się do woli cieszyć smakiem fasolki szparagowej. Przyrządzam ją prawie codziennie, nie tylko smażona z bułką bo mój ulubiony sposób to wersja a'la bolognese. Czyli makaron do mięsa mielonego zamieniam na ugotowaną fasolkę i jest pysznie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepisu sos beszamelowy tego przepisu parmezan oregano, mięta Wykonanie: cukinie przekroić wzdłuż na pół. Wybrać lyżką gąbczasty miąższ z pestkami. Delikatnie posolić środek cukinii łódeczki cukiniowe wypełnić przygotowanym mięsem mielonym "bolognese". Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać przygotowanym sosem beszamelowym, posypać startym parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200`C 20-25 minut podawać z ulubionymi dodatkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pietruszki, do dekoracji przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Pokrojoną w kostkę baraninę umieść w misce, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałymi przyprawami. Dodać mięso do misy wolnowaru wraz z resztą składników - bulionem, pomidorami i soczewicą. Gotować przez 4-6 godzin w ustawieniu high lub 8-10 godzin w ustawieniu low. Podawać posypane
Stare Garywody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 min. Po tym czasie otwieramy folię aluminiową polewamy sosem i pieczemy jeszcze około 20 min. do zarumienienia się mięsa. SMACZNEGO
Lili w kuchniprzez praskę) Przygotowanie: Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce. Pierś pokroić na kilka kawałków (wedle uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura
The Sweet DamselSkładniki: Kilka plasterków schabu Przyprawa do mięsa wieprzowego Przyprawa Kamis- grill ziołowy Ząbek czosnku Sól i pieprz Folia aluminiowa so pieczenia Przygotowanie: Schab myjemy, nacieramy czosnkiem i obsypujemy przyprawami. Odstawiamy na pół godziny. Następnie owijamy każdy kawałek schabu w folię aluminiową i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 50 minut w 180 C. (wszystko zależy od piekarnika) Można podawać z ulubionymi
The Sweet Damselżółty Sałata, rukola Cebula Musztarda/ ketchup/ sos do burgerów Bułki do hamburgerów Wykonanie: Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do mięsa dodać jajko, musztardę, ketchup, wodę, cebulkę z czosnkiem i doprawić solą i pieprzem. (Można również dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek) Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki
The Sweet Damselcebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Świderki
Moja smaczna kuchniaszybkie w przygotowaniu, dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Co najważniejsze moja córka niejadek uwielbia te kotleciki. Do kotlecików polecam sos paprykowy , idealnie się komponuje z delikatnością mięsa. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 20-30 dag żółtego sera 3 jajka 3 łyżki majonezu 3 łyżki mąki ziemniaczanej dowolna przyprawa do kurczaka lub po prostu sól i pieprz
na moim stole...szpinaku a po środku sypiemy fetę. Zwijamy mocno w rulony. Można spiąć wykałaczkami, jeśli boicie się że roladki się rozpadną. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, i obsmażamy krótko mięso z każdej strony, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Smacznego
na moim stole...czym dowiedziałam się stosunkowo niedawno i co wielce mnie zdziwiło, bo moja mama robi taką od zawsze tylko nazywamy ją w domu słodkim kapuśniakiem. Można ją podać bez mięsa, ale doskonale smakuje również z dodatkiem kiełbasy, żeberek lub boczku. Potrzebne nam: - cebula - 2 litry bulionu warzywnego - 2-3 małe marchewki - 3 ziemniaki - pietruszka - por - 1/3 selera - pół główki kapusty - kiełbasa
W poszukiwaniu inspiracjiłyżka siekanej natki pietruszki 4 plastry żółtego sera 1 duże jajko bułka tarta olej sól pieprz pieprz czosnkowy Kotlety cieniutko rozbijamy, uważając by nie przerwać struktury mięsa. Rozbite kotlety opruszamy solą i odstawiamy. Obieramy cebule i drobniutko siekamy. Pieczarki obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlewamy około 2-3 łyżek oleju, na rozgrzany tłuszcz
Rozpustne gotowanielepszego na obiad, niż pieczone mięso, które jest na tyle mięciusie, że samo odchodzi od kości. Tym razem serwowałam gęś, która przez ostatnie lata była trochę zapomniana, ale pomału wraca do łask. Mistrzynią w przygotowaniu gęsiny jest moja mama, która z racji tego, że babcia hodowała wszelkiego rodzaju ptactwo ma ogromne doświadczenie w jego przygotowaniu. Pomału i ja nabieram wprawy
Rozpustne gotowaniestopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Następnie odkrywamy pokrywkę i pieczemy do 10 minut, aż się ładnie zarumieni. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy na co najmniej 30 minut. Mięso przygotowane w ten sposób możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno
Rozpustne gotowanie