mięso - 63110 przepisów (strona:2489/4208)

Mega kotlety a’la gołąbki 144

false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy, sparzamy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni przysmażamy drobno pokrojony boczek, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Mieszamy w misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen
Klopsy w sosie grzybowym 178

pora. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym - odstawić do przestygnięcia. Suszone borowiki zalać wodą (ok 1,5 l - ile nam na sos potrzeba) lekko posolić i gotować do miękkości. Mięso przełożyć do miski, wbić całe jajko, wsypać bułkę tartą i pięć łyżek podsmażonych pieczarek, nie zapomnieć czosnku. Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać i formować nieduże

Gaździnka warzy
Surówka z selera z orzechami 264

przygotowywała, ale że w latach 80-tych stołowaliśmy się w kasynie to jadałam ją jako dodatek do schabu w sosie , szynki w sosie pieczeniowym lub do sztuki mięsa . Surówka bardzo mi wtedy smakowała, więc poszłam do kuchni i poprosiłam o przepis, a że byłam wtedy bardzo miłą istotą to dostałam przepis od gotującej tam kucharki 😉 Od czasu gdy gotuję sama

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lobio - gulasz z fasoli 260

niepopękanych ziaren, chociaż bywają i takie warianty tej potrawy, w których ugotowaną fasole należy rozgnieść. Lobio to również dania z fasolki szparagowej. Fasolę można łączyć z przeróżnymi warzywami i mięsem. Lobio jest sycące, dość pikantne i aromatyczne, z wyczuwalną nutą czosnku i orzechów, czyli składników, które bardzo często pojawiają się w gruzińskich potrawach. Lobio - gulasz z fasoli. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Drożdżowe paszteciki z chorizo 235

Czasami mamy ochotę coś przegryźć, ostatnio szukając w internecie natrafiłam na przepis na paszteciki drożdżowe z mięsem. Zainspirowałam się tym przepisem i wymyśliłam takie oto nadzienie.  Składniki 1 jajko 50 g roztopionego masła 20 g drożdży 250 g mąki 1/4 szklanki letniego mleka kilka plasterków chorizo 5 pieczarek 3 łyżki pomidorowej passaty łyżka cukru 1 i 1/2 łyżki suszonego

Delusional Trine
Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą 210

Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką, ziarna kukurydzy oraz kawałki sera feta. Zwijamy ciasno w rulon. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni

VioletoweKucharzenie
PROSTA SAŁATKA MIX SAŁAT Z DODATKAMI 280

Sałatka mix sałat jest bardzo prosta, lekka i szybka w przygotowaniu. Pasuje w zasadzie do każdego obiadu czy to z mięsem, czy z rybą a także jako sałatka do grilla.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam olej lniany tłoczony na zimno  od  Green Spoon . Nie od dziś wiadomo, że olej lniany jest bardzo zdrowy, bogaty w kwasy Omega

Zrób to smacznie
RISOTTO Z BURAKAMI 273

ostatnim czasie na obiad coraz częściej goszczą u mnie wszelkiego rodzaju risotto. Z mięsem, z warzywami, różnego rodzaju serami, albo takiej jak dziś – z dodatkiem buraczków. Smakuje fenomenalnie i jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i np. ciepłe danie na imprezę. Świetnie będzie pasował do niego również kozi ser – koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ugotowane, starte buraki

Ostra na Słodko
Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka 340

gyrosem z kurczaka jest bardzo charakterystyczna w smaku. Nadaje się na imprezki, śniadania i do lunchbox'u. Zrobiłam ją z samodzielnie skomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego

Smak mojego domu
Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka 340

gyrosem z kurczaka jest bardzo charakterystyczna w smaku. Nadaje się na imprezki, śniadania i do lunchbox'u. Zrobiłam ją z samodzielnie skomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego

Smak mojego domu
Grochówka z kapustą kiszoną 204

pieprz listek, ziele majeranek Żeberka , kości  zalać wodą, dodać groch, marchewkę, pietruszkę ,przyprawy i gotować około 1/2 godziny.Po tym czasie dodać pokrojone ziemniaki.W drugim garnku ugotować kapustę.Z mięsa usunąć kości i pokroić. Następnie przełożyć wszystko do jednego garnka  zagotować, doprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą

Moje domowe kucharzenie
Podudzia kurczaka - wędzone 304

około 12 pałeczek podudzia to jest mniej więcej 1.5 kg PRZYPRAWY I WARZYWA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy np.1000 g mięsa+400 g wody +40 g soli -nad pietruszki 2 pęczki -korzeń pietruszki 1 duży -marchewka 2 duże -koperek 1 pęczek -seler 1 korzeń -por 2 sztuki WYKONANIE Kupione podudzia przygotowujemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
MUFFINKI GYROSOWE 256

zeszklenia. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli, przyprawiamy solą, pieprzem oraz 1 łyżeczką przyprawy do gyrosa i smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pieczarki odsączamy z octu i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy składniki suche

Kuchnia MagdaLeny
Mięsko w pysznym sosie słodko-kwaśnym 252

dodałam najpierw mniej octu , a potem dodałam jeszcze ..tak samo z wodą, ilość wody zależy od tego, jaki chcemy otrzymać sos. około 50-60 dkg polędwicy lub innego mięsa wieprzowego 2 jajka przyprawa do gyrosa Galeo około 6 łyżek mąki kukurydzianej 1 cebula 2-3 łyżki suszu warzywnego 1 szkl.octu białego winnego  około 20 dkg cukru 3 łyżki koncentratu

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kurczaka 359

głębokim talerzu z papryką, solą oraz pieprzem, aby składniki dobrze się połączyły. Obtaczamy w nim kawałki kurczaka. 4 Mąkę wysypujemy na płaski talerz i panierujemy w niej mięso. 5 Tak przygotowane kawałki kurczaka smażymy na mocno rozgrzanym oleju - około 4 minut z jednej strony - do złocistego koloru. Artykuł Kotlety z kurczaka pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania