Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

               Biszkopt czekoladowy to super podkład do różnych ciast lub tortów. Ten piekę na proszku do pieczenia, bo ciasto z dodatkiem kakao jest ciężkie i lubi w trakcie mieszania opadać. Jakieś takie jest czasami kapryśne i nie wiem od czego to zależy. Ale tak może się zdarzyć. 8 jajek L 6 łyżek mąki tortowej  2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżki kakako (łyżki lekko kopiaste) 1 szk cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Ubijam jajka z cukrem. Porcjami ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.