mięso - 63110 przepisów (strona:2517/4208)

Papryka z kaszą gryczaną i warzywami 188

Smaczne i bardzo zdrowe danie, które powstało pod wpływem chwili i tego, co znalazłam w lodówce. Mogę je śmiało zaliczyć do dań wegetariańskich, gdyż nie zawiera mięsa i tłuszczu zwierzęcego. Polecam je szczególnie dzieciom i osobom dbającym o zdrowe odżywianie się. W lodówce zalegała od pewnego czasu papryka i wypadałoby coś w końcu z nią zrobić, a że na mięsne(...)warzyw dodałam selera naciowego, pomidory, cebulę i czosnek, a do połączenia farszu wykorzystałam serek sałatkowy. Według mnie takie połączenie smaków było bardzo trafione, gdyż danie wszystkim smakowało i o mięsie nikt nawet nie wspomniał. Pieczona papryka z kaszą gryczaną i warzywami jest świetna na obiad lub jako smaczna, lekka i zdrowa przystawka. Przyznam, że czasami lubię eksperymentować i fajny pomysł

Kuchcik gotuje
Pierś kurczaka w tempurze 181

bardzo szybkie do przygotowania danie z piersi kurczaka w tempurze. Tempura to mieszanka mąki pszennej, ryżowej i kukurydzianej z przyprawami, wykorzystywana najczęściej w kuchni azjatyckiej do panierowania w niej mięsa, ryb lub warzyw i smażeniu na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kawałki piersi kurczaka smażone w tempurze, w środku są miękkie i soczyste, zaś z zewnątrz złociste i chrupiące. Wcześniej tempurę

Kuchcik gotuje
Pieczona tołpyga 302

sobie w lodówce dwie godziny, po czym wstawiłam ją w żaroodpornym półmisku, przykrytą folią aluminiową, na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Okazało się, że jej mięso jest białe, pyszne i co najważniejsze ma grube ości. Bardzo delikatna w smaku . Polecam 😊 A może ktoś z Was wie dlaczego ściąga się z niej skórę? Zostawcie wiadomość w komentarzu

Kulinarne przemyslenia
Sos grzybowy 190

Cudowny, aksamitny sos o wyrazistej barwie i smaku. Można polewać nim kopytka, gryczaną kaszę lub pieczone mięso.  Składniki: -200 g  suszonych grzybów  -jedna cebula -łyżka masła  -łyżka mąki kartoflanej -sól, pieprz Grzyby dokładnie płuczemy i  zalewamy 3 szklankami wody. Moczymy co najmniej przez godzinę. Odcedzamy grzyby na sicie. Wywar cedzimy przez gazę lub lnianą ściereczkę

Kulinarne przemyslenia
Filet z kurczaka faszerowany camembertem i borówką 162

tarta Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka układamy równo na desce i kroimy na dwa cienkie kotlety ( poziomo ). Każdego kotlety rozbijamy delikatnie przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z łyżeczką borówek. Składamy. Uformowanego kotleta obtaczamy dokładnie w mące w jajku

Smaki Ewy
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 254

konserwowania żywności za pomocą dymu z drewna drzew liściastych. Setki lat temu stosowały ją koczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki

My Chcemy Jeść
Filety z kurczaka z marchewką, groszkiem i papryką w sosie śmietanowo - paprykowym 255

kawałki, oprószyłam sola, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki masła klarowanego. Włożyłam filety, obsmażyłam z jednej i drugiej strony. Następnie wlałam gorący bulion i zagotowałam. Najpierw do mięsa dodałam paprykę, jak zmiękła, to marchewkę i groszek, dodałam paprykę słodką, wymieszałam delikatnie. W trakcie musimy pamiętać, żeby co jakiś czas filety przewracać z jednej strony na drugą. Śmietanę mieszamy

kruche babeczki
Sałatka z ryżem i selerem konserwowym na słodko 518

naturalnego 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Do małego garnka wlać wodę, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe, ziele angielskie i umytą pierś z kurczaka. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Ugotowaną pierś z kurczaka wyjąć i ostudzić. Do miski dodać odcedzonego selera, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę. obranego i pokrojonego na mniejsze części ananasa, odcedzoną kukurydzę i pokrojoną

Ugotować
PIERSI Z SOSEM POMIDOROWYM Z SOCZEWICĄ 243

Składniki na 3 porcje: 400 g mięsa z piersi z kurczaka 1 łyżka oleju kokosowego/masła klarowanego (ok. 10 g) 1 puszka pomidorów bez skórki całych (ok. 400 g) 1 łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g) 3 łyżki czerwonej soczewicy (ok. 30 g) 1/4 dużej cebuli (ok. 50 g) 1 ząbek czosnku (ok. 5 g) 3 łyżeczki koncentratu

Vroblewska-fitlife
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 219

zdrowych osób dorosłych powinno się mieścić w granicach 0,8–1,2 g na każdy kg masy ciała, przekroczenie górnej granicy powinno być przemyślane i uzasadnione. Źródła białka: jaja mięso soczewica, ciecierzyca, bób nasiona dyni ryby: łosoś, halibut, panga, tilapia twaróg kasza jaglana, gryczana fasola, bób, groszek   –> Węglowodany Wyróżniamy węglowodany proste (cukry) i złożone. Dostarczają energii służącej

Powiedz dietom nie
OBIAD Z WORKA 240

woreczkiem, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. Woreczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzany do 200 stopni przez ok. 60 minut. 10 minut przed końcem woreczki przecinamy, aby mięso i warzywa trochę się zarumieniły

Kuchnia MagdaLeny
Pizza gyros 190

przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju do smażenia Ciasto i sos przygotować z wcześniej podanego przepisu. Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Mięso przełożyć na rozgrzany tłuszcz i posypać przyprawą do gyrosa. Wymieszać szpatułką żeby dokładnie obtoczyć kurczaka ze wszystkich stron przyprawą. Smażyć chwilę, co jakiś czas mieszając. Cebulę posiekać w drobną kostkę

Bullio
Pierogi ruskie nowocześnie 15187

zająć się farszem. Na patelni podsmażyć drobno posiekaną czerwoną cebulę (można usmażyć na oleju z pomidorów). Uprzednio ugotowane ziemniaki i ser wymieszać widelcem, następnie zmielić przez maszynkę do mięsa, albo przepuścić przez praskę. Pomidory drobno pokroić. Do ziemniaków i sera dodać pomidory, cebulę, doprawić bazylią, papryką ostrą, papryką słodką. Ciasto rozwałkować na 2 mm i szklanką wykrawać kółeczka. Nakładać farsz

Delusional Trine
Pasztet zielona soczewica z porem 232

czasie przełożyć do osobnej miski. Resztę przetartych warzyw smażyć przez około 10 minut w tej samej patelni, już bez dodatku oleju. 4. Masa pasztetowa: W maszynce do mięsa na oczku 3 mm zmielić wystudzoną soczewicę, następnie usmażoną marchewkę, pietruszkę oraz seler. Do zmielonych warzyw dodać smażony por, 1 jajko i dobrze wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha można dolać oleju

Pij soki wyciskane
Konfitura rabarbar i mandarynka 191

który może odkładać się jako kamienie nerkowe. Dzisiejszy wpis rabarbarowy połączony będzie z mandarynkami. Powstała konfitura jest fajnym sosem do deserów, ciast, ale także dobrze smakuje z serami i mięsem. Składniki: - 1/2 kg obranych mandarynek - 1 kg rabarbaru - 1 kg cukru - 3/4 szklanki wody Przygotowanie : Mandarynki obieramy i dokładnie oczyszczamy z białych błonek, aby konfitura nie była gorzka. Rabarbar obieramy

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania