mięso - 63110 przepisów (strona:2498/4208)

Zupa krem z marchewki i czerwonej soczewicy 231

niej bulionu, wystarczą same warzywa, odrobinka oleju do podsmażenia cebuli i dwie szczypty cierpliwości (nie więcej). Czerwona soczewica jest źródłem dobrze przyswajalnego białka i stanowi doskonałą alternatywę dla mięsa. Nadaje zupie ciekawego posmaku, ponadto czyni ją bardziej pożywną i smaczniejszą. Jest idealna na lunch czy lekką kolację. ZOBACZ NA FILMIKU, JAKIE TO PROSTE! Składniki: 4 większe marchewki (o łącznej wadze

Kuchnia Ellie
Zupa ogórkowa z ziemniakami i ryżem 390

angielskiego 3 listki laurowe 10 ziaren pieprzu sól około 2,5 litra wody koperek Sposób wykonania: Włoszczyznę oraz ogórki ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Umyte mięso zalewamy wodą i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć ściągamy szarą pianę. Dodajemy startą włoszczyznę, cebulę, ziemniaki oraz ziele, pieprz, listki i sól.  Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ogórki

Qchnia po prostu
SZYBKA ZUPA Z KAPUSTY Z WĘDZONYMI KABANOSAMI 347

gotować 20 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do całości i gotować do momentu, aż będą miękkie – jakieś 15 – 20 minut. Wyciągnąć skrzydełka, wyskubać mięso do miski i zalać zupą. * używam maggi własnej roboty przygotowanej z lubczyku i sosu sojowego

kuchniabellissima.wordpress.com
WARZYWA PODANE Z SAŁATKĄ Z KURCZAKA I SELERA NACIOWEGO 165

PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju i chwilkę dusimy pod przykryciem aż dojdzie. Studzimy. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy masło, dusimy pod przykryciem około 15 minut.  Jogurt mieszamy z curry, przeciśniętym czosnkiem, cukrem i sola.  Kurczaka kroimy w paski, 2 gałązki selera naciowego w plasterki, gruszkę na kawałki. Dodajemy sos i mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa krem – brokuły i warzywa 179

osolonej wodzie i usuwamy szum. Dodajemy warzywa –  marchew, pietruszkę, seler, cebulę. Gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy brokuł i czosnek oraz serek topiony. Elementy kurczaka wyjmujemy i usuwamy kości. Mięso ponownie umieszczamy w zupie. Całość miksujemy / blendujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
BATATY PIECZONE INACZEJ 178

Dziś dzielę się z Wami zaskakująco prostym przepisem na pieczone bataty, które będą stanowiły świetny dodatek do drobiu i różnych mięs, a same również doskonale smakują. Cukier trzcinowy podkreśla ich delikatny smak, i, wbrew pozorom, tak przyrządzone bataty wcale nie są za słodkie, i świetnie komponują się np. z kaczym mięsem. Wręcz rozpływają się w ustach. Przygotowanie: 10 min Pieczenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z kurczakiem i ananasem 264

łyżki majonezu sól pieprz Sałatka z kurczakiem i ananasem – przepis Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Kurczaka obieramy (jeśli nie lubicie to obierzcie go dodatkowo ze skóry) i mięso kroimy w kostkę. Ananasa wyjmujemy z zalewy i również kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z szynki (z papryką, cukinią, marchewką i pieczarkami) 190

garnka dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku przyprawami

Szefowa kuchni
Rosół z perliczki 150

włożyłem do rosołu. Umyłem, pokroiłem, dodałem do rosołu razem z pieprzem. Cebulę obrałem, opiekłem, dodałem do rosołu. Podobnie opiekłem kawałek korzenia pietruszki. Gotowałem tak, aby rosół tylko „mrugał”, a mięso było zupełnie miękkie. 15 minut przed końcem gotowania rosół posoliłem do smaku. Podawałem z makaronem i posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Zupa grochowa 167

Kolejna zupka..w sumie to gotowałam ją dawno temu i nie opublikowałam wtedy przepisu..Grochówka ..pycha.. 0,5 szklanki łuskanego grochu kilka żeberek lub innych kości z mięsem 2 marchewki  1 pietruszka 50 dag ziemniaków 2-3 ząbki czosnku listek laurowy,ziela angielskie suszony majeranek sól, pieprz Groch wypłukać i namoczyć na godzinę. Marchewkę,i pietruszkę obrać. Przełożyć

Moje domowe kucharzenie
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 183

Zupy    * Zupy czyste i buliony   * Zupy podprawiane   * Zupy kremy   * Zupy zimne * Mąka   * Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta

Zrób to smacznie
Domowy hamburger 169

serek camembert roszponka pomidor ogórek konserwowy musztarda sarepska (2 łyżki) 200g jogurt naturalny sos czosnkowy do sałatek sól, pierz 1 jajko bułka tarta oliwa z oliwek (2łyżki) Przygotowanie: 1. Mięso przyprawiamy do smaku i dodajemy musztardy, jajko i pół szklandku bulki tartej. 2. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na patelni. 3. Na bułki nakładamy kolejno: roszponkę, serek camembert, kotlet

FITBUuK
Cannelloni po meksykańsku 190

ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty kolor. 3. Między czasie kroimy pieczarki i gotujemy ok 5 min. 4. Do cebuli dodajemy mielone mięso i przyprawiamy do smaku. 5. Odcedzoną kukurydze, fasole i pieczarki dodajemy na patelnie. 6. Całość zalewamy pomidorami z puszki i posypujemy połową żółtego, startego sera. 7. Cannelloni faszerujemy i ciasno układamy

FITBUuK
Wielki Piątek 194

Dzień,w którym kościół wspomina śmierć Jezusa na krzyżu. Post ścisły, wstrzymujemy się od jedzenia mięsa i spożywamy trzy posiłki, ... jeden do syta. Ziemniaki, śledź, sałatka jest dzisiaj naszym posiłkiem do syta. Nikt nie narzekał na obiad, chyba częściej musimy pościć :)  -- Święta, święta... Wokół powoli rzeczy się dzieją...Porządki, ... Wszystko w trakcie, ozdoby jak widać są na czas :) Najdalej

chleba naszego
skrzydełka 192

pieczenia.  Wyjątkowo dodałem  drugie jajko, żeby było bardziej chrupiące. Wrzucamy skrzydełka i na godzinę wstawiamy do lodówki. Potem smażymy w głębokim tłuszczu i odsączamy. Po usmażeniu mięsa, warto przygotować coś jeszcze :) Świetnie smakuje cebulka i wcześniej ugotowane ziemniaki w cieście.  Polecam ! Chrupiąco, domowo, smacznie

chleba naszego