mięso - 63110 przepisów (strona:2506/4208)

Grzybowe pęczotto 205

Moje ulubione pęczotto. Może być dodatkiem do mięsa a także samodzielnym daniem. Kasza i grzyby bardzo się lubią, dlatego zachęcam do wypróbowania mojego ulubionego sposobu na kaszę pęczak, której tak wiele osób unika;). 1 szklanka kaszy pęczak, u mnie od Lidl Polska 1 cebula 0,5 litra bulionu warzywnego + woda z moczenia grzybów 100 ml białego wina 20 g suszonych

Szefowa kuchni
Kotlety rybne z ryżem i suszonymi pomidorami 205

osolonym wrzątku razem z koncentratem pomidorowym do miękkości, odcedzam, przesypuję do miski. Rybę rozmrażam, osuszam z wody ręcznikiem papierowym, kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mięsa, razem z osączonymi z oliwy suszonymi pomidorami. Dymkę siekam razem ze szczypiorkiem-trochę szczypioru zostawiam do posypania na talerzu, dodaję do masy rybnej, mieszam z ryżem, wbijam jajka, doprawiam do smaku

Wanilia i Kardamon
Śląski Festiwal Sushi i moja wizyta w dwóch Restauracjach 206

był cudowny dzień.  Odwiedziłam dwa lokale: skorzystałam ze zniżki 20% (zniżka nie obejmuje napojów) w  HOBU Sushi & Asian Menu Sushi Katowice   Wybrałam pierożki chińskie z mięsem, lody z zielonej herbaty oraz niezwykle aromatyczną herbatę jaśminową, która na długo pozostanie w mojej pamięci I Ty pobierz zniżki https://bnc.lt/Uecj/7TeXK0DotA W  Śląskim Festiwalu Sushi z Qponami

Moja smaczna kuchnia
Filet z kurczaka nadziewany jabłkiem 187

każdym razem, kosztując mięso drobiowe na słodko, dochodzimy do wniosku że to nasza bajka. Kurczak jest bardzo soczysty, wspaniale współgra z jabłkiem i selerem. Do tego przepyszny ryż na słodko i...sprawa zamknięta.  Składniki 2 filety z kurczaka 1/2 małego jabłka 1 łodyga selera naciowego 1 mała cebula 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżki oleju sól

R'n'G Kitchen
RYŻ Z WARZYWAMI 166

sokiem cytryny. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zawartość kubka wlewamy do miski i mieszamy. Polecam go jako dodatek do kotlecików, np.: KOTLECIKI CHILI Z MIĘSEM MIELONYM MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety sojowe na bigosie z pieczarek i papryki 205

klopsików soję zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnie zmieniamy wodę i gotujemy soję około 2 godz do miękkości. Soję odcedzamy i miksujemy blenderem lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Następnie dodajemy jajko i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy pulpeciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą

e-PrzepisyKulinarne
Tołpyga w pomidorach z batatami 239

łosoś przygotowywane na różne sposoby, teraz jednak postanowiliśmy przygotować tołpygę w pomidorach podaną z frytkami z batatów. Nie spodziewaliśmy się, że jest tak dobrą rybą, ma smaczne, wilgotne, białe mięso. Co ważne również w większości przypadków ma duże ości, więc ciężko jest je przeoczyć i nie sprawiają problemów podczas jedzenia. Zobaczcie zatem jak przygotować tołpygę w pomidorach, podaną z pysznymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla z kurczakiem i salsą z ananasa 195

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szukacie pomysłu na domowe placki tortilla? Na świetną przekąskę na kolację, domówkę czy lunch? Jeżeli tak to nie

Marta Gotuje
Roladki schabowe z farszem z porem 226

gałkę muszkatołową. Dodać posiekane i zmiażdżone ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż por zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser. Nadzienie rozłożyć na płaty mięsa i zawinąć. W jednej misce lekko rozbić jajko, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor

Kuchnia Pokoleń
Pikantna zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym 212

pokroić w średnia kostkę. Czosnek drobniutko posiekać. Pierś kurczaka również pokroić w średnią kostkę. W garnku rozgrzać olej kokosowy i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek oraz kurczaka. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokruszoną papryczkę chili oraz pokrojoną paprykę, całość zalać wodą. Dodać też słodka paprykę oraz kurkumę. Gotować aż kurczak i papryka będą miękkie. Następnie dodać mleczko kokosowe

Monia miesza i gotuje
BOSKA! Włoska – restauracja na Pradze 369

Pappardelle Boscaiola – podgrzybki, boczek (26 zł). Porcje były słuszne i smaczne. Klasycznie musiałam się wychylić i zamówiłam Calzone z wołowiną, cebulą i kwaśną śmietaną (25 zł) i cóż, mięso było mięciutkie i delikatne, ciasto akurat, tylko coś z doprawieniem było nie tak. Żałowałam, że nie wzięłam pasty bo wszyscy zajadali z wyraźnym zadowoleniem. Nadszedł czas na desery. Zamówiłam moje

karmelowy
Cynamonowy kurczak z batatami, papryką w sosie mango 233

miski z marynatą z soku, pozostawić na około pół godziny. Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na dość duże cząstki to samo zrobić z papryką. C ebule pokroić na ćwiartki. Mięso wyjąć z marynaty, a w pozostałej marynacie obtoczyć również bataty,   paprykę i cebule. W naczyniu żaroodpornym pokudłać wszystkie składniki naprzemiennie, na końcu skropić olejem. Piec w 170 stopniach przez

Jadło i czytadło
Perliczka w sosie grzybowo – śmietanowym, marynowana w ziołach 137

każdej strony kawałki perliczki. Po chwili dodajemy cebulę i razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy śmietanę. Na tym etapie możemy zagęścić sos mąką lub nie. Odlewamy niewielką ilość płynu i rozprowadzamy dokładnie mąkę ( ok. 1 ½ łyżeczki ). Ponownie umieszczamy w daniu. Zagotowujemy. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Ziemniaczki do obiadu 177

kroimy w grubszą kostkę. Posypujemy obficie mieszanką warzywną, solimy i pieprzymy do smaku.  Ziemniaki wkładamy do foliowego rękawa i pieczemy jako samodzielne danie lub wraz z dowolnym mięsem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Bezglutenowy pasztet z kaczki 204

marchewkę, pietruszkę, opaloną cebulę oraz sól i pieprz w ziarnkach.  Wedle uznania można dorzucić także pora, selera czy lubczyk. Jednak dla samego smaku pasztetu nie jest to konieczne. Mięso gotujemy, aż zacznie odchodzić od kości. Wyciągamy wraz z warzywami i studzimy. Podgardle mielimy przez maszynkę wraz z kaczką, podudziem, warzywami z rosołu oraz cebulami. Dodajemy jajka oraz przyprawy

Kuchnia od dwojga