Sałatka z selera, piersi drobiowej i ananasa . . . Delikatna lek ko słodka . . . Składniki: 1 ćwiartkowy słoiczek selera sałatkowego 1/2 puszki kukurydzy 100 g ugotowanej piersi drobiowej 1/2 puszki ananasa pieprz, majonez do smaku Sposób wykonania: Seler i kukurydzę odcedziłam.Dodałam pokrojoną w kosteczkę ugotowaną pierś drobiową i ananasa z puszki. Wszystko razem doprawiłam odrobiną pieprzu i majonezu
Darcia w kuchniSZYBKA I SMACZNA SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM Składniki SAŁATA, MOŻE BYĆ MASŁOWA MAŁA CEBULA OGÓREK WĘŻOWY ŚREDNI CZERWONA FASOLA UDKO WĘDZONEGO KURCZAKA NA SOS: OLIWA,ŚWIEŻY KOPEREK, OCET, CUKIER, SÓL, PIEPRZ, MUSZTARDA Sposób przygotowania 1. DO MISECZKI WŁOŻYĆ WCZEŚNIEJ UMYTĄ I POSZARPANĄ SAŁATĘ 2. CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W PIÓRKA, POŁOŻYĆ NA WIERZCH 3. OGÓRKA UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE
Darcia w kuchnipokroiłam w piórka, posoliłam,żeby zmiękła. Paprykę umyłam oczyściłam, pokroiłam w mniejsze paski.Wszystko razem wymieszałam z dodatkiem soli, cukru, octu i oleju. Zostawiłam na 2 godziny żeby się przegryzło. Sałatkę nakładałam do półlitrowych słoików. Pasteryzowałam 15 minut
Darcia w kuchnigyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą
Darcia w kuchnioleju, lekko podlałam wodą, chwilę dusiłam. Szpinak umyłam, osuszyłam, włożyłam do miski. Pomidor i paprykę umyłam , pokroiłam w paski ( z pomidora wydrążyłam pestki, których nie dodawałam do sałatki ), fetę pokroiłam w kostkę. Składniki wymieszałam z wcześniej przygotowanym sosem. Bardzo fajnie smakuje z grzankami czosnkowymi
Darcia w kuchniprzepisu na opakowaniu wystudziłam. Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, koperek posiekałam. Tuńczyka rozdrobniłam, kukurydzę odcedziłam. Wszystkie składniki połączyłam z kaszą doprawiając solą, pieprzem i olejem z tuńczyka. Sałatkę można także przygotować warstwowo
Darcia w kuchniaromatyczne, mięciutkie, z chrupiącą skórką. Do upieczonej piersi proponuję sos ze świeżej żurawiny. To nie tylko super smaczny, ale bardzo wykwintny duet. Poza tym podałam tradycyjnie kluski śląskie i sałatkę z buraczków. Zapraszam na ucztę, bo ponoć najlepsza gęsina na św. Marcina! Składniki: 1 podwójna pierś z gęsi - 0,900 g 2 gałązki rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 ząbki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Masło z orzechów włoskich Składniki: 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
Moja smaczna kuchniaBardzo lubimy sałatki na kolację...zielenina, do tego ser...tym razem mocny akcent...boczek :D Ale co tam...niech się coś na zimę odłoży. Mieliśmy kiedyś okazję skosztować świeżej opuncji o słodkawym, lekko kwaśnym smaku...pestki? A co tam, arbuz też ma :D Uwielbiamy takie połączenia...a sos <3 Boski <3 Składniki 4 figi kaktusowe (opuncji) 8 plastrów
R'n'G Kitchenostrej, nieco orientalnej odsłonie. Z sosem sojowym, ostrą papryką, imbirem i pomarańczą. Do tego kolendra, ryż - basmati, lub dla dbających o formę pełnoziarnisty - i obiad gotowy! Idealnie smakuje z sałatką ze świeżego ogórka. Składniki: 300 g wołowiny - polędwica świetnie się sprawdzi 2 przeciśnięte ząbki czosnku sok z 1 pomarańczy - powinna być słodka, dojrzała 1 łyżka sosu sojowego
Kulinarne Inspiracjeklimat Grecji. Menu tym razem było mniejsze, składało się z 3 dań, ale było mega smaczne : Ciasto owsiane z chałwą kakaową Małże a'la Teo Starożytna sałatka z kaszą bulgur i dressingiem z granatu Teo Vafidis zaczął warsztaty od wprowadzenia i opowiedzenia nam o sobie, o Grecji, a także o daniach, które będziemy przygotowywać. Bardzo sympatyczny
Parowar Facetaszansę, gdyż w tym połączeniu na pewno się do niego przekonasz. Tego typu danie możesz zjeść na ciepło na obiad czy kolację, ale równie dobrze sprawdzi się jako sałatka makaronowa zabrana ze sobą na drugie śniadanie do pracy. Szybkie dania z brukselką i tuńczykiem Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytByliśmy ostatnio na spotkaniu dotyczącym ziół. Samo spotkanie bardzo ciekawe. Nawet nie spotkanie, tylko grupa fokusowa obserwowana zza szyby 😉 Ale rozmowa toczyła się jakby szyby nie
slodkokwasnaplmiałam ochoty i wymyśliłam coś innego. Schab zapiekany z ajvarem i serem. To był dobry pomysł, bo wszystkim smakowało, a pracy było niewiele. Do tego podałam frytki i sałatkę z pomidorów z mozzarellą . Składniki 500 g schabu bez kości 4 łyżki ajvaru 4 łyżki startego żółtego sera sól pieprz masło klarowane do smażenia Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem
O kuchni z uczuciemświetny dodatek do kanapek (szczególnie z serami) lub sałatek. Robi się praktycznie samo :). Składniki: 1 bakłażan 2 buraki kilka łyżek oliwy lub oleju sól, pieprz, zioła prowansalskie (lub inne ulubione przyprawy) Nagrzej piekarnik do 180°C. Pokrój bakłażana i buraki na cienkie plastry. Połóż (oddzielnie buraki i bakłażana) na blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem do pieczenia (nie trzeba go już
Qlinarnie i Qlinarnie