Kurczak po węgiersku to tradycyjne piersi kurczaka podane z dużą ilością cebuli – idealne na obiad. Przygotowanie zajęło mi niespełna godzinę – mięso i sos musiało się poddusić. Przepis wyciągnęłam z jednej z książek kucharskich mojej mamy. Z poniżej wymienionych składników przygotowałam 4 porcje: dla dwójki dorosłych i dwójki dzieci i została dokładka 🙂 Składniki na: Kurczak... Read More The post Kurczak po węgiersku appeared first on . czytaj dalej...
Jestem mamą dwóch słodkich chłopaków, a od niedawna także mamy jeszcze małego kotka - Miki :)
Gdy byłam młoda zawsze uważałam, że nie będę typową mamą dwójki dzieci i nie poświęcę swojego czasu na ich wychowanie - lecz nie sądziłam że mając dzieci zmienię zdanię i poświęcenie się dla ich dobra sprawi mi radość i przyjemność. Jednym słowem jestem mamą i kurą domową. Lecz to nie wszystko - chodzę kilka razy w tygodniu na siłownię, prowadzę blog kulinarny a takżę przeglądam sporą biblioteczkę książęk kucharskich mojej mamy. Wolne i ładne weekendy spędzamy na wycieczkach po kraju, muzeach - nigdy nie jest za późno by nauczyć się czegoś nowego!
Zapraszam do przejżenia mojego blogu, gdzie znajdziecie dużo pomysłów zaczerniętych z książek kucharskich z lat '70 i '80.