mięso - 63110 przepisów (strona:2497/4208)

Krupnik 219

się znaleźć w niej suszony grzybek, marchew, pietruszka, ziemniak i kasza. Ma być to zupa sycąca i rozgrzewająca. Zatem gdy już mamy ugotowane ziemniaki i kaszę. Dodajemy rozdrobnione kawałki mięsa oraz pokrojoną w pół-talarki czy kostkę marchew, pietruszkę, seler a nawet por. Dodatkowo można zetrzeć na dużych oczkach świeżą marchewkę. Całość wieńczymy odrobiną natki pietruszki, dodając ją do garnka

Karczma Honorietty
Klopsiki w sosie Teriyaki 212

łyżeczki skrobi ziemniaczanej 1 szklanka wody łyżeczka oleju sezamowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułkę namoczyć w wodzie. W garnku wymieszać wszystkie składniki sosu, zostawić na małym ogniu na kuchence. Do mięsa mielonego dodać jajko, doprawić majerankiem, ostrą i słodką papryką, pieprzem, imbirem i czosnkiem. Dodać odciśniętą z nadmiaru wody bułkę, całość dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki i podsmażyć na patelni. Następnie

Delusional Trine
zupa pomidorowa na piersi kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim... 166

szumy", wsypać ziele angielskie, liście laurowe, koper suszony baldachimki, takie jak do małosolnych ogórków się dodaje, zwsze mam ususzone i do potraw dodaję, wsypać ryż i gotować do miękkości mięsa i ryżu usunąć baldachimki kopru, dodać kucharka, czosnek niedźwiedzi, wlać sok pomidorowy, zagotować krótko dodać śmietanę 18%, pieprz mielony do smaku - zupa dzięki koprowi jest aromatyczna i pyszna.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z cukinią, pieczarkami i mozzarellą 231

Pomysł na szybki obiad, a jaki smaczny. U mnie cukinia i pieczarki pokrojone są drobno ze względy na dzieci, ale można pokroić np. w półplasterki. Szybko, smacznie i bez mięsa, prawda, że można. Ja użyłam mozzarelli, ale również można użyć parmezanu. Składniki: makaron np. świderki 1 cukinia 250 g pieczarek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli zioła

talerz przyjemności
Indyk w sosie curry z mango. Przepyszne! 182

INDYK W SOSIE Z CURRY, BIAŁĄ FASOLKĄ I MANGO, PODANY Z KASZĄ JAGLANĄ! Pożywne, bardzo aromatyczne i rozgrzewające danie z dodatkiem mięsa z indyka. Sos jest delikatnie kremowy, złagodzony poprzez dodatek mleczka kokosowego, będzie też idealny dla dzieci, podany z kaszą jaglaną i świeżą szałwią. Bardzo proste danie, które na dobrą sprawę robi się prawie samo. To moje pierwsze curry

SMYKWKUCHNI
Meksykańska zupa z kurczaka. 198

pietruszki) sól Wykonanie: Kurczaka gotować do miękkości (40 minut) na małym ogniu z dodatkiem listka laurowego i pieprzu (ewentualnie bulionetki). Udka wyjąć z wywaru i po ostudzeniu oddzielić mięso od kostek. Pokroić w paski. Do wywaru dodać pomidory, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany czosnek, kukurydzę i fasolkę (odsączone z zalewy), pastę paprykową, kumin, sok i skórkę limonki oraz cukier

zadanie-gotowanie
Smażone lody szpinakowe z wafelkami Lusette 209

cytryny i szpinak. Zmiksować i zamrozić (najlepiej przez noc). Panierka: Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Herbatniki przełożyć do foliowego woreczka i rozbić tłuczkiem do mięsa. Łyżką do lodów forować kulki i do każdej włożyć kawałek wafelka. Następnie każdą kulkę otoczyć w ubitym jajku, potem w herbatnikach. Panierkę dokładnie docisnąć i włożyć kulki do zamrażarki na około

Oryginalny smak
Sałatka gyros wg Alicji 228

konserwowe podwójna pierś z kurczaka ok. 2-3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu przyprawa gyros 1 cebula Przygotowanie: Kapustę i cebulę skroić dość drobno, sparzyć na sitku wrzątkiem- odcisąć Mięso pokroić też w drobne kawałki, posypać przyprawą gyros i smażyć na maśle klarowanym, do momentu aż straci surowiznę, ale nie przysmaży się na rumiano Ogórki można obrać cienko ze skórki

Proste Potrawy
Tatar wołowy 207

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens 500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowane 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa i dokładnie … Czytaj dalej Tatar wołowy

czarrna od kuchni
Sałatka z buraka i jabłka 190

jogurtu, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem dodajemy posiekany koperek i ponownie mieszamy sałatkę. Taka sałatka z buraka i jabłka to idealny dodatek do gotowanego mięsa, np. gotowanego schabu. Smacznego!   The post Sałatka z buraka i jabłka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka buraczana z jabłkami 186

koleżanka korzysta z klasycznej tarki. Ścieramy buraki, jabłka i odsączamy. Przenosimy do większej miski, dodajemy posiekaną cebulę, przyprawy i majonez. Całość mieszamy i podajemy np do obiadu (ziemniaki, mięso – będzie pasować super). Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Efektywna dieta na lato 206

szpinaku. Zawierają mnóstwo witamin i do tego doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy do tej pory smażone warto zastąpić gotowanymi oraz pieczonymi. Delikatne drobiowe mięso z dodatkiem warzyw czy pieczona ryba latem smakuje zupełnie inaczej, także z grilla. Polecane są również letnie zupy które są bardzo wartościowe, takie jak choćby chłodnik . Zawierają mnóstwo świeżych warzyw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety ze szpinakiem i fetą 183

moim domu od zawsze przygotowywało się krokiety z mięsem bądź z grzybami lub kapustą. Możliwości było kilka i farsze na przemian można było w nich odnaleźć. Jednak ja osobiście bardzo lubię szpinakowe nadzienia i tym razem pokusiłam się na przygotowanie tych o to krokietów. Przyznam, że4 bardzo nam smakowały i z pewnością będą gościły często na naszym stole. Krokiety

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Udka kurczaka z duszoną marchewką 228

trochę udało mi się podpatrzeć jak robi mój tato. Udka nie wyszły dokładnie takie jak on robi, ale chociaż trochę je przypominają :-)   Aby skrócić proces smażenia mięsa, to pierwsze udka chwile podgotowałam. Następnie przysmażyłam je na patelni, aby sk ó rka była chrupiąca. Potem dusiłam udka z cebulk ą  i marchwią do miękkości. Sos posypałam

kulinarne odsłony pati
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami 265

Makaron gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek, mieszamy i odkładamy do przestudzenia. Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika. Przekładamy do miseczki. Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z przyprawą gyros oraz odrobiną soli i słodkiej papryki. Odkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni. Osączone

Smaki Na Talerzu