sałatka - 52378 przepisów (strona:2484/3492)

Kotlety z płatków owsianych wg Aleex 188

różnorodnych nowinek, zrobiłam kotlety z płatków owsianych. Ich smak zaskoczył mnie zupełnie. Zaskoczył też Daria, który zjadł ich nieprzyzwoitą ilość. Z przyjemnością polecam je także Wam. Są świetne z sałatką, jako zastępnik mięsa. Doskonale także sprawdzają się z różnymi sosami. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 20 dag płatków owsianych • 2 szklanki wody • 1 cebula • 1 jajko • sól, pieprz • bułka tarta • olej

W mojej kuchni
Langosze wg Aleex 212

rzucać na olej. 5. Piec jak pączki na głębokim oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym. 6. Podawać na słodko, z konfiturą, ale świetnie też smakują z sosem czosnkowym lub sałatką. Smacznego

W mojej kuchni
Blog Roku 2015 i Truskawki w galaretce wg Aleex 198

wysłany sms. A tymczasem zapraszam na pyszny deser. Wprawdzie wiosny jeszcze nie widać, ale już za nią tęsknię. Nie mogę się doczekać świeżych owoców i warzyw. Tęskno mi do sałatek i lekkich kanapek z nowalijkami. Na razie ich nie ma, bo to, co teraz możemy dostać w sklepach, to zupełnie coś innego. Ogórki nie pachną ogórkami ani pomidory pomidorami

W mojej kuchni
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 245

solone aby zrównoważyć smak słony. No właśnie - takie bliny - pulchne, leciutkie mógłbym jeść na okrągło! Danie główne - comber z królika faszerowany kurkami i orzechami, puree z groszku i zielona sałatka Rzadko można spotkać w restauracjach królika, a co dopiero comber - to był też jeden z powodów, dlaczego zdecydowałem się na wybór tej restauracji. Mięso było zwarte, dobrze doprawione i porządnie

Right Behind The Kitchen
Majonez sojowy 167

składników trzeba będzie się nieco nachodzić po sklepach, ale sól kala namak czy płatki drożdżowe przydadzą się do innych przepisów kuchni wegańskiej. Jeśli brakuje Wam tego dodatku do kanapek, sałatek i innych obiadowych dań, to nie zwlekajcie i bierzcie się do roboty! Majonez sojowy Przepis na ok. 300 g Potrzebujemy: 1 szklanka mleka sojowego niesłodzonego 3/4 szklanki oleju rzepakowego

Bananowe Pole
Grillowana wieprzowina w marynacie 200

wiosnę? Ja tak!  Zapraszam zatem na wiosennego grilla! Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z pomidorów i rukoli. Składniki: marynata: 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki majonezu 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab) Sposób przygotowania: Składniki

Pyry na Gaz
Surówka wiosenna z polędwicą z kurczaka 223

Nadeszła długo oczekiwana przez wszystkich wiosna. Czas pomyśleć o lekkich daniach i zadbać o naszą kondycję i figurę. Ja proponuję pyszną i zdrową sałatkę warzywną z dodatkiem polędwicy z kurczaka Hańderek. Ich wyroby są na prawdę wysokiej jakości  i zawierają bardzo duży procent mięsa w mięsie. Jeśli chcecie zapoznać się z ich asortymentem zapraszam na stronę  Hańderek

Ala piecze i gotuje
Ryba zapiekana ze szpinakiem i beszamelem 261

efekt jest bardzo smaczny i ładny Sprawdzi się na proszoną kolację gdyż dobrze się prezentuje zarówno w naczyniu jak i na talerzu. Smacznym dodatkiem do tak przyrządzonej ryby będzie sałatka z młodej sałaty, rzodkiewki i szczypiorku skropiona odrobiną sosu vinaigrette. Wcześniej jakoś nie mogłam się przekonać do sosu beszamelowego jednak po tej zapiekance chyba zacznę troszkę z nim eksperymentować okazał

sierotka maRysia w kuchni
Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 274

Każdy roślinożerca wie, że rośliny strączkowe to doskonałe kulinarne tworzywa, z których można wyczarować mnóstwo smakowitych cudów: potrawek, zup, pasztetów, sałatek, ciast czy choćby past kanapkowych. Te ostatnie zazwyczaj przygotowuję z ugotowanych resztek pozostałych po gotowaniu poprzednich potraw.  Owszem, często kupuję pasty do smarowania pieczywa. Jedne smakują mi bardziej, inne mniej. Te pierwsze staram się potem odtworzyć we własnej

Roślinna - blog wegański
Kasza jaglana z warzywami 218

Kasza jaglana z warzywami w moim wydaniu to rodzaj sałatki, którą można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zdrowe, kolorowe i lekkie danie. Może być to obiad lub kolacja, ale ja taką kaszę najczęściej przygotowuję na lunch – łatwo jest ją zabrać do pracy w pojemniku. W zasadzie możemy dodać dowolne warzywa, lecz moim zdaniem kasza najlepiej łączy

Poezja smaku
Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień" 239

przykryciem. Ustawić temperaturę na 180 stopni C. Piec 1,5-2 godziny, w połowie czasu odwracając mięso. Po upieczeniu mięso powinno odchodzić od kości. Podawać gorące mięso z dowolnymi sałatkami i surówkami. Polać sosem z naczynia. ----- Podobne: Golonka w piwie i miodzie Królik pieczony w winie Pieczony królik maślany "Jeszcze jeden dzień" to moja pierwsza przeczytana książka Mitcha Alboma

Weekendy w domu i ogrodzie
sałatka "grzybowa polana" 672

sałatka, choć nie zawiera wykwintnych składników jest bardzo smaczna a do tego ciekawie wygląda. Kilka osób się nabrało, bo z daleka przypomina tort. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, żeby warstwy spokojnie się poprzyklejały do siebie. Uwaga- jeśli macie zamiar zabrać ją gdzieś na wynos to najlepiej przewozić ją w tortownicy a wyłożyć na talerz tuż przed podaniem.  Składniki: puszka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makaron z Tuńczykiem i Pomidorowym Pesto 266

MAKARON NAKŁADAM DO MISECZKI NA MAKARON NAKŁADAM ODCEDZONY TUŃCZYK NASTĘPNIE NAKŁADAM PESTO SER KROJĘ W PLASTRY MAKARON MIESZAM DOKŁADNIE NA WIERZ NAKŁADAM SER PODAJĘ CIEPŁY ALBO ZIMNY W FORMIE "SAŁATKI".   SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Wyniki konkursu: Zmiksowaliśmy razem dużo dobrego! 176

Maja pokusiła się nawet o napisanie Ody do kuchmistrzowskiego "kwadratu" , którą pozwoliłem się z Wami poniżej podzielić. Wiersz dotyczy "oszukanych" Pulpetów z kaszy jaglanej w sosie pieczarkowym z sałatką z buraczków , których zdjęcie możecie zobaczyć poniżej. Historia to taka, mam z urodzenia zapał górniczy i wszystko palę podając zwęglone dania a każda patelnia jest co "wyciepania"! Więc wybrałam wrocławską

Food Square
Kasza gryczana z bobem i pieczarkami 205

łóżku kichając i kaszląc, to już dziś żwawo mykam po kuchni. Wiosna oznacza, że więcej surowizny pojawi się w naszych posiłkach. Oprócz zielonej cebulki czy kiełków zacznę szaleć z sałatkami i surówkami. Wszechmocny nie królik, to pewnie i jakieś pulpeciki albo inne krokiety będą do ... [Read more

Gotuj z Blue Raven