
składniki: 3 jajka 18 ziarenek pieprzu 12 plasterków z rzodkiewki 6 szczypiorków dodatkowo: liście sałaty majonez ser żółty wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Sałatę rozkładamy na talerzu. Każdą połówkę jajka układamy na sałacie. W części węższej białka przy pomocy np wykałaczki robimy dziurki na oczy i nos i wtykamy w nie ziarenka pieprzu. Powyżej oczy robimy nacięcia na uszu i wtykamy w nie plasterki rzodkiewki. W części tylnej umieszczamy szczypiorek jako ogonek. Doda... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...