pory robiłam wędliny wędzone na gorąco parzone lub podpiekane. Dziś zmieniłam sposób wędzenia na zimny którym jestem bardzo zachwycona. Mięso wędzone na zimno jest przepyszne, aromatyczne. Składniki 5 kg schabu wieprzowego bez kości Mieszanka przypraw 300g peklosmaczku Tradismak 50 g kolendry 70g pieprzu kolorowego 5 liści laurowych 20g majeranku 5 szt ząbków
Kulinarne pyszności Molkiprzekonywać.... Tym razem do klasycznych kabanosów dodałam papryczkę chilli, która świetnie podkreśliła smak kabanosów. Jeśli chodzi o ilość najlepiej indywidualnie dopasować do własnego smaku. Kabanosy z papryką składniki · 2kg mięsa z szynki
Kulinarne pyszności MolkiWieprzowina jest jednym z najczęściej wybieranych gatunków mięs przez Polaków. Możemy w domu przygotować pieczeń, wędlinę rozpływającą się w ustach pełną smaku i aromatu. Nasze podniebienia będą zachwycone jak nasi goście i rodzina. Gotowana łopatka jest przepyszna, soczysta, Myślę, że nie wiele osób rozpozna, że jest gotowana. Z punktu ekonomicznego ubytek mięsa podczas gotowania jest dużo
Kulinarne pyszności Molkiwędzonki dla moich bliskich i znajomych. Uśmiech i zadowolenie na twarzy moich bliskich i znajomych jeszcze bardziej mnie motywuje. Za każdym razem coś zmieniam i tak mamy nowy przepis. Mięso najlepiej kupować w zaufanym sklepie i powinno być bardzo świeże. Pamiętacie o tym. Domowy schab wędzony jest pyszny, soczysty o cudownym aromacie. składniki 2 x 1,5 kg schabu
Kulinarne pyszności MolkiTemat ryb bardzo często przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki. Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :) Użyłam pstrąga łososiowego, bo udało mi się kupić grube filety, ale łosoś też nada się wyśmienicie. Danie nie jest bardzo pracochłonne, pod warunkiem, że nie pokusimy się o własnoręczne(...)czosnku olej sól pieprz przyprawa do ryby sok z cytryny jajko A jak to zrobić: Rybę oprószyć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Dobrze wszystko wmasować w mięso i odstawić do lodówki. W tym czasie na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć aby czosnek "oddał smak". Na patelnię wrzucić szpinak i smażyć
Kuchnia w opałachpieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty. ~~SKŁADNIKI~~ duże filety drobiowe 3 sztuki ser gouda w plastrach około 200 gram ulubiona szynka drobiowa około 12 plasterków przyprawa do kurczaka
Kuchnia Paulettesżelatyny - 20 g Wykonanie: obrać warzywa. zagotować w garnku wodę z przyprawami i warzywami schab umyć, wyciąć białe błony i włożyć do gotującego się wywaru. Woda powinna tylko przykrywać mięso, wówczas wywar będzie bardziej esencjonalny, a galareta smaczniejsza Gotować do miękkości 35-45 minut. Miękki schab wyłowić i odłożyć do ostudzenia wywar przelać przez sito wyłożone gazą lub papierowym ręcznikiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieprz, słodka czerwona papryka, majeranek lub rozmaryn Przygotowanie : Polędwiczkę natrzeć olejem i przyprawami. Obsmażyć na złoto z obu stron. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 20 minut. Mięso pokroić w plastry. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
Magiczne Życie Martykremowym sosie z dodatkiem płatków chilli. Idealny pomysł na szybki i sycący obiad. Przepis na makaron z porem, kurczakiem i pieczarkami: Składniki Ilość porcji: 2 Makaron – 150 g Mięso z piersi kurczaka – 200 g Pieczarki – 100 g Śmietanka 30% – 100 ml 1 średni por 1/2 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku Płatki chilli Oliwa z oliwek Sól
ale Pyszniekostki sera Feta (ok. 90 g), - przyprawy: sól, pieprz, curry, słodka papryka, bazylia, czosnek. Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę z łyżeczką oleju, solą, letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 2. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w łyżeczce oleju i ulubionych przyprawach, następnie smażymy na patelni teflonowej. 3. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachgodziny, aż kapusta będzie miękka (u mnie to zajęło nieco ponad godzinę). Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, można podlać trochę wrzątku. Z zupy wyjąć żeberka, obkroić z nich mięso i wrzucić do zupy. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu, dodać do zupy. Kapuśniak doprawić majerankiem i pieprzem. Sól w tym przypadku nie jest potrzebna. Na koniec do zupy
Obiad gotowyniż gdyby miało to nastąpić dopiero na talerzu? Być może. Fajne jest też to, że taką potrawę można przygotowywać wielokrotnie, wymieniając za każdym razem któryś ze składników. Inny rodzaj mięsa, inny sos, makaron zamiast ziemniaków... Ale to oczywiście później - na początek pyszny kurczak z ziemniakami w sosie szpinakowym będzie najlepszy! :) Składniki: 4 udka z kurczaka 4 ziemniaki 150 g młodego
zadanie-gotowaniekalafiora - kilka fasolek szparagowych - 6 średnich ziemniaków - 200g śmietany 18% - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, ocet Sposób przyrządzenia: 1. Warzywa kroimy w kostkę. 2. Z mięsa, marchewki, pietruszki i pora gotujemy wywar. 3. Dodajemy kalafiora, fasolki szparagowe i ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. 4. Z śmietany i mąki robimy zawiesinę, hartujemy ją i wlewamy do zupy
Od łyżki do widelcaziemniaki z obiadu, możecie szybko przekształcić je w ciekawe i smaczne kotleciki. Smakują bardzo dobrze, nie są mdłe i pasują do wszystkiego zaczynając od jajka sadzonego, kończąc na różnych mięsach. W moim przepisie macie składniki na 4-5 malutkich kotlecików, jeśli macie więcej ziemniaków proponuje podwoić składniki. Spróbujcie sami :) Składniki: * 4 łyżki ugotowanych, utłuczonych ziemniaków * łyżka twarogu pół tłustego * łyżeczka
Klasyka Gotowanialodówki na kilka godzin piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45-50 minut, jak kość będzie luźna to jest dobrze upieczone mięso udka wyjąć na talerz, całe główki czosnku wziąć w dłoń i wycisnąć cały miąższ czosnku do wywaru, skórki wyrzucić wywar przelać do rondelka, do wywaru dodać z 2 łyżki gęstej śmietany
W Mojej Kuchni Lubię