mięso - 63110 przepisów (strona:2519/4208)

Pieczona tołpyga 288

sobie w lodówce dwie godziny, po czym wstawiłam ją w żaroodpornym półmisku, przykrytą folią aluminiową, na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Okazało się, że jej mięso jest białe, pyszne i co najważniejsze ma grube ości. Bardzo delikatna w smaku . Polecam 😊 A może ktoś z Was wie dlaczego ściąga się z niej skórę? Zostawcie wiadomość w komentarzu

Kulinarne przemyslenia
Sos grzybowy 178

Cudowny, aksamitny sos o wyrazistej barwie i smaku. Można polewać nim kopytka, gryczaną kaszę lub pieczone mięso.  Składniki: -200 g  suszonych grzybów  -jedna cebula -łyżka masła  -łyżka mąki kartoflanej -sól, pieprz Grzyby dokładnie płuczemy i  zalewamy 3 szklankami wody. Moczymy co najmniej przez godzinę. Odcedzamy grzyby na sicie. Wywar cedzimy przez gazę lub lnianą ściereczkę

Kulinarne przemyslenia
Filet z kurczaka faszerowany camembertem i borówką 154

tarta Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka układamy równo na desce i kroimy na dwa cienkie kotlety ( poziomo ). Każdego kotlety rozbijamy delikatnie przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z łyżeczką borówek. Składamy. Uformowanego kotleta obtaczamy dokładnie w mące w jajku

Smaki Ewy
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 240

konserwowania żywności za pomocą dymu z drewna drzew liściastych. Setki lat temu stosowały ją koczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki

My Chcemy Jeść
Filety z kurczaka z marchewką, groszkiem i papryką w sosie śmietanowo - paprykowym 230

kawałki, oprószyłam sola, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki masła klarowanego. Włożyłam filety, obsmażyłam z jednej i drugiej strony. Następnie wlałam gorący bulion i zagotowałam. Najpierw do mięsa dodałam paprykę, jak zmiękła, to marchewkę i groszek, dodałam paprykę słodką, wymieszałam delikatnie. W trakcie musimy pamiętać, żeby co jakiś czas filety przewracać z jednej strony na drugą. Śmietanę mieszamy

kruche babeczki
Sałatka z ryżem i selerem konserwowym na słodko 504

naturalnego 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Do małego garnka wlać wodę, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe, ziele angielskie i umytą pierś z kurczaka. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Ugotowaną pierś z kurczaka wyjąć i ostudzić. Do miski dodać odcedzonego selera, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę. obranego i pokrojonego na mniejsze części ananasa, odcedzoną kukurydzę i pokrojoną

Ugotować
PIERSI Z SOSEM POMIDOROWYM Z SOCZEWICĄ 229

Składniki na 3 porcje: 400 g mięsa z piersi z kurczaka 1 łyżka oleju kokosowego/masła klarowanego (ok. 10 g) 1 puszka pomidorów bez skórki całych (ok. 400 g) 1 łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g) 3 łyżki czerwonej soczewicy (ok. 30 g) 1/4 dużej cebuli (ok. 50 g) 1 ząbek czosnku (ok. 5 g) 3 łyżeczki koncentratu

Vroblewska-fitlife
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 209

zdrowych osób dorosłych powinno się mieścić w granicach 0,8–1,2 g na każdy kg masy ciała, przekroczenie górnej granicy powinno być przemyślane i uzasadnione. Źródła białka: jaja mięso soczewica, ciecierzyca, bób nasiona dyni ryby: łosoś, halibut, panga, tilapia twaróg kasza jaglana, gryczana fasola, bób, groszek   –> Węglowodany Wyróżniamy węglowodany proste (cukry) i złożone. Dostarczają energii służącej

Powiedz dietom nie
OBIAD Z WORKA 223

woreczkiem, aby dokładnie rozprowadzić przyprawy. Woreczki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzany do 200 stopni przez ok. 60 minut. 10 minut przed końcem woreczki przecinamy, aby mięso i warzywa trochę się zarumieniły

Kuchnia MagdaLeny
Pizza gyros 169

przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju do smażenia Ciasto i sos przygotować z wcześniej podanego przepisu. Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Mięso przełożyć na rozgrzany tłuszcz i posypać przyprawą do gyrosa. Wymieszać szpatułką żeby dokładnie obtoczyć kurczaka ze wszystkich stron przyprawą. Smażyć chwilę, co jakiś czas mieszając. Cebulę posiekać w drobną kostkę

Bullio
Pierogi ruskie nowocześnie 15173

zająć się farszem. Na patelni podsmażyć drobno posiekaną czerwoną cebulę (można usmażyć na oleju z pomidorów). Uprzednio ugotowane ziemniaki i ser wymieszać widelcem, następnie zmielić przez maszynkę do mięsa, albo przepuścić przez praskę. Pomidory drobno pokroić. Do ziemniaków i sera dodać pomidory, cebulę, doprawić bazylią, papryką ostrą, papryką słodką. Ciasto rozwałkować na 2 mm i szklanką wykrawać kółeczka. Nakładać farsz

Delusional Trine
Pasztet zielona soczewica z porem 221

czasie przełożyć do osobnej miski. Resztę przetartych warzyw smażyć przez około 10 minut w tej samej patelni, już bez dodatku oleju. 4. Masa pasztetowa: W maszynce do mięsa na oczku 3 mm zmielić wystudzoną soczewicę, następnie usmażoną marchewkę, pietruszkę oraz seler. Do zmielonych warzyw dodać smażony por, 1 jajko i dobrze wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha można dolać oleju

Pij soki wyciskane
Konfitura rabarbar i mandarynka 174

który może odkładać się jako kamienie nerkowe. Dzisiejszy wpis rabarbarowy połączony będzie z mandarynkami. Powstała konfitura jest fajnym sosem do deserów, ciast, ale także dobrze smakuje z serami i mięsem. Składniki: - 1/2 kg obranych mandarynek - 1 kg rabarbaru - 1 kg cukru - 3/4 szklanki wody Przygotowanie : Mandarynki obieramy i dokładnie oczyszczamy z białych błonek, aby konfitura nie była gorzka. Rabarbar obieramy

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak w sosie tajskim Uncle Ben's 291

Nastawiamy wodę na ryż, solimy 1 łyżeczką soli. Kurczaka myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Solimy i pieprzymy.  Ryż wrzucamy na gotującą wodę. Gotujemy 10 minut.  Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, następnie zalewamy podsmażonego kurczaka sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gotujemy do czasu ugotowania ryżu. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżymi ziołami. ‪#‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z czosnkiem 211

wszystko było przykryte. Jeśli 1,5 l za mało dolewamy więcej, woda się wygotuje. Dodajemy sporo ziaren pieprzu, ziela angielskiego, liści laurowych, natkę i czosnek. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Ale musimy co chwile zbierać tzw."szum", który pojawia się na wierzchu. W tym czasie musimy sparzyć  pomidory i obrać  ze skórki, wykrawamy zielone części

Życie zaczyna się w kuchni