mięso - 63110 przepisów (strona:1997/4208)

Bigos z młodej kapusty 119

wodę, wybieramy program SOUP i czas 1 godzina. Gdy boczek się usmaży wrzucamy do wody i na pozostałej na patelni oliwie szklimy posiekaną w kostkę cebulkę. Dodajemy ją do mięsa i gotujemy dalej. W tym czasie szatkujemy kapustę i dokładamy ją do wcześniejszych składników. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Na 10 minut przed końcem gotowania dodajemy koncentrat

Marder&Marder Manufacture
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 152

smaku 2 jajka mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy tak aby nie porozrywać mięsa na cienki płat.   Oprószamy ziołami włoskimi. Kiełbaskę obieramy z osłonki, cukinię myjemy trzemy na tarce o dużych oczkach solimy lekko i odciskamy nadmiar soku, rozkładamy równomiernie na mięsie

Wanilia i Kardamon
Musztardowy boczek rolowany 152

Domowa wędlina pieczona z serii"wiem co jem"Ten boczek będzie idealny dla tych którzy lubią aromatyczne ziołowe mięsa,mój mąż był zachwycony smakiem. Danie powstało dzięki aromatycznym przyprawom  firmy  SKWORCU  które mam przyjemność testować,staram się je wykorzystywać w kuchni  najlepiej jak tylko potrafię. Składniki 1,3 kg boczku bez skóry 1 duża cebula

Wanilia i Kardamon
Pieczeń domowa alla mielonka 206

Łopatkę wieprzową płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ,z boczku ściągamy spodnią skórkę,mielimy przez grube sitko razem z obranym czosnkiem. 2. Cebulę obieramy drobno siekamy nożem dodajemy do mięsa,wbijamy jajka wlewamy wodę,doprawiamy do smaku ziołami,wyrabiamy jednolitą gładką masę. 3. Przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego,po wierzchu posypujemy gruboziarnistą przyprawą gajowego,pieczemy w piekarniku około

Wanilia i Kardamon
Pappardelle i kurczak w sosie serowym 286

dzięki temu się nie poskleja.Odcedzić trzymać w cieple. Filet z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą pokroić na kawałki, oprószyć jarzynką i młotkowanym pieprzem. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, dodać pokrojonego w krążki pora i dusić do miękkości, wlać śmietankę, gotować około 6 minut od czasu do czasu mieszając aż zacznie gęstnieć, wsypać starte na tarce oba rodzaje serów

Wanilia i Kardamon
Karkówka pieczona w piekarniku (miodowo-musztardowa) 173

każdym razem staram się przyrządzać ją w innej wersji, choć mam kilka ulubionych przepisów, do których wracam. Klasyczna wersja w miodowo-musztardowej marynacie na pewno się do nich zalicza. Mięso jest kruche, soczyste a słodko-wytrawny smak doskonale do niego pasuje. Trzeba pamiętać o tym by wybrać dobrej jakości musztardę, wtedy obiad na pewno będzie udany.  400g karkówki

Szefowa kuchni
Zupa gulaszowa 141

ziela angielskiego 5 łyżek mąki sól, pieprz, vegeta, słodka papryka Karkówkę i kiełbasę kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz ( u mnie margaryna i trochę smalcu) i wrzucamy mięso. Smażymy około 10 minut i wrzucamy kiełbasę. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Dorzucamy do garnka, kiedy kiełbasa również się przysmaży. Oprószamy całość solą, pieprzem i słodką papryk. Całość smażymy

My simple kitchen
Kurczak w słodko-ostrej marynacie 159

ostre) Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Kurczaka myjemy, osuszamy delikatnie papierowym ręcznikiem i wkładamy do woreczka. Zalewamy go przygotowaną marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjmujemy mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego, strząsając nadmiar marynaty. Kurczaka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę od czasu do czasu podlewając go powstałym w naczyniu sosem.  Źródło: ( klik

My simple kitchen
Schab nadziewany śliwką i żurawiną 158

tworząc kieszonkę. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać je z żurawiną. Owocami nadziać schab. Boki można spiąć wykałaczką. Oliwę, miód oraz przyprawy wymieszać ze sobą. Mieszanką natrzeć dokładnie mięso po czym odstawić je do lodówki na całą noc. Schab piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Przepis na powyższy schab znajdziecie również w Chochli :) (patrz prawa strona

My simple kitchen
Karkówka kebabowa 236

lekko roztłuc tłuczkiem i obficie przyprawić z każdej strony przyprawą do kebaba. Cebulę pokroić w piórka. Keczup, majonez, sól i sos chilli wymieszać ze sobą. Do pojemnika włożyć porcję mięsa, następnie nałożyć część sosu i posypać częścią cebuli. W takiej kolejności układać warstwami aż do wyczerpania składników. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zawartość pojemnika

My simple kitchen
Pierogi z wątróbką 121

cebule zioła prowansalskie sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i smażymy na patelni z posiekaną cebulą. Przyprawiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mielimy w maszynce do mięsa albo blendujemy. Zabieramy się za ciasto: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej. Wodę podgrzewamy, aby była dość ciepła, ale nie gorąca. Zagniatamy ciasto przez kilka minut. W razie

e-PrzepisyKulinarne
Greckie wakacje 214

pokroić w kostkę lub w plastry. Obsypać solą i pieprzem. Dodać do cebuli, chwilę podsmażyć. Całość zalać winem oraz szklanką wody, dusić około 30 minut na małym ogniu (aż mięso zmięknie). Cytrynę wyszczotkować i sparzyć. Pokroić w plastry. Można również wykorzystać sam sok z cytryny. Jeśli Wasza szałwia ma duże liście (jak moja), pokroić je na paseczki.  Dodać wraz

Garniec Magalie
Karkówka pieczona 409

cząbru 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rękaw do pieczenia Karkówkę nacieramy olejem i przyprawami. Zawijamy w folię i wstawiamy na minimum 24h do lodówki. Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa, spinami klipsami i całość umieszczamy w blasze lub innym naczyniu do pieczenia.  Pieczemy około 1h 30 minut. Ostatnie 30 minut z termoobiegiem. Karkówka wyszła wspaniale soczysta

Czerwona Porzeczka
Roladki schabowe pieczone w szynce 183

Każdą roladke zawinąć duży w plaster szynki lub w boczek. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dołożyć surowe pieczarki. Podlać bulionem. 4. Piec pod przykryciem do miękkości mięsa - ok 60 minut w 180*C. Pod koniec można zdjąć na chwilę przykrycie żeby szynka się przyrumieniła. Można też np. posypać je serem żółtym. 5. Wyjąć roladki, resztę przelać

Kto ugości moich gości?
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 139

niego polędwiczki (zmiażdżony ząbek czosnku odkładamy na później) i obsmażamy ze wszystkich stron do zarumienienia. Przekładamy na talerz, przykrywamy folią aluminiową. 3. Do garnka, w którym smażyło się mięso, dodajemy masło, a następnie wrzucamy cebulę, ząbek czosnku i grzyby. Przesmażamy 4-5 minut. Dodajemy białe wino i świeży tymianek, zwiększamy ogień i odparowujemy połowę. Dodajemy śmietanę i sos sojowy, dokładnie

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania