Zbliżają się Święta Wielkanocne i gospodynie domowe już myślą i planują co też zrobić na świąteczny obiad aby było smacznie i za bardzo się nie napracować. Bo wiadomo pracy jest dużo, a to pieczenie ciast, a to przygotowanie różnych sałatek i przekąsek no i oczywiście obiad. Proponuję takie pieczone pałki, można śmiało zamarynować na noc a następnego dnia upiec na obiad. Rozwiń i czytaj przepis : czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...