mięso - 63110 przepisów (strona:2486/4208)

Zapiekanka makaronowa z brokułem, serem i piersią z kurczaka 193

minuty. Brokuła ugotować na pół twardo w osolonej wodzie lub na parze. Umyte i osuszone piersi z kurczaka należy pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z odrobiną przyprawy uniwersalnej. Mięso umieścić na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju i smażyć przez kilka minut - do momentu nabrania lekko złotego koloru. Przygotować sos.  Masło rozpuścić w rondelku i energicznie mieszając - wsypać

Di gotuje
Żeberka anyżowo-czosnkowe 157

papierowym ręczniku. Przełożyłem do wysokiego garnka, dodałem pokrojony w plastry imbir, czosnek, gwiazdki anyżu, sambal oelek, sos sojowy, cukier i wodę. Dusiłem na małym ogniu około półtora godziny. Gdy mięso zaczęło odchodzić od kości, wlałem ocet, gotowałem kolejne 10 minut

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie curry z ananasem! Mniammm! 235

Najsmaczniejszy KURCZAK CURRY z ananasem i ryżem jaśminowym! Taki obiad poproszę codziennie! Mniamm! Kurczak na obiad! Kurczak to częsty wybór na obiad. Sięgamy po to mięso bo jest łatwe i szybkie w obróbce, można je przyrządzić na wiele sposobów. Dobrze łączy się z ostrymi, słodkimi, ziołowymi czy też bardziej klasycznymi połączeniami. Ja lubię kurczaka przygotowywać jednak troszkę bardziej nowocześnie

SMYKWKUCHNI
Pieczona pietruszka z miodem i czosnkiem 178

dynia ) ale obok pietruszki przechodziłam z  obojętnością... Wszystko do czasu, aż koleżanka opowiedziała mi jak pyszna jest upieczona  z miodem i czosnkiem. Będzie idealnym dodatkiem do mięsa, pyszna jest też pokrojona w małe kawałki, jako jeden ze składników sałatki. Pieczona pietruszka z miodem i czosnkiem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g  pietruszki 4 duże

Kulinarne przygody Gatity
Szuba sałatka śledziowa 266

też ją znacie i robicie.;) Sałatka warstwowa, nie tylko ładnie się prezentuje, ale i świetnie smakuje. Na blogu w zakładce Sałatki znajdziecie inne przepisy i pomysły na sałatki z mięsem, jarzynowe, śledziowe, z rybą itp. Polecam i życzę smacznego Składniki 4 płaty śledziowe 4 średnie ziemniaki 1 pęczek szczypiorku 4 średnie buraczki 1 duża cebula 3 średnie marchewki 4 jajka

O kuchni z uczuciem
Kurczak w aksamitnym sosie z mango 280

paski. 8 Na średnim ogniu rozgrzewam w garnku 1 łyżkę oleju kokosowego i podsmażam delikatnie kurczaka ok. 4-5 minut do czasu aż większość kawałków straci różowy kolor. Mięso przekładam do miseczki. 9 W tym samym garnku podgrzewam 1 łyżkę oleju kokosowego i podsmażam cebulkę z czosnkiem do zeszklenia. 10 Dodaję połowę z pokrojonego w kostkę mango, papryczkę chilli, połowę

Book of spells
Makaron udon z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom udon noodles 288

W związku z tym, że otrzymałam od House of Asia wielką paczuchę z orientalnymi produktami, przedstawiam dziś pyszne i szybkie danie z akcentem azjatyckim. Makaron udon

karmelowy
Kotlety drobiowe w panierce sezamowej. 194

urozmaicenie panierki przez dodanie do niej ziaren sezamu. I nie żałuję! Kotlety zyskały nową jakość :) Idealnie będzie pasował do nich sos słodko-kwaśny. Proponuję wówczas przygotowanie mniejszych porcji mięsa i maczanie ich we wspomnianym dodatku. Składniki: 300 g filetów z piersi kurczaka sól  pieprz 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu jajko 4 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Piersi

zadanie-gotowanie
PODUDZIA Z KURCZAKA W CIEŚCIE CURRY 255

Przepis na podudzia z kurczaka wcale nie musi być nudny...Oto mój pomysł na podudzia w cieście curry. Chrupiące ciasto curry a w środku soczyste mięso. Pychota! Prosty obiad można zamienić w coś pysznego i niebanalnego. Z pewnością danie to zachwyci Twoich domowników i gości 😊 Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej 1 szklanka

Kuchnia MagdaLeny
Delikatna tarta na cieście francuskim z cukinią, fetą i wędzonym kurczakiem 544

szklanki oliwy z oliwek 1. Fetę, jogurt naturalny, sok z cytryny, jajko, miętę i pieprz łączymy w miseczce na gładką masę. 2. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. 3. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. 4. Oliwę mieszamy z ziołami greckimi i szczyptą soli. 5. Płat ciasta francuskiego rozwijamy, układamy na blasze, rozsmarowujemy masę z fety pozostawiając

Cook&Love
Aromatyczne skrzydełka duszone z warzywami 262

minut, a następnie dodać warzywa (bakłażan przy końcu bo się rozciapie, a jeśli i nawet to też będzie pysznie) i wszystko skropić limonką. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości mięsa ok 35 min (nie zapominać przemieszać czasem i pewnie będzie trzeba jeszcze troszkę podlewać wodą).  Na końcu wlać mleczko kokosowe, kiedy zgęstnieje będzie gotowe do podania...u mnie

Gaździnka warzy
Sałatka warstwowa gyros z kapustą pekińską 289

Madzię aby przygotowała tą pyszną sałatkę :) Tym razem będzie wersja z kapustą pekińską. Sałatka wbrew pozorom jest szybka w przygotowaniu, a cała sztuka w jej przygotowaniu- to odpowiednie przyprawienie mięsa. Najlepiej jest przygotować tą sałatkę w przeźroczystej salaterce, będzie się pięknie prezentowała na stole. Goście będą mogli zobaczyć ułożone wszystkie warstwy sałatki. Możecie udekorować również sałatkę posiekanym szczypiorkiem. Sprawdźcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Akcja: Kuchnia rosyjska 231

odświeżenie przepisów starych, tradycyjnych , jakie jadało się dawno temu. Są to potrawy długo trzymające ciepło, dość tłuste. To wynik mroźnych, długich zim. Niech to będą przepisy na gęste zupy, mięsa zapiekane, przeróżne pierogi oraz bardzo popularne w Rosji ryby. Myślę, że jest wielu zwolenników tej kuchni . Z niecierpliwością czekam na Wasze przepisy 😊 (function

Kulinarne przemyslenia
Gryczotto z grzybami 186

grzybami, czyli wiemy już, że do jego przygotowania użyłam kaszy gryczanej. Gryczotto może być dodatkiem do dania mięsnego, lub dla tych co nie zawsze muszą mieć obiad z mięsem, samodzielnym pysznym daniem. Zapraszam ! Gryczotto z grzybami Czas przygotowania: 30 minut + czas moczenia Składniki: 100 g kaszy gryczanej 25 g suszonych grzybów 200 g pieczarek 2 cebule 200 ml białego

Kulinarne przygody Gatity
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 225

mąki z solą dodajemy zaczyn z drożdży, pozostałą wodę oraz oliwę. Przez kilka minut wyrabiamy ciasto, podsypując mąką.Odstawić na 1,5 godziny, do wyrośnięcia. Nadzienie :  Do zmielonego mięsa dodać czosnek, posiekaną natkę, paprykę, cebulę chili, pozbawianego pestek i skórki pomidora(pokrojonego w drobną kostkę)sól, świeżo zmielony pieprz. Całość dokładnie łączymy ze sobą. Wyrośnięte ciasto dzielimy

Kopystką po garach

Proponowane wyszukiwania