mięso - 63110 przepisów (strona:1979/4208)

Polędwiczki w boczku 238

Polędwiczki wieprzowe w boczku są szybkie i niewymagające. :-) Kruche mięso, wędzony boczek, ser i miodowo-musztardowa marynata tworzą spójną, wzajemnie uzupełniającą się całość. Można przygotować je dzień wcześniej, przetrzymać w lodówce a przed obiadem tylko wrzucić do rozgrzanego piekarnika.  2 polędwiczki wieprzowe 200g boczku wędzonego w plastrach 150g żółtego sera 3 łyżki ostrej musztardy 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka

Szefowa kuchni
Wonton pierożki zrób je sam :) 220

piersi z kurczaka 2 cm kawałek imbiru  pęczek kolendry  3 łyżki sosu sojowego  1 ubite białko    Piersi z kurczaka zmieliłam w maszynce do mięsa, dodałam obrany i rozdrobniony imbir , posiekaną kolendrę i sos sojowy, dodałam ubite białko. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki na około 30 minut.    Wonton z wieprzowiny i krewetek

Kuchnia na wzgórzu
Schab pod pierzynką 152

Zalać śmietaną wymieszaną z puszką pomidorów oraz doprawioną solą i pieprzem. Następnie ułożyć podsmażone kotlety. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać i ułożyć na wierzch mięsa. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 1h . Od czasu do czasu w trakcie pieczenia uciskać widelcem marchewkę, aby była zanurzyć ją w sosie. Po upieczeniu posypać natką pietruszki

O kuchni z uczuciem
Bakłażan faszerowany kurczakiem, szpinakiem i ricottą 215

wrzucamy cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy szpinak i zmniejszamy ogień czekając aż się rozmrozi. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy usmażone wcześniej mięso i ricottę. Całość dokładnie ze sobą łączmy. Po wyznaczonym czasie wyjmujemy bakłażana z piekarnika i za pomocą łyżeczki wydrążamy go. Do bakłażanów przekładamy farsz, posypujemy startym parmezanem i wykładamy ponownie

Moja Micha
Karkówka w sosie winno grzybowym 127

razu zaznaczę że karkówkę prużyłam ponad 2 h łącznie, ale chodziło o efekt, mięso się rozpływało, sos się zredukował i zrobił się gęsty. A przy okazji mąż po powrocie z pracy miał od razu ciepły obiadek, bo już nie było sensu zdejmować patelni z palnika i za 30 min na nowo podgrzewać. Podajemy z ziemniakami lub innymi kluskami typu kopytka

Piekielna Kuchnia Pati
Gniazda makaronowe z kulkami mięsnymi 207

Pomysł na to danie zaczerpnęłam z bloga  Kuchnia Broni . Lekko go zmodyfikowałam według własnego smaku. Składniki: Kulki mięsne: 400g mięsa mielonego, 1 jajko, 1/2 cebuli, 1 łyżka musztardy, 2 płaskie łyżki bułki tartej, 2 łyżki mleka,  sól, pieprz, majeranek. Sos śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250ml zimnej wody, 2 łyżki śmietany 18%, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu pikantnego

W kuchni u Moniki
Gulasz pachnący jałowcem i grzybami 122

Danie robiłam na Nowy Rok a dziś się chwalę, jest pyszne. Tak jak w tytule gulasz pachnie lasem, jałowcem i grzybami, polecam gorąco. Delikatne mięso jelenia to rarytas na stole, przepis z ulotki Biedronki. Gulasz pachnący jałowcem i grzybami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fesenjan - perska potrawka z kurczaka w granatowo-orzechowym sosie 258

Odstaw. Rozgrzej łyżkę oliwy i lekko przysmaż posiekaną w kostkę cebulę. Następnie zwiększ ogień, pokrój w dużą kostkę kurczaka, wrzuć do na patelnię, posyp kurkumą i podpiecz na złoto. Mięso w środku powinno nadal być surowe. Wlej bulion (lub wodę) i zagotuj. Zmniejsz ogień, a następnie dodaj melasy z granatów, uprażone orzechy, pastę tahini i miód. Przypraw odrobiną gałki muszkatołowej

Food Square
Tradycyjne Jadło- chleb żytni z nutką rozmarynu podany z żurkiem na naturalnym zakwasie 136

wyróżnia ten produkt to skład i jakość. I totalny brak chemii. Składniki: woda 40%, zakwas żytni 15% (mąka żytnia, woda, zioła i przyprawy naturalne), kiełbasa biała 26% (mięso wieprzowe, zioła i przyprawy naturalne, sól), ziemniaki 10%, boczek wieprzowy 5%, pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne, mąka, sól. Składu nie powstydzi się żadna gospodyni domowa. Danie idealne dla singli lub osób

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczone szaszłyki z piersi indyka 205

Mimo, że teraz nie jem mięsa, kiedyś szaszłyki były tym daniem, które jadłam najchętniej. Świetnie sprawdzają się na domowym obiedzie, przygotowane w piekarniku, jak również na grillu. Ich plusem jest to, że spora ilość tłuszczu wytapia się podczas pieczenia. Nie są trudne w przygotowaniu, a z dodatkiem domowego ketchupu, czy najlepszego sosu tzatziki smakują wręcz obłędnie. Mój przepis na domowy

Be Fit Be Strong
Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim 357

rzymskiego lub innego naczynia żaroodpornego. Karczek przysmażyć z obu stron na patelni i włożyć do kapusty razem z tłuszczem w którym się smażył , wlać też resztę marynaty w której mięso się marynowało. Tak przygotowany garnek przykryć i wstawić do zimnego piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się nagrzeje do tej temperatury , wtedy zmniejszyć do 200 i piec

Gotowanie jest łatwe
Skrzydełka z boczkiem i owocami jałowca 191

przełożyć ją do skrzydełek. Całość obłożyć cienkimi plastrami boczku oraz ząbkami czosnku (nie obranymi). Wszystko razem  zalać winem (wodą). Piec około 45 minut w 180 stopniach (po nakłuciu mięsa powinien wypływać przeźroczysty sok, czosnek ma być mięciutki a boczek chrupiący

Di gotuje
Komosa ryżowa z kurczakiem, cukinią i fenkułem 153

dolej filtrowanej wody. Wsyp komosę ryżową i gotuj pod przykryciem, posól do smaku. Na samym końcu dodaj cukinię. Wymieszaj. Podawaj z szafranem- opcjonalnie. Dane świetnie rozgrzewa. Jeśli nie jadacie mięsa- możecie śmiało z niego zrezygnować. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z kuskusem i rodzynkami 198

pietruszkę do posypania sól pieprz słodka papryka szczypta ostrej papryki Piersi z kurczaka opłukać i pokroić w kostkę. Sól, pieprz i papryki wymieszać , a następnie wsypać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać. Na patelnio rozgrzać masło , dodać posiekany drobno czosnek oraz kurczaka.  Smażyć na rumiano ze wszystkich stron. W tym czasie do miski wsypać kuskus , dodać rodzynki

O kuchni z uczuciem
Zielone wegeburgery bez bułki 124

plastrem cukinii. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem przekłuwamy wykałaczką i dekorujemy jedną czarną oliwką. Podajemy jako danie główne lub dodatek do mięsa. Świetnie pasują do nich ostre sosy orientalne. Fanom brokuł polecam także przepis na  kremową zupę z prażonymi migdałami . W tym poście można także przeczytać o właściwościach brokuł

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania