mięso - 63110 przepisów (strona:1981/4208)

Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim 149

parmezanu płat ciasta francuskiego jajko czarnuszka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polędwicę myjemy, oczyszczamy z bonek i doprawiamy sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz tymiankiem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i przesmażamy mięso ze wszystkich stron na złoto. Zdejmujemy z patelni i studzimy. Oliwki odsączamy z zalewy i umieszczamy w kielichu blendera z orzechami, oliwa i startym parmezanem. Miksujemy na gładką, jednolitą masę

Pyry na Gaz
Jaglane kotleciki z łososia i szpinaku 186

łososiem. Ostatnio przedstawiałam Wam łososiowe burgery z ryżem, szpinakiem i koperkiem , które cieszyły się dość sporą popularnością, więc mam nadzieję, że i te Wam zasmakują. Mimo, że nie jem mięsa, to szanuję wybory żywieniowe moich domowników i serwuję im takie oto frykasy :). Przepi s na ok. 1 0-12 kotlecików. Składniki: - 250-300g łososia lub pstrąga łososiowego - 100g kaszy

Be Fit Be Strong
Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej 182

włożyć tymianek, kilka ząbków czosnku oraz 2 łyżki Owocowej Rapsodii St. Dalfour imbir i pomarańcza z chilli. Dookoła kurczaka poukładać pozostałe ząbki czosnku.  Związać nogi kurczaka sznurkiem. Polać mięso roztopionym masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę i 30 minut. Posmarować kurczaka dokładnie pomarańczowo - paprykową masą i wstawić do piekarnika na kolejne

Kulinarne Inspiracje
Domowy pasztet staropolski 186

wiele razy jadł różne paszety: te ze sklepu jak i te robione sposobem domowym. Mnie udało się znaleść w spisie przepisów Domowy Pasztet Staropolski który przygotowuje się tylko z mięsa – bez dodatku bułki tartej i innych tego typu dodatków – i oczywiście aromatyczne przyprawy. Dużo z Nas na stole świątecznym stawia pasztet […] The post Domowy pasztet staropolski appeared

Magiczny Garnek
Roladka z piersi kurczaka w sosie chrzanowym 150

zrolować. Obwiązać sznureczkiem bawełnianym.  W rondlu przyrumienić na tłuszczu przez chwilkę czosnek i cebulę, włożyć roladę i z każdej strony ją sparzyć tak by zmieniła kolor z surowego mięsa. Podlać rosołem , na początek jedną szklankę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem, w przypadku szybkiego odparowania dolewać rosołu. Na koniec roladę wyjąć, dodać śmietanę i sos zmiksować przy pomocy blendera

Gotowanie jest łatwe
Steki wołowe z pieczonymi ziemniakami z miętą 146

Mięsożerni czytelnicy wiedzą o co chodzi jeśli podawane jest dobre mięso na stół. Jest to raj dla podniebienia i kubków smakowych. Polecam serdecznie wersję moją wraz z ziemniaczkami pieczonymi z dodatkiem mięty, jest aromatycznie i pysznie. Steki wołowe z pieczonymi ziemniakami z miętą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
pyszne klopsiki w sosie pomidorowym:Airfryer hd9240/30 528

czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam na "po mojemu" łopatkę zmielić w maszynce na średnich oczkach, bułkę kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć i dodać do mięsa, wymieszać z wszystkimi skłanikami na klopsiki i formować kulki o średnicy 6-7 cm Airfryer hd9240/30 ustawić na 180 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ klopsiki włożyć do kosza i ustawić

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami 144

Mięsne wtorki Od dłuższego czasu miałam ochotę na jakiś porządne mięso. Tak się złożyło, że K. kupił polędwiczki wieprzowe i musiałam coś z  nich zrobić;)  Postanowiłam przygotować je z jabłkami i sosie na bazie cydru. Danie jest proste i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, smakuje wybornie, tak powiedziałabym - jesiennie ;) Polecam! Składniki :  polędwiczka wieprzowa pokrojona na plastry grubości około

Codzienne Gotowanie
Rosol na kaczce z klopsikami 101

mniej lub bardziej świąteczne przepisy. Zaczynam od propozycji rosołu, ostatnio w tej wersji dość często przeze mnie robionego, ale to dlatego że w sklepie, w którym zaopatruję się w mięso mogę co tydzień dostać porcje świeżej kaczki, idealną na pyszny, domowy, rozgrzewający rosół, nie tylko od święta. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolady drobiowe z kozim serem i świeżym szpinakiem w sosie szpinakowym z szybkowaru 153

miał mniej więcej kształt kwadratu, w następujący sposób: podłóż pod filet 1 duży woreczek foliowy ułóż na nim filet i na jego wierzchu połóż drugi woreczek foliowy rozbijaj mięso delikatnie, aby go nie porozrywać po rozbiciu, każdy filet oprósz z obu stron solą i pieprzem (ostrożnie z solą, gdyż ser kozi jest bardzo słony) każdy plaster sera koziego przekrój wzdłuż

Szybko Szybkowar
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym 16305

soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i przekładamy do garnka. Dodajemy umyte i obrane warzywa, listki laurowe, sól i pieprz. Zalewamy wodą (mięso ma być całe zanurzone) i gotujemy do miękkości. Wyjmujemy piersi i warzywa, wywar przecedzamy przez sitko. Sos śmietanowo-koperkowy: Odmierzamy 1/2 szklanki wywaru, w którym gotowały się piersi i wlewamy

Oryginalny smak
Duszony indyk z cieciorką i pietruszką 137

pokroić w większą kostkę. W wysokim rondlu lub patelni obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na łyżce oleju. Do mięsa dodać cebulkę z czosnkiem, wlać wino, wszystkie przyprawy, delikatnie posolić i dusić na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby, gdyby sos za bardzo zredukował się dolać wody

na moim stole...
Bazyliowe szaszłyki- dla dużych i małych! 172

największych niejadków ;) Zapraszam! Bazyliowe szaszłyki Składniki: podwójna pierś z kurczaka  sól, pieprz, bazylia (świeża lub przyprawa) patyki do szaszłyków łyżka oliwy Przygotowanie: Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. P okroić po długości na paseczki (ok. 3 cm szerokości) Wrzucić do miski, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Zostawić na p ół godziny . W tym czasie przygotować piekarnik. Na blaszkę położyć

Tagebuch po polsku
Kotlety mielone ze szpinakiem. 278

podać im coś zdrowego muszę troszkę pokombinować by to się udało. Dziś przemyciłam trochę szpinaku w kotletach mielonych :) Wszyscy się zajadali :) Zapraszam!  Kotlety mielone ze szpinakiem. Składniki: 500g mięsa mielonego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka  2 garści mrożonego szpinaku  natka pietruszki (mała garść) majeranek, czosnek granulowany sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie produkty razem dokładnie wymieszać.  Smażyć

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania