się. Dodajemy pieczarki. Następnie układamy całe filety i smażymy, co jakiś czas mieszając, aby pieczarki nie spaliły się. Dolewamy 1/2 szklanki wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy tak długo, aż mięso zmięknie. Po tym czasie dodajemy resztę wody oraz kostkę rosołową. Gdy bulion zacznie gotować się, zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielką ilością wody. Następnie dodajemy śmietanę 12 % oraz kwaśną
Kuchnia Paulettesdwie łyżki oleju. Wrzucić pokrojoną pierś kurczaka oraz marchew i seler. Gdy kurczak przestanie być surowy, dorzucić krążki pora i imbir. Poddusić. Na patelnię wlać tyle wody, by przykryła mięso i warzywa. Dorzucić odcedzone pędy bambusa. Większe kawałki grzybów mun pokroić w paski. Wrzucić grzyby na patelnię. Dodać jeszcze mieloną kolendrę i sos ostrygowy. Dusić całość pod przykryciem
Weekendy w domu i ogrodziePaprykowy , wędzony boczek Wędzonki , to coś co lubię robić i jeść . Wędzenie , jest odprężającą , czynnością , pozwala odreagować po długim stresie i przynosi smakowite korzyści domownikom " class
Ogrodnik w podróżySmakuje jak ta ze sklepu, ale na pewno nie ma w niej tyle dodatków chemicznych. makrela wędzona 1 sztuka masło 1/3 kostki koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka Mięso makreli oddziel od skóry i ości, włóż do rozdrabniacza razem z miękkim masłem i łyżeczką koncentratu pomidorowego. Zmiksuj. Gotowa do spożycia
AZgotuj!minut. Po tym czasie odlewamy wodę, a grzybki kroimy w cienkie paski. Pędy bambusa również. Schab kroimy w cienkie paski, a marchewkę w słupki. Bulion doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy mięso, marchewkę i bambusa. Gotujemy przez 5 minut. W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, mąkę, chili i przyprawy. Wlewamy do gorącej zupy, mieszamy. Gdy zupa się zagotuje zdejmujemy ją z ognia
Kulinarne przygody Gatitymieszając, aż cebulka łądnie zbrązowieje. Zalewamy całość bulionem, passatą oraz dodajemy koncentrat. Kurczaka kroimy w ok. 2-3 cm kostkę i dorzucamy do powstającego sosu. Przykrywamy i dusimy, aż mięso zmięknie. Po tym czasie odkrywamy sos, dodajemy śmietankę i pastę z tamaryndowca i smażymy na małym ogniu jeszcze 15 min. aby całość się zredukowała i zgęstniałą. Podajemy wedle uznania posypane
Kuchnia od dwojgawrażenie, że ciecierzyca nadal jest niedoceniana, a szkoda bo to cenne źródło białka, z powodzeniem może zastąpić mięso w naszej codziennej diecie , oprócz białka to bogactwo witaminy z grupy B oraz błonnika. Do hummusu polecam pieczywo, ta pasta do bardzo szybki i zdrowy pomysł na kolację czy śniadanie. Sama ciecierzyca jest neutralna w smaku wiec polecam podkręcić ją dodatkiem
Wanilia i Kardamonmieć pewność w dniu imienin wszystkie potrawy są smaczne. Na stole pojawi się baleron który przygotowałam kilka dni temu, a dziś dzielę się przepisem z Wami. Po pierwsze mięso kupujemy wcześniej ze względu na czas peklowania. Baleron wyszedł różowy
Kulinarne pyszności MolkiWiele osób dziś decyduje się na przygotowanie domowych mięs,wędlin, drobiu. Kurczak i indyk z wędzarni jest pyszny,dietetyczny i zdrowy. Moja chęć poznania innych smaków wędzonego drobiu nie została zaspokojona, zdecydowałam się przygotować wędzone udka i piersi z kaczki.Pomysł był świetny, mięso z kaczki smakuje wyśmienicie. W planach przygotowanie półgęsków z kaczki :) Składniki
Kulinarne pyszności Molkitylnej.Tym razem do przygotowania szynki użyłam łopatkę. Pojawiły się obawy, czy to dobry wybór. Jak się ukazało bardzo dobra decyzja. Szynka wyszła pyszna, bardzo soczysta. składniki 2x1,5 kg mięsa z łopatki"kuleczka" Peklowanie 200g peklosmaczka Tradismak 5 szt ząbków czosnku
Kulinarne pyszności Molkischabu wieprzowego 250g peklosoli lub 30 dag peklosmaczku .tradismak kilka ząbków czosnku kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych 10 ziarenek pieprzu kolorowego około 5 litry wody Wykonanie Mięso dokładnie myjemy,odciskamy z wody,osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy solankę
Kulinarne pyszności MolkiChcesz, aby twoja rodzina jadła zdrowe i smaczne wędliny? Zastanawiasz się, czy warto zbudować wędzarnię, jaki zakupić sprzęt, jak odpowiednio przygotować mięso? Dobrze trafiłeś. Znajdziesz w tej książce precyzyjne wskazówki. Dzięki nim możesz zostać mistrzem domowego masarstwa! Jest to biblia dla początkujących i zaawansowanych osób robiących węd;iny domowe. Książka opisuje
Kulinarne pyszności Molkinajważniejsze święta w tradycji chrześcijańskiej. O ich niezwykłości w dużej mierze decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania.Tradycyjnie na stołach pojawią się baby, mazurki, jajka na wiele sposobów, pasztety, mięsa pieczone, szynki i kiełbasy na wiele sposobów. Dziś chciałam się podzielić recepturą na mini kiełbaski wędzone do żurku wielkanocnego. Inspiracją
Kulinarne pyszności Molkitrudno. Domowa wędlina jest lepsza i zdrowsza. Na święta wielkanocne przygotowałam różne wędzonki, które wyszły pyszne i smaczne. Dziś mam dla was przepis na wielkanocną szynkę wędzoną. składniki Mięso 5kg szynki Solanka 300g peklosmaczku klik lub 250g
Kulinarne pyszności Molki