mięso - 63110 przepisów (strona:2501/4208)

Pieczona cukinia z pieczarkami z sosem czosnkowo-ziołowym 305

Bardzo smaczny podwieczorek.  Jadłam coś podobnego w jednym z kebabów warszawskich. Ponieważ nie łączę węglowodanów z mięsem, to nie zamówiłam wtedy zwykłego kebaba w cieście, tylko wzięłam sałatkę z bakłażana z sosem jogurtowym. Pomyślałam, że ten smak już znam, więc w domu zaczęłam sobie robić coś podobnego z różnych warzyw. A dzisiaj cukinia z pieczarkami i sos jogurtowy czosnkowo

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kurczak po syczuańsku - Ostry obiad w 30 minut 194

miastu Shaoxing, z którego też pochodzi.  Wino Shaoxing ma kolor bursztynowy, smak delikatnie cierpki z wyczuwalnymi nutami karmelu, smakiem zbliżony do wytrawnego sherry. Wykorzystywane jest głównie do marynowania mięs. Jeżeli go nie posiadasz, możesz go spokojnie zastąpić  sherry. dodatkowe składniki Orzechy nerkowca ja je uwielbiam  i dodaje je do każdego możliwego  dania do, którego pasują. dlatego(...)kurczaka Do rozgrzanego woka lub na patelnie wlewamy olej ( pozostałe 3 łyżki) wrzucamy naraz wszystkie kawałki kurczaka i rozprowadzamy je równo na patelni. Nie mieszamy przez pierwszą minutę! Gdy mięso zrobi się złote, mieszamy i podsmażamy dalej, by skarmelizować je równomiernie z każdej strony. Przesmażone kawałki zdejmij z patelni i odłóż na talerz. Etap IV - Mieszanie Do tego samego

Wylizany Rondel
Kasza pęczak jęczmienna kujawska z pieczarkami i cebulką. 215

podsmażamy, następnie dodajemy pieczarki i podsmażamy tak długo aż się zarumienią.Przekładamy do kaszy, przyprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem , szczyptą chili lub vegetą.Kaszę można podać z dowolnym mięsem lub jako samodzielne danie bez żadnych dodatków.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczone roladki z mięsa mielonego 191

cienkich plastrów wędzonego boczku parzonego sól,pieprz słodka papryka gałka muszkatołowa Ser żółty pokroić w grube paski o długości ok 4-5 cm. Łopatkę zmielić na grubych oczkach. Mięso dobrze doprawić solą, pieprzem, papryką oraz odrobiną gałki. Dokładnie wyrobić. Przygotować naczynie żaroodporne, dno lekko natłuścić olejem. Ręce lekko zwilżyć wodą i nabrać trochę mięsnej masy. Rozpłaszczyć i na środku ułożyć

Monia miesza i gotuje
“Opowiadania drewnianego stołu” – recenzja 179

keksówka. Rządzi tu minimalizm i mniej to często więcej. Monika jest piekarzem znanym ze swoich warsztatów pieczenia chleba na zakwasie, poszukiwaczką smaków i stylistką jedzenia. Nie boi się mięsa i glutenu, a przede wszystkim nie boi się eksperymentów. Jej eksperymenty budzą jednak zaufanie, bo skoro wychodzi jej chleb, gdzie trzeba bardzo pilnować proporcji i mieć dobry przepis czy know

Ugotowane pozamiatane
Spaghetti z marchewki z miodem, koperkiem i płatkami lnianymi 168

Przepis autorski (mój).  Tak przyrządzona marchewka może być idealnym dodatkiem do mięsa, ryby lub lekkim posiłkiem w wersji solo. Dodatkowo wzbogaciłam ją płatkami lnianymi, które zawierają mnóstwo kwasów tłuszczowym omega-3, błonnika oraz wartościowego dla naszego organizmu - białka. Marchewkę możecie pociąć za pomocą obieraczki lub specjalnej tarki, lecz ja poszłam na łatwiznę i użyłam gotowej mieszanki. Marka

Di gotuje
Pesto z brokuła 207

łyżeczka cukru 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki startego parmezanu Przygotowanie: W garnku zagotuj wodę z 1/2 łyżeczki soli - wrzuć pierś i ugotuj (ok. 15-20 min). Po ugotowaniu mięsa, pokrój pierś na małe kawałki. Do drugiego garnka wlej wodę i wsyp cukier - zagotuj. Brokuła podziel na różyczki, umyj na sitku pod bieżącą wodą i wrzuć na wrzątek - gotuj

Alutka-Gotuje
Kapuśniaki 198

Małe paszteciki nadziane mięsem i kapustą to smaczny dodatek do barszczu czerwonego. Idealnie sprawdzą się jako ciepła przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy i alternatywa do znanych wszystkim krokietów. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Kotlety z grochu, wegetarianskie 198

trzech tygodni nie jem mięsa.  To zbyt krótko bym mogła powiedzieć o sobie, że jestem wegetarianka i, że to już tak na stałe ale nie zmienia to faktu, że mam satysfakcję i dobrze się z tym czuję.  Wczoraj miałam wprost przemożną chęć na kotlety i surówkę z białej kapusty.  Na kotleta postanowiłam przerobić strączki a konkretnie groch

Dzieje kuchennej Wiewióry
Restauracje w Poznaniu: Maniok 209

sosie musztardowym. Porcja całkiem spora, prezentująca się niezwykle estetycznie. A smak? Schab pychota, sam rozpływał się w ustach, a ziemniak i sałatka dopełniały całość. Nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięsa dzieci pokusiły się o skosztowanie tego dania (zjadły, czyli było super :)) Dzieci jednakże szybko wróciły do swoich dań. Jerzol wybrał pulpety drobiowe z orzechowymi kopytkami z dodatkiem marchewki i groszku

Kolizje Smaków
Pieczona fasola w pomidorach z suszonymi śliwkami 211

danie dostałam od Miśki 8/10, ale wcześniej jadła pomidrówę u babci, więc nie była głodna aż tak bardzo, a poza tym, stwierdziła, że skoro ona już nie je mięsa od dawna to nawet wege parkówki jej nie smakują, bo przypominają je mięsne wyglądem.   Artykuł Pieczona fasola w pomidorach z suszonymi śliwkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Kaczka pieczona w glazurze pomarańczowo-miodowej / Roast duck with orange-honey glaze 271

Mam ogromną słabość do kaczek, jak tylko jestem w nowej restauracji zawsze zamawiam kaczkę, gdyż o jej przygotowaniu od razu można stwierdzić czy restauracja ma dobrego

karmelowy
Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki 170

daniu, oprócz deserów. Dziś zapraszam moich czytelników na pęczak z makaronem warzywnym, czyli pyszne i zdrowe danie dla każdego. Może być samodzielnym posiłkiem, a jeśli dorzucimy do niego kawałek mięsa, to i mięsożercy będą zadowoleni 😄. Oczywiście możemy je przygotować z użyciem innej kaszy, która Wam akurat została z poprzedniego dnia lub ewentualnie ryżu. Pęczak z makaronem warzywnym z marchewki

Kulinarne przygody Gatity
Ziemniaki faszerowane, zapiekane... 192

wierzchu ziemniaków lekko się przypiekła, wyjęłam z piekarnika i już można je było podać na stół. Najbardziej smakują kiedy są jeszcze ciepłe. Takie faszerowane ziemniaki można podać z mięsem,   z ulubioną surówką, lub tylko z sosem Tak wyglądają. A jak smakują? Musicie przekonać się sami. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli

Kuchnia u Krysi
Tatar wołowy z czarnuszka, parmezanem, majonezem bazyliowym, srirachą, czosnkiem i rydzami 142

Jeśli jesteście miłośnikami surowego mięsa to dobrze wiecie, że niestety nie ma w naszej tradycji kulinarnej zbyt wielu dań, gdzie możemy się nim rozkoszować. Stąd też moje poszukiwania coraz to nowych smaków w klasycznych daniach takich jak carpaccio czy właśnie tatar. Co można zrobić, żeby to klasyczne danie było jeszcze smaczniejsze? Może mały dodatek czosnku, majonezu z nutą bazylii

Milion Smaków