mięso - 63110 przepisów (strona:1975/4208)

Kotlety mięsno - ziemniaczane 118

mnie to już tradycja, że pierwszy usmażony kotlet jest mój :) Kotlety, frytki i surówka. Może być taki obiad? Mi smakowało i dlatego Wam też polecam. Składniki 500 g mięsa mielonego 4 średnie ugotowane ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko sól gałka muszkatołowa pieprz płatki chilli 1 łyżka masła klarowanego olej do smażenia bułka tarta do panierowania Na patelni

O kuchni z uczuciem
Schab w sosie z porem i marchewką 159

ogień na średni i dusić przez 30 minut. W międzyczasie schab przewrócić na drugą stronę. Marchewkę pokroić w plasterki, dodać do garnka i dusić kolejne 30-45 minut, aż mięso będzie kruche. Przesiać obie mąki do garnka, dodać śmietanę, jeżeli używamy. Wymieszać i zagotować. Gotowe

Moja Galeria Smaku
Szynka mielona z szynkowara 108

domowa wędlina. Tym razem zrobiona przy pomocy szynkowara. Może mielonka nie jest bardzo wykwintnym daniem, ale taka zrobiona w domu może być smacznym dodatkiem do kanapek. ok. 1 kg mięsa ( szynki ) 1,5 łyżeczki soli peklowej * ulubione przyprawy ( ja dodałam czosnek ) 2 łyżeczki żelatyny Szynkę pokroić w kostkę i zmielić

Polska Zupa
Schab ze śliwką i boczkiem. Domowa wędlina, danie obiadowe. 175

schabu robię kilkanaście nacięć ostrym nożem i wkładam w nie  pocięty na słupki boczek. Przy pomocy ostrego, długiego noża w środku schabu robię otwór i faszeruję go śliwkami. Mięso polewam odrobiną oleju i nacieram dokładnie z każdej strony wszystkimi przyprawami. Tak przygotowany schab odstawiam do lodówki co najmniej na 2 godziny ( najlepiej na całą noc ). Po tym czasie schab

Kuchnia z widokiem na ogród
Golonka zapiekana na kapuście 109

pieprzu czarnego 8 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren jałowca 2 duże cebule 1 łyżka smalcu sól pieprz Golonki myjemy, osuszamy wkładamy do średniego garnka, zalewamy wodą (tak aby pokryła mięso) i zagotowujemy. Po zagotowaniu usuwamy szumy i dodajemy pokrojoną w talarki cebulę. Następnie dorzucamy 4 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego oraz 8 ziaren pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy

peggiwkuchni
Pörkölt 118

rosołu 1,5 łyżki ostrej papryki mielonej 1 łyżka słodkiej papryki mielonej sól pieprz 3 łyżki masła Warzywa myjemy, cebulę obieramy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych - kroimy w kostkę. Mięso myjemy i kroimy na nieduże kawałki (kostka ok 1,5 x 1,5 cm), podsmażamy w rondlu na rozpuszczonym maśle. Dodajemy warzywa, mieszamy i podsmażamy razem około 3 minuty. Następnie zalewamy

peggiwkuchni
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem 202

Syty obiadek :) Składniki 250 g makaronu, u mnie duże świderki 250 g mięsa mielonego 1/2 kalafiora 1 cebula 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz chili słodka papryka 3 ząbki … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z kalafiorem

czarrna od kuchni
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 136

wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni (w zależnośc od piekarnika). Kontroluj mięso co kwadrans, podlewając je powstałym sosem. Piecz mniej więcej godzinę na kilogram. blabla blabls Wash and dry the chicken. Put some salt and pepper and lay aside. Mix the marinade

Martyna Cooks
Pierś z kaczki z batatami 182

Mięso z kaczki jest delikatne i soczyste :) Składniki 2 piersi z kaczki   marynata: sok z 1 pomarańczy 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki chili sól, pieprz 2 średnie bataty … Czytaj dalej Pierś z kaczki z batatami

czarrna od kuchni
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 149

łyżki octu winnego - u mnie ryżowy 2 łyzki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie : Każde udko naciąć 3 równoległymi cięciami Składniki marynaty wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mięso natrzeć marynatą, pozostawić na co najmniej godzinę Przygotowane udka   włożyć do naczynia żaroodpornego, piec w nagrzanym piekarniku do 220 *C około 40-50 min. tj. do momentu, aż udka się zrumienią

Proste Potrawy
Pieczony, prasowany boczek 174

czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy ze sobą , dodajemy miód , mieszamy . Boczek tniemy w ładne , zgrabne kwadraty , osuszamy je ręcznikiem papierowym . Mięso przekładamy do miski lub pojemnika i zalewamy marynatą – wmasowujemy ją w każdy kawałek . Odstawiamy , koniecznie na całą noc . Następnego dnia , układamy na blaszce do pieczenia , dociskając od góry drugą

Ogrodnik w podróży
Klasyczny włoski sos pomidorowy 152

zetrzeć na tarce o małych oczkach. Obrany seler naciowy drobno posiekać. 1 cebula 0.5 średniej marchewki 1 łodyga selera naciowego Pomidory wraz z zalewą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa z założoną nakładką o najdrobniejszych oczkach. 4 puszki pomidorów w całości bez skórki (4 x 400g) W szerokim rondlu rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i smażyć bez rumienienia przez

Moja Delicja
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 212

nożem) . Włożyć do rondla, zalać szklanką mleka. Zagotować. Zmniejszyć ogień, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i gotować ok. 5 minut bez przykrycia. Wyciągnąć łososia (nie będzie do końca ścięty) , mięso oddzielić od skóry, dzieląc je na małe kawałki. Wymieszać delikatnie (żeby pozostały kawałki łososia) z farszem pieczarkowo-cebulowym. Doprawić solą oraz pieprzem. Spróbować, w razie potrzeby znów doprawić. 250 ml mleka

Moja Delicja
Sałatka z brokułem, pomidorkami i udkami w przyprawie gyros 159

gyros. Całość polecam posypać podprażonymi płatkami migdałowymi i ewentualnie przed podaniem polać sosem czosnkowym.  Składniki na porcje dla 4 osób: 2 małe brokuły (lub 1 duży) 0,5 mięsa z udek kurczaka (waga bez kości i skórek) 150 g pomidorków koktajlowych 3-4 łyżki płatków migdałowych przyprawa gyros olej do smażenia sól, pieprz ewentualnie   1 mały jogurt

Ugotować
Nadziewane muszle makaronowe 242

ricotta umieścić na sicie postawionym na misce i wyłożonym gazą lub pieluszką tetrową, aby odsączyć nadmiar płynu. 500 g sera ricotta Pomidory wraz zalewą zmielić w maszynce do mielenia mięsa z nałożoną nakładką o jak najmniejszych oczkach. 2 puszki pomidorów w całości bez skóry (2 x 400 g) Na dużą patelnię z grubym dnem wlać oliwę z oliwek, dodać czosnek

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania