mięso - 63110 przepisów (strona:2525/4208)

Sałatkowe menu na Sylwestra 323

ściągawkę na sałatkowe menu. Wiadomo, że sałatka jest bardzo fajnym rozwiązaniem na domówkę czy większą imprezę. Zamieściłam tu różne pomysły na sałatki: z kaszą, z makaronem, z ryżem, z mięsem,  z rybą... Do wyboru do koloru ! Serdecznie Was zapraszam, może znajdziecie u mnie kulinarną inspirację na nadchodzące dni ? 😊 Sałatkowe  menu na  Sylwestra Sałatka ze świeżym ananasem

Kulinarne przygody Gatity
Kalerosse w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes 345

można sięgnąć od listopada do marca. Dziś proponuję kalerosse w pysznej parmezanowej śmietance z czosnkiem, jako pyszny i bardzo uniwersalny dodatek do każdego dania głównego. Doskonale komponuje się z mięsami i rybami, świetnie sprawdzi się też na świątecznym stole. Polecam, bo to samo zdrowie! Scroll down for recipe in English Kalerosse w śmietance z parmezanem (2-3 porcje) Składniki

karmelowy
sylwestrowe przekąski w jednym miejscu :-) 1103

kilka propozycji na pyszne przekąski na ten wieczór  pizzerniki   kliknij pizza twist  kliknij tortilla z dodatkami  kliknij chlebki z farszem   kliknij pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami  kliknij pizza na cienkim cieście  kliknij krążki cebulowe   kliknij hamburgery  kliknij kebab w domowej picie  kliknij

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Soyburgery bez smażenia 190

Następnego dnia soję ponownie przepłukać w zimnej wodzie i gotować pod przykryciem 60 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania osolić. 2. Masa sojowa z dodatkami: W maszynce do mięsa na oczku 3 mm zmielić wystudzoną soję. Dodać 50 g tartej bułki, 1 jajo, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawić pieprzem i solą. Masa powinna być plastyczna i łatwa

Pij soki wyciskane
Sałatka Jarzynowa i “Szarlotka Lenina” 199

już komunistyczna wersja sałatki, to nasza jarzynowa, tylko że z kurczakiem jako wkładką mięsną i z całą toną majonezu. U nas, prawdopodobnie pod wpływem postnej Wigilii (albo kartek na mięso), kurczak gdzieś się zagubił. Powstała wersja “wegetariańska”, bez której żaden Polak nie wyobraża sobie życia. Każdy ma swój przepis. Najbardziej kontrowersyjnym składnikiem jest chyba jabłko. Wiele osób twierdzi

Ugotowane pozamiatane
Polędwiczki wieprzowe w sosie porowym 158

Błyskawiczne danie a jakie smaczne. Przygotujcie je koniecznie teraz gdy w warzywniakach dostaniecie ładne, dojrzałe pory. Polędwiczki krótko obsmażamy, przygotowujemy sos na bazie porów i sera pleśniowego, zagotowujemy z mięsem - i już. Ten przepis przyda się gdy spodziewacie się większej ilości gości - będzie szybko, smacznie i efektownie a wszystko można przygotować z wyprzedzeniem

Milion Smaków
Samotna, zimowa, brukselkowa zupa, której nie musisz jeść sam 250

mamy skąd jej nazwa, ale jakoś skojarzyłam, że prawdopodobnie stąd, że była wykonana z przypadkowych warzyw, które akurat mieliśmy pod ręką. Prawdziwa zupa z pozostałości warzyw i ze skrawków mięsa, które w innym wypadku mogłyby „iść do śmieci”. Zwykle składała się z podwiędniętej włoszczyzny, którą moja mama trzymała w dużym plastikowym wiadrze pod kuchennym blatem. Jak na Polkę przystało, dodawała

Jem więc Jestem
Nogi gęsie duszone w syropie z czarnego bzu i granatu z pieczarkami 202

najmniejszą ilością cukru, najfajniej by było jeśli nie miałby go wcale. Ja miałam syrop z czarnego bzu z "Nasze Domowe". Sok z granatu nada mięsu delikatności i soczystości, spróbujcie koniecznie. Pomysł podsunął mi Tomek Jakubiak. Nogi gęsie duszone w syropie z czarnego bzu i granatu z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Potrawy na Sylwestra 2016 228

porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca

Codzienne Gotowanie
PIECZONY KURCZAK Z JABŁKAMI I POMARAŃCZAMI 184

Jeśli tak jak moja rodzina, jesteście fanami kurczaków, podawanych w każdej postaci, to dziś zapraszam na wykwintnie przygotowany drób z jabłkiem i pomarańczą. Owoce nadają mięsu niezwykłego aromatu i soczystości. Az się chce jeść! Na świątecznym stole nikt Nim nie pogardzi. Składniki: 1 tuszka kurczaka ok 2 kg sól,pieprz, majeranek 2 pomarańcze+ sok z jednej pomarańczy 1 jabłko Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Sernik "Śnieżka" 180

cukru pudru 2 łyżki kakao Dodatkowo: "śnieżki" Dr Oetker do ozdoby Przygotowanie: Blaszkę smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniamy - wkładamy do woreczka i ubijamy tłuczkiem do mięsa :) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - ja zagotowałam w garnku wodę, na garnek położyłam małe okrągłe naczynie żaroodporne (żeby nie dotykało wody), włożyłam czekoladę, za 2 min. wlałam mleko i mieszałam

Alutka-Gotuje
Racuchy 185

Drodzy, a czy słodycze znajdują miejsce na Waszym wigilijnym stole? Są domy, gdzie tradycyjnie utrzymuje się postne tradycje, a do tego słodycze, tak jak mięso, zarezerwowane są na następne dni Świąt. U mnie także, faktycznie słodyczy i ciast raczej się nie podaje, ale kolacja tego dnia nie może obyć się bez racuchów, w ich najprostszej, a jakże pysznej formie

Pichceniomania
Tatar z łososia z mango 170

minut Składniki: 300 g świeżego łososia 1/2 dojrzałego mango sól świeżo zmielony kolorowy pieprz olej rzepakowy tłoczony na zimno koperek Wykonanie: Łososia obieramy ze skóry, usuwamy ciemne kawałki mięsa, drobno siekamy i mieszamy z solą i olejem. Mango obieramy ze skórki i również drobno siekamy. Przy pomocy metalowej obręczy formujemy porcje dla jednej osoby: na dole układamy łososia, dociskamy łyżeczką

Kulinarne przygody Gatity
makowiec zawijany 932

napęcznienia lub podgotowujemy przez ok. 15 – 20 min i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie odcedzamy na sitku z nadmiaru wody i mielimy dwukrotnie przy pomocy maszynki do mielenia mięsa (z drobnym sitkiem) lub przy pomocy Thermomixa. Do zmielonego maku dodajemy posiekane orzechy, cukier, miód, rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową, aromat oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
ŚWIĄTECZNY BIGOS 569

Następnie wrzucam do garnka i zalewam wodą tak by kapusta była zakryta. Następnie gotuję ok 1 godziny. Po tym czasie odcedzam kapustę a następnie zalewam 1 szklanką zimnej wody. Mięso krobmo kroję na patelni smażę a następnie dodaję do kapusty. Kiełbasę kroję w plastry i smażę. Również dodaję do kapusty. Śliwki kroję na pół i dodaję do kapusty. Całość doprawiam

Gotowanie Patki