końca!) i rozłożyć jak książkę. Z obu stron lekko rozbić go tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą,pieprzem ziołowym majerankiem, słodką papryką. Na cały rozbity płat mięsa wykładamy równomiernie farsz. Następnie zwinąć ściśle w roladę i związać w kilku miejscach bawełnianym sznurkiem . Tak przygotowaną roladę zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i wstawić do lodówki
Walijskie Pichceniełyżki sosu sojowego 2 łyżki "Maggie" w płynie 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy do czasu aż zmięknie. Mieszamy
Pobite gary BarbaryDelikatne indycze mięso doskonale współgra ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, całość zawinięta w roladę i usmażona tworzy pyszny pożywny obiad. Tym przepisem będzie delektować się cała rodzina. Składniki: 70 dag fileta z indyka 35 dag świeżego szpinaku 15 dag suszonych pomidorów 4 plastry żółtego sera 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki aromatyzowanej oliwy z czosnkiem
Wanilia i Kardamonpyszne danie na rodzinny obiad. Podałam je z pęczakiem bo bardzo lubimy tę kaszę. To takie zrazy zawijane , ale z wieprzowiny, równie miękkie i smaczne. Schab wieprzowy to wdzięczne mięso na rolady - można w nim zamknąć pyszne nadzienie i duszą się szybciej niż te z wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaodświętne przyjęcie :) Składniki : filet z kurczaka brzoskwinie z puszki cebula musztarda majonez ser żółty Przygotowanie : Filet przekroić wzdłuż na pół, posmarować musztardą i przełożyć do naczynia żaroodpornego Na wierzch mięsa ułożyć cebulę pokrojoną w kostkę, na cebulę wyłożyć "kołderkę" majonezu na grubość na około 1-1,5 cm Na majonezie ułożyć brzoskwinie i wstawić do piekarnika nagrzanego
Proste PotrawyDanie zrobiłam pod wpływem chwili znajdując w lodówce brukselkę i nie mając innego pomysłu na nią. W rezultacie danie wyszło pysznie i dlatego polecam tak podaną golonkę. Mięso upieczone w kapuście jest soczyste i delikatne. Golonka zapiekana w kapustach trzech. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczerwcowym numerze Poradnika domowego były przepisy na polędwiczki, najbardziej zainteresowała mnie polędwiczka wieprzowa, trochę zmodyfikowałam i wypróbowałam. Po upieczeniu mięso jest delikatne i soczyste, rozpływa się w ustach. Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe - olej - 3 łyżki masła - 1 cebula - 2 podsuszone kajzerki - 2 łyżki parmezanu - 3-4 łyżki musztardy - sól morska - pieprz - 2 ząbki czosnku - oliwa
Kulinarne życiesuszonych pomidorów - 3 yżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jedną kostkę rosołową Knorr rozcieramy z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowana marynata sprawi, że mięso będzie soczyste. Nacieramy nią kurczaka i smażymy około 15 minut obracając, co jakiś czas. Pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę, łączymy ze sobą dodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy
Kulinarne życietrzeba go zamarynować, potem udusić, a na końcu usmażyć. Ale warto ten czas poświęcić. Ma zupełnie inny smak niż jakikolwiek kurczak, którego dotąd jedliśmy. Rumiana lekko chrupiąca skórka, a mięso aż rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatne. A smażone ziemniaki (uprzednio ugotowane), z którymi go podaliśmy dodały mu jeszcze rustykalnego i dzikiego charakteru. Jeżeli jesteście fanami drobiu
Marder&Marder Manufacturemielonego pieprzu 3-4 liście laurowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pięć jajek gotujemy na twardo. Bułkę namaczamy w mleku, aż będzie miękka. Do mielonego mięsa z karkówki dodajemy surowe jajko, bułkę odciśniętą z mleka, bardzo drobno posiekaną cebulę, kaszę manną, śmietanę, dwie marchewki obrane i starte na tarce o drobnych oczkach, musztardę, paprykę, ziele angielskie
Poezja smakułyżeczki koncentratu pomidorowego olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć i usmażyć na oleju. 2. Cebulę i czosnek posiekać, dodać do mięsa. Na koniec dodać odsączoną fasolkę, pomidory i opcjonalnie koncentratu pomidorowego. 3. Całość dusić ok 15 minut. Doprawić do smaku ziołami, solą, pieprzem i cukrem. 4. Najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem
Kuchnia domowa Aniprzyprawy uniwersalnej używam baaardzo rzadko.. Ale są przepisy, w których zwyczajnie mi one pasują i nie chce mi się kombinować, by uzyskać "ten smak" :) Składniki: Gołąbki: 1 kg mięsa mielonego 1 mała główka białej kapusty 5 dużych jaj 6 łyżek kaszy manny 6 łyżek ryżu 2 łyżki słodkiej papryki mielonej pieprz sól przyprawa uniwersalna Dodatkowo: bułka tarta do panierowania
Kolorowy Przepisownikwstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny. Piwo nie będzie widocznie wylewało się z butelki, jego opary spowodują, że skórka kurczaka będzie przezroczysta, a mięso nabierze wyjątkowego delikatnego smaku. Można co 15 minut wsypać do butelki z piwem szczyptę soli, spowoduje to szybsze wylewnie się piwa. Upieczone ziemniaki nabierają charakterystycznego smaku. Piwo w tym daniu
na moim stole...marynacie. Odstawić na ok godzinę. Wstawić na ogień, dodać pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę i cebulę. Podlewać wodą i dusić do miękkości ok godzinę, półtorej. Na koniec wyjąć mięso, a warzywa zmiksować dodając śmietanę. Sosem polać golonki. Podawać z pieczonymi ziemniakami
Gotowanie jest łatwemąż też i od dłuższego czasu prosił mnie żebym zrobiła taką golonkę. No i w końcu musiałam ją zrobić, chociaż za nią nie przepadam. Podobno wyszła bardzo smaczna. Mięso było miękkie, rozpływające się w ustach. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 5 golonek, 1,2 kiszonej kapusty, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, kilka liści laurowych, garść ziela angielskiego
Passion of Cooking