do miękkości. Mięso układamy w naczyniu. Brokuł gotujemy do miękkości, odcedzamy. Większe różyczki kroimy na pół, układamy na usmażonym mięsie. Wierzch zapiekanki obsypujemy startym żółtym serem
VioletoweKucharzenie
Grzany cydr z karmelem i cynamonem 186bardzo ważne znaczenie- nie ma ryzyka, że cukier się od razu spali; 2. równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni dna i ścianek, dzięki czemu karmel (i nie tylko- mięso, omlety, placki) karmelizuje się równo po całej powierzchni, a nie miejscami. Wiąże się to więc z większą efektywnością smażenia/pieczenia, czyli także i z oszczędnością; 3. ma pojemność
Kraina Miodem Płynąca
Zupa gulaszowa z wołowiną / Beef goulash soup 497Dziś zapraszam po przepis na bardzo rozgrzewającą zupę gulaszową z wołowiną, ziemniakami i papryką. Gęsta, pełna aromatycznych przypraw rozgrzeje i nasyci na długo każdego w te
karmelowy
Kotlety mielone w sosie pieczarkowym 192prosto z patelni, ale sos pieczarkowy nadaje im nowego życia - zyskujemy odmienione danie obiadowe. W tej wersji z pieczonymi mielonym, ale równie dobrze sprawdzą się smażone. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra Sos pieczarkowy: 500g pieczarek
Szefowa kuchni
NUGGETSY Z KURCZAKA 190następnie kroję na paski. Do jednej piski wsypuję bułkę tartą. Do drugiej miski wlewam mleko, wbijam jajka oraz dodaję majonez. Całość dokładnie mieszam widelcem tak by nie było grudek. Mieso doprawiam. Nastepnie obtaczam w jajku potem w bułce. Na rozgrzanej patelni wylewam olej. Mięso smażę na rumiano. Po usmażeniu nuggetsy kładę na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju. Podaję
Gotowanie Patki
Pieczona fasola po bułgarsku 471siłę z jedności fasoli z marchewką, pomidorem i papryką. Jest konkretnie, jest pikantnie, jest moc. Pieczona fasola po bułgarsku może stanowić samodzielne danie, ale można ją też podać z mięsem, np. z filetem z grilla, albo z klopsem. Przepis znalazłam na bardzo fajnym blogu Podróże kulinarne . Pieczona fasola po bułgarsku Składniki: 500 g białej fasoli (u mnie „Piękny Jaś
Trzeci talerz