Żeberka rozkosznie cebulowe 217prostu wymagają długotrwałego przygotowania. Czasem jest to związane ze złożonością przepisu, a innym razem z użyciem składnika, który wymaga dłuższej obróbki. Tak właśnie jest choćby z niektórymi rodzajami mięsa. Uczę się, cały czas, różnych tajników i zasad i pomyślałam, że dobrze byłoby spróbować stworzyć choćby najbardziej podstawową ściągawkę dla Pichceniomaniaków- mięsożerców. Trzymajcie kciuki i wypatrujcie takiego tematu już niebawem. Tymczasem
Pichceniomania
Kluski szpinakowe 211Kluski szpinakowe to świetny pomysł na pyszny, a zarazem efektowny obiad. Małe, urokliwie zielone kluseczki, polane masełkiem, lub podane z ulubionym mięsem, sprawią, że zwykły rodzinny obiad, zamieni się w wyjątkowy, a kluseczki znikną w mgnieniu oka, dlatego warto zrobić ich na prawdę sporą ilość Jeśli z jakiegoś powodu zostanie Wam kilka klusek z obiadu, pamiętajcie, że mogą być równie
NiePieprz.pl
Pieczone pierożki z mąki orkiszowej wegetariańskie 305koło kaloryfera lub przed otwartym piekarnikiem.W tym czasie przygotować farsz pieczarki pokroić podsmażyć doprawić i zblendować razem z fasolą (jeśli macie słaby blender można zmielić w maszynce do mięsa). Ciasto podzielić na trzy części, każdą rozwałkować bardzo cienko i wycinać koła lub kwadraty położyć około 1 łyżeczki farszu i sklejać tradycyjne pierogi lub trójkąty. Pieczemy w temperaturze
zdrowa vege kuchnia
Roladki z indyka z karelosse 255Sól, pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Wykałaczki Sposób przygotowania: Sznycle z indyka rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawa do indyka. Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy po dwie sztuki karelosse oraz 2 sztuki suszonych pomidorów. Roladki zwijamy dość ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażmy na rozgrzanym
Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowej 277Delikatne i bardzo aromatyczne mięso. Zamarynowane w jogurcie i pikantnym selerze naciowym nabiera całkiem nowego smaku. Składniki 2 gałązki selera naciowego 6 plastrów szynki 200 g jogurtu naturalnego 1 podwójna pierś z kurczaka pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku sól himalajska natka pietruszki rzeżucha 1. Seler kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do jogurtu razem z przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
ŻUREK Z PIECZONĄ KIEŁBASĄ I TWAROŻKIEM 179Przygotowując żurek pamiętajcie o jak najlepszej jakości składnikach, bo to właśnie one decydują o smaku zupy. Biała surowa kiełbaska od sprawdzonego sprzedawcy w swoim składzie powinna posiadać tylko mięso i przyprawy. Poza tym esencjonalny, najlepiej domowy lub kupiony w sklepie ze zdrową żywnością, zakwas na żur. SKŁADNIKI / 6 porcji 500 ml zakwasu żytniego 600 g surowej białej kiełbasy
cool and minty
Pasztetowa swojska-wędzona 376podgardle. Parzymy do stanu miękkiego około 1.30- 1.45.Cały czas utrzymujemy temperaturą 75 stopni. Cebulę parzymy 30 min. Piętnaście minut przed końcem parzenia wrzucamy wątrobę i serca. Wyjmujemy mięso i studzimy. Moczymy bułki w rosole, odciskamy je. Następnie wszystko mielimy na drobnym sitku 2-3 mm dwa trzy razy lub po zmieleniu jednorazowym posiłkujemy się blenderem. Po zmieleniu składników zabieramy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami / Smoked mackerel and sun-dried tomato pate 289pokrojone w kostkę 2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę 1/2 łyżeczki tabasco 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz Przygotowanie: Zdejmij z makreli skórkę, oddziel mięso od ości, przełóż je do miski i rozdrobnij widelcem lub rozdrobnij w blenderze jak Ci wygodniej. Dodaj resztę składników i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego
karmelowy
,, Kokilki ze szpinakiem i pastą z suszonych pomidorów’’ 209pomidorami Listki świeżej bazylii Wykonanie: Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego wyciśnięty czosnek, a potem szpinak, kukurydzę i chwilę podsmażamy. Mięso podsmażamy na patelni przyprawiamy chili i ziołami prowansalskimi, łączymy z resztą składników. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki układamy kwadraty tak aby rogi ciasta wystawały
Podróż w kulinaria
Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami 187lepszego niż ciepłe śniadanie, zwłaszcza w weekendy. Dzisiaj przedstawiam kolejny pomysł na zapiekane jajka. Taka porcja wystarczy spokojnie dla dwóch osób, bardzo syte śniadanie i to bez dodatku mięsa! Chrupiące podpłomyki to świetny dodatek do jajecznego śniadania. Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki różyczek brokuła 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 1 ząbek czosnku 1/3 cebuli
Moja smaczna kuchnia
Tarta z wołowiną i zieloną fasolką 219mąki 115 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli i estragonu 5 łyżek zimnej wody 1/2 szklanki śmietany 2 jajka szczypta soli, tymianku i estragonu 1/4 szklanki mleka Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i zmielić w jedną cebulą. Podsmażyć na łyżce oleju oczywiście z przyprawami i czosnkiem. Fasolkę podgotować w osolonym wrzątku przez 5 min. Cebulę pokroić w piórka zeszklić
Gaździnka warzy
Arancini z pieczarkami 299Arancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z ryżu, mięsa, groszku i mozarelli. Inne odmiany to: arancini con burro (z masłem), arancini con funghi (z grzybami) i arancini con melanzane (z bakłażanem), con salsiccia (z kiełbasą), con gorgonzola, con salmone (z łososiem
mojewypiekiinietylko
Expresowe spaghetti z cukinią 454spaghetti z cukinią – czyli pyszny makaron w sosie pomidorowym, to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad :) A jeśli baaaardzo lubicie mięsko, to śmiało do sosu pomidorowego można dorzucić mięso mielone z indyka, czy szynki :) Expresowe spaghetti z cukinią – Składniki: 1 średnia cukinia (ok. 300g) 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 2 […] The post Expresowe spaghetti z cukinią appeared
Kulinarne Przeboje
Domowy kebab 322kilkunastu minutach odlać wodę, którą puściła. Sosy: Składniki każdego sosu po prostu ze sobą wymieszać. Sól i pieprz dodawać ostrożnie, według własnego smaku. Do bułki włożyć usmażone mięso, warzywa i polać sosem. Smacznego
W kuchni u Moniki
Kotleciki z białej kiełbasy 211bułkę kajzerkę, bułkę tartą, mniej więcej 2 łyżki majeranku, pieprz czarny mielony, maggi, olej do smażenia. Bułkę namocz. Surową kiełbasę wyjmij z osłonek. Jajka sparz. Do dużej miski przełóż mięso z kiełbasy, lekko odciśniętą bułkę oraz bułkę tartą (warto dodawać ją stopniowo, do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy). Do miski wbij też jajka. Całość dopraw do smaku majerankiem, pieprzem oraz maggi
blog.moje-pasje.info