mięso - 63110 przepisów (strona:2517/4208)

Roladki drobiowe z boczkiem i suszonymi pomidorami 251

lubimy - ser, suszone pomidory, włoskie przyprawy, pierś z kurczaka i boczek. Do tego sporo warzyw, sos jogurtowy i pyszne danie gotowe! :) Roladki drobiowe: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 100 g boczku w plastrach kilka łyżek pasty z suszonych pomidorów 30-40 g sera żółtego lub mozzarelli w plastrach przyprawa do pizzy sycylijskiej lub dowolna przyprawa

Cooking Monster
Pasztet drobiowo - wieprzowy 181

Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet. Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy. Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Wegański sos bolognese 164

Uwielbiam takie momenty, kiedy mówię małżowi, że będę gotować jakąś wegańską potrawę. Oczywiście często się nasłucham jakie to będzie okropne, że bez mięsa itp. Tak było też z tym sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Roladki z czerwoną cebulą 246

kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy z każdej ze stron solą i pieprzem. Żółty ser kroimy na cienkie plastry, czerwoną cebulę bardzo drobno siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy ser oraz czerwoną cebulę. Zwijamy ciasno w rulon. Każdą roladkę oprószamy czerwoną słodką papryką. Panierujemy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni

VioletoweKucharzenie
Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym 279

stopni C. Skrzydełka umyłem, osuszyłem. Ułożyłem je na natłuszczonej blasze. W miseczce wymieszałem imbir, paprykę, cebule i sól czosnkową, dodałem ocet. Połową mieszaniny posmarowałem skrzydełka, piekłem 15 minut. Odwróciłem mięso, posmarowałem mieszaniną z drugiej strony, piekłem kolejne 15 minut. Sos: wymieszałem ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polałem skrzydełka i piekłem jeszcze 30 minut. Pod koniec pieczenia włączyłem

R'n'G Kitchen
Pomidorowa zupa z czosnkiem 158

sól  pieprz czarny  Wykonanie  Do średniego garnka wlewamy wodę , dodajemy naszą porcję rosołową i wstawiamy do gotowania , czekamy jak się zagotuje i pozbywamy się szumowiny z mięsa ( takiego szarego nalotu ) , kiedy szumowiny już nie ma , dokładamy obrane warzywa , marchew pietruszkę , porę , seler czosnek posiekany drobno ,kostki rosołowe ,  oraz przypieczoną nad ogniem cebulkę , gotujemy na małym ogniu

Mój Smak
Pieczony karp z pietruszką i po pokazie filmu "Powidoki" 233

czosnek sól pieprz olej  pietruszka korzeniowa (jedna duża na porcję) Na blasze polanej olejem ułożyć kawałki karpia. Skórę ryby naciąć ostrym nożem, by smak przypraw przeniknął do rybiego mięsa. Rybę posypać ze wszystkich stron solą, pieprzem i lubczykiem, a z jednej strony dodatkowo suszonym czosnkiem. Przykryć rybę np. folią aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Pietruszkę umyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka kebab z ryżem na ciepło 270

wymieszać, dodając majonez i ketchup. Doprawić pieprzem wedle uznania. Na talerz najpierw wyłożyć gorący ryż, a na niego sałatę. Krok po kroku: 1. Podsmażyć mięso 2. Ugotować ryż 2. Wymieszać składniki na sałatkę Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka kebab z ryżem na ciepło Artykuł Sałatka kebab z ryżem

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z pora 192

Ekspresowa sałatka warzywna. Wielbiciele mięsa mogą dodać także wędlinę lub śledzia. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 150 g pora 100 g sera żółtego 2 jajka 2 łyżki majonezu ¼ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pora pokroić w cieniutkie paseczki, ser natomiast w większe paski. Ugotowane jajka pokroić w drobną

KuchniaWeDwoje.pl
Zapiekanka szpinakowa z cukinią 313

Zapiekanka wegetariańska na obiad lub kolację. Może być to fajny dodatek dodatek do mięsa lub ryby. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 Składniki: 350 g szpinaku mrożonego 250 g cukinii 125 g sera mozzarella 100 g ryżu 330 g jogurtu greckiego 4 jajka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka oregano 1 łyżeczkę pieprzu szczyptę

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka ogniskowa 223

Nazwa tej sałatki wzięła się od Naszej małej urodzinowej imprezki Jest ona bardzo lekka i świetnie pasuję właśnie jako dodatek do kiełbaski lub mięsa z grilla. Sałatka składa się ona z sera feta, sałaty lodowej, pomidora i kukurydzy. Dodatkiem jest pikantny sos na bazie musztardy i miodu. Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z kurczakiem i jajkiem 200

kroku: 1. Ugotować jaja 2. Pokroić kurczaka i wymieszać w przyprawach 3. Pokroić pieczarki i ogórka 4. Wymieszać składniki na sałatkę 5. Usmażyć mięso 6. Pokroić jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka z kurczakiem i jajkiem Artykuł Sałatka z kurczakiem i jajkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Policzki wieprzowe w sosie chrzanowym 176

foremki i wstawić do gorącego piekarnika na około pół godziny. Polecam Wam ten sposób na pyszne i jednocześnie oryginalne danie. Przygotowanie dodatków nie zajmie więcej czasu niż zapiekanie mięsa. Składniki: 1 opakowanie policzków wieprzowych wolno gotowanych (sous vide) - około 700 g sos chrzanowy: 150 ml dobrej kwaśniej śmietany 100 ml wody 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie można zrezygnować) 4 łyżeczki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lekka zupa warzywna z indykiem. 193

Wystarczy w przepisie użyć indycze mięso i już robi się jakoś bardziej dietetycznie. Serio. Lista zalet jest długa, a w ekstremalnym skrócie można przedstawić to tak: stosunkowo niska kaloryczność zestawiona z dużym bogactwem składników odżywczych. I o to nam właśnie chodzi w tym tygodniu (i chyba nie tylko ;))! Jeżeli do tego dodamy zestaw różnorodnych warzyw, najlepiej domowy bulion oraz zdrowy

zadanie-gotowanie
BEZGLUTENOWY MAKOWIEC JAPOŃSKI Z BIAŁEGO MAKU 233

odstaw na godzinę, możesz też je chwilę pogotować aby skrócić czas namaczania. Następnie przełóż na sitko wyłożone gazą i dobrze odciśnij. Zmiel mak dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na sitku o najmniejszych oczkach. DO MASZYNKI WRZUĆ TEŻ marcepan i obrane jabłka, masę dobrze wymieszaj. MASŁO, ŻÓŁTKA I CUKIER utrzyj na puszystą masę, stopniowo dodawaj masę makową i proszek

Kuchnia bezglutenowa Loli