mięso - 63110 przepisów (strona:1999/4208)

Schabowy w grzybowej panierce 192

schabu 8-10g suszonych grzybów bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką

Czerwona Porzeczka
kotlety mielone mięsno-szpinakowe z kozim serem z piekarnika... 164

Składniki: mięso mielone 1/2 kg, szpinak świeży 1 pęczek, cebula 1 średnia, ząbki czosnku 4 sztuki, jajka 1 sztuka, bułka tarta 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ser kozi 270 gram/opakowanie, przyprawa Tzatzik Prymat 1 opakowanie, jogurt gęsty 400 ml, ogórek zielony 1 średni, szczypiorek 1 pęczek pęczek szpinaku dobrze opłukać pod wodą i liście

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak pieczony z ziemniakami z piekarnika. Szybkie danie 2w1. 519

układam na dużej blaszce, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, do kurczaka dokładam ziemniaki... dużo i gęsto :) Piekę w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 50-60 minut. Kiedy ziemniaki i mięso są chrupiące ale jeszcze soczyste, danie jest gotowe. Podaję z ulubiona surówką :) Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Domowe zielone curry – pasta Green Curry 162

rybny, wyciśnięty sok z limonki i zmiksować wszystko na gładką pastę. Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce do około tygodnia. Zielone curry użyć do pysznego dania wegetariańskiego bez mięsa – z makaronem ryżowym, marchewką, papryką i zielonym groszkiem . Można używać również jako dodatek do mięs (wołowina lub kurczak), owoców morza (krewetki) lub do dania z tofu.   The post

Moja Delicja
Klops pieczony z kaparami 133

Proste i szybkie. Smaczne na ciepło i na zimno. Może więc być częścią obiadu albo służyć za domową wędlinę. Mało roboty, dużo smaku, czego chcieć więcej :) 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mały słoiczek kaparów musztarda sól olej Cebule obrać i podsmażyć na oleju. Wystudzić. Kapary odsączyć

Polska Zupa
Udka duszone w warzywach z winem 113

Marchew, seler i porę obrać, pokroić w słupki. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody.Udka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć udka, zrumienić. Zdjąć mięso, przełożyć do garnka z warzywami, na ten sam tłuszcz włożyć cebulę i por, zeszklić, dodać marchew, seler, porę oraz kapustę, smażyć 10 minut.  Warzywa wraz z tłuszczem wrzucić

Kuchenne aromaty
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 241

Pierwszy raz roladę jadłam u mojego chłopaka, od razu bardzo mi zasmakowała, jest  delikatna, masa serowa doskonale komponuje się z soczystym mięsem i pieczarkami. Długi czas zabierałam się za zrealizowanie tego przepisu, aż wreszcie nadszedł ten moment. Wyszła idealna, pomimo że wiele razy słyszałam o trudnościach z oderwaniem masy od folii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru

Kuchenne aromaty
Gołąbki poznańskie 144

Jest to bardzo prosty przepis z domowego notatnika na gołąbki, których nie musisz zawijać... Składniki  0,5 kg mięsa mielonego 70 dag białej kapusty 2 jajka 1 duża cebula 1 szklanka kaszy manny  sól, pieprz, papryka słodka mielona czosnek mąka do obtoczenia gołąbków Zalewa 4 szkl. wody 0,5 słoiczka przecieru pomidorowego 2 kostki rosołowe Sposób Kapustę drobno

Kuchenne aromaty
Dewolaje z żółtym serem i papryką 211

muszę Wam pewnie pisać po raz kolejny jak wielką fanką jestem połączenia mięsa z papryką. Ubóstwiam jej smak i za każdym razem kłaniam się nad nią z zachwytem. Dziś byłam równie szczęśliwa jedząc dewolaje z dodatkiem czerwonej papryki, zdaje się, że nic więcej nie było mi potrzeba do szczęścia.  Składniki  4 niezbyt duże filety z kurczaka 4 słupki

Kuchenne aromaty
Szaszłyki z mięsa wieprzowego /sezon grillowy 178

oleju rzepakowego - łyżeczka octu balsamicznego - ząbek czosnku - po łyżeczce ziół: słodka papryka, chilli, oregano, tymianek Składniki mieszamy ze sobą w miseczce. Po wymieszaniu polewamy marynata pokrojone już w kostkę mięso i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Mniam

upichcona
Bazyliszek zaprasza na dania główne. Stek z wołowiny argentyńskiej kontra dorsz w cieście. Opinia po mojemu. Cz III. 225

postawił na wołowinę, a ja na rybę. Oryginalny stek z wołowiny argentyńskiej z masłem ziołowym, frytkami i sałatką a'la feta to był z pewnością dobry wybór. Dobre gatunkowo mięso zostało przyrządzone zgodnie z zamówieniem tj. w formie średnio wypieczonej . Stek i wyglądał i smakował dobrze. Podano z nim esencjonalny sos pieprzowy co wraz z wołowiną stanowiło ciekawą, świeżą kompozycję

Kuchnia po mojemu
Szaszłyki z warzywami i polędwicą wieprzową! 145

Szaszłyki z warzywami i polędwicą wieprzową! SKŁADNIKI: - 1 czerwona papryka - 1 cukinia - 1 bakłażan - 1 cebula - polędwica wieprzowa - oliwa z oliwek, miód, musztarda, chili w proszku W marynacie wymieszaj mięso. Wstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia kroimy na grube plasterki polędwicę i warzywa (warzywa polej marynatą) . Nadziewamy na szpadki. Grillujemy! Smacznego! ;-) Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Pierś z kurczaka z papryką i mascarpone 220

łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: 1. Pierś myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. 2. Paprykę i cebulę kroimy. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę i paprykę, dusimy. 4. Na koniec dodajemy mascarpone, suszoną bazylię i szczyptę chilli. Chwilkę dusimy. 5. Podałam z ryżem na sypko i sałatką szwedzką z ogórków . Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 219

stron. Na patelnię dodać wino, pokrojone na mniejsze części pomidory i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, dusić 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, pieprzem, i ziołami. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem.  Piec 25 minut w 180 stopniach. Jako dodatek proponuję frytki. Rozliczenie: polędwiczka ok. 11zł suszone pomidory 5zł śmietanka 2zł szklanka wina 3zł

Czerwona Porzeczka
Kacze udka pieczone w pomarańczowej marynacie 120

Przepis na pyszne, rozpływające się w ustach mięso z kaczki w marynacie z pomarańczy. Składniki: 2 udka z kaczki 2 łyżki sosu sojowego ciemnego skórka i sok z 1 pomarańczy 2 łyżki miodu pół łyżeczki imbiru łyżeczka oliwy sól i pieprz Przygotowanie Udka obsypujemy solą i pieprzem. Resztę składników na marynatę mieszamy ze sobą i mieszanką polewamy udka. Odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania