mięso - 63110 przepisów (strona:1659/4208)

Soljanka 129

ząbków czosnku 50 ml wytrawnego białego wina 1 cytryna pół kostki masła 4 łyżki kwaśnej śmietany 20 szt zielonych oliwek 2 łyżki oliwy sól pieprz     Przygotowanie   Mięso pokroiłem w wąskie paski, podsmażyłem je na oleju razem z posiekaną cebulą. Osobno podsmażyłem kiełbasę również pokrojoną w cieniutkie paseczki. Mięso i kiełbasę włożyłem do garnka zalałem 8 szklankami zimnej

R'n'G Kitchen
Papryka faszerowana mielonym indykiem i ryżem 165

przydadzą się Wam w tym momencie, to może ktoś się do nich dokopie i wykorzysta później. SKŁADNIKI: 5 czerwonych papryk średniej wielkości 10 dag suchego ryżu 50 dag mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz sproszkowana papryka 2 łyżki suszonej papryki w płatkach - można pominąć 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona(...)osuszyć, odciąć wierzch od strony ogonka, tak aby powstały czapeczki, ze środka usunąć gniazda nasienne i białe błony. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Do ryżu dodać mięso, zeszkloną cebulę i czosnek, natkę pietruszki, paprykę w płatkach, połowę żółtego sera i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przygotowane papryki oprószyć w środku solą, napełnić farszem i ustawić w naczyniu do zapiekania

Kuchenne zapiski Edyty
SKRZYDEŁKA PO TEKSASKU 184

wędzonej hikorowej ,jakby co proszę o kontakt gdzie można ją kupić )!Jest to naturalny dym wędzarniczy w płynie , który można dodawać do jedzenia, a używamy go do różnych rodzajów mięsa i ryb.Jest to fajna alternatywa dla wszystkich i takich jak ja , co nie mają możliwości wędzenia .Jest zdrowy bo usunięto z niego szkodliwe substancje.Teraz ten produkty będzie stałym i częstym(...)skrzydełek,opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem.Wkładamy do naczynia żaroodpornego naczynia ,przykryć aluminiową folią.Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.W czasie pieczenia skrzydełek przygotowujemy polewę do zalania mięsa. W miseczce mieszamy sos chili,sos sojowy,koncentrat dymu hikorowego,czosnek,pieprz cayenne cukier brązowy.Skrzydełka polewamy marynatą,przykrywamy folią aluminiową i Pieczemy 35-40 minut,až zmiękną

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schabowe roladki ze szpinakiem 149

każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .  Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę oraz szpinak i wszystko przesmażam około 5 minut , doprawiam do smaku solą(...)minutach nasz szpinak jest gotowy,  na nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki

Mój Smak
Tureckie chlebki z mięsnym farszem 133

mieszamy do rozpuszczenia drożdży, następnie  dodajemy olej, jogurt, mąkę, sól,i wszystko dokładnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia na około 30 minut. FARSZ: -1 kg mięsa (np szynka wieprzowa)-zmielić -1 papryka czerwona -pół słoiczka koncentratu pomidorowego -2 cebule -trochę oleju -250g pieczarek -3 ząbki czosnku -sól, pieprz, papryka słodka Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy(...)zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut.  Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę by nadmiar wody odparował. Następnie urywamy mały kawałek ciasta, rozwałkowujemy i składamy na kształt łódki. Następnie kładziemy na blaszce,  i dajemy farsz, można posypać jeszcze koperkiem. Chlebki pieczemy około 10 minut w temp

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zupa klopsikowa 144

Dziś chciałam zaproponować pyszną zupe klopsikową. Jest naprawdę smaczna i bardzo pożywna, a zarazem bardzo delikatna i dlatego jest świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco

kuchnia doski
Kanapka z grillowanym kurczakiem i warzywami 197

lunch, zjeść na kolację lub obiad. Do tej pory nie wstawiałam na bloga sandwichy, bo powstawały na szybko i równie szybko znikały z mojego stołu. Tym razem marynata do mięsa i warzyw na tyle mnie urzekła, że pora podzielić się z Wami przepisem. Ps. Jeżeli nie macie w domu elektrycznego grilla, a sezon grillowy dobiegnie końca, możecie użyć patelni grillowej(...)intensywny sos chcecie uzyskać Przygotowanie: Składniki marynaty wymieszać ze sobą. Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki, paprykę na szerokie paski, cebulę na ćwiartki, a cukinię w grube plastry. Mięso i pokrojone warzywa obtoczyć w marynacie.  Ja grillowałam za pomocą grilla elektrycznego około 8 minut. Możecie również upiec je w piekarniku lub usmażyć. Sos: Jogurt wymieszać z musztardą. Bagietkę

Fabryka pomysłów
Zupa fasolkowa 130

Składniki: 2,5l wody 300g łopatki wieprzowej 500g fasolki żółtej 4 ziemniaki 3 łyżki koperku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu jogurt naturalny Mięso zalewamy zimną wodą, gotujemy, zbieramy szumowiny – jeśli jest ich dużo to wylewamy wodę, myjemy garnek i mięso, ponownie zagotowujemy wodę. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy, odcinamy końce

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z awokado, kurczakiem i sosem musztardowym 132

łyżki szczypiorku, - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10g), - łyżeczka musztardy (ok. 10g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 100g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 10g), - kromka chleba (ok. 30g) - ulubione przyprawy(...)liście sałaty. 2. Awokado, ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny. 3. Mięso z piersi kurczaka kroimy w paski, marynujemy w oleju, ulubionych przyprawach i smażymy na patelni

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kotlety mielone z cukinią i żółtym serem + film 169

mogą być doskonałym pomysłem na pożywny i smaczny obiad, można je podać na gorącą kolację jako dodatek do kanapek.   składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 średniej cukinii 1 czerwona cebula 150 g startego żółtego sera 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umytą cukinię ze skórką ścieramy na tarce(...)puści sok. Obraną cebulę drobno siekamy a następnie rumienimy na patelni z rozgrzanym tłuszczem od czasu do czasu mieszając, zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Do dużej miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odciśniętą cukinię, żółty ser, zrumienioną cebulkę, żółty ser oraz jajko. Wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem i starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotlety i panierujemy

Smakowite Dania
Parówki z szynki w cieście ptysiowo- ziemniaczanym (dofinkowym) 210

świetna przekąska na ciepło, jak i po wystygnięciu. Odrobinka świeżych warzyw, czy ulubiony sos i mamy smaczny posiłek. Zaraz mnie ktoś zapyta: parówki? A dlaczego nie - skoro mają 93% mięsa z szynki?  Przyznam, że w moim domu są rzadkością, ale jak trafimy na jakieś smaczne - to zawsze staram się coś z nich wymyślić - takiego niecodziennego.  Polecam! Masa ziemniaczana(...)złoto). Kiełbaski wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ręczniku papierowym.  (*) Jeśli ograniczacie parówki, ale czasami Was do nich ciągnie - to najlepszym wyborem są te z szynki, gdzie zawartość mięsa jest najwyższa ze wszystkich rodzajów tych wędlin.  Warto zwrócić uwagę nie tylko na jego ilość, ale i na pochodzenie - tzn. czy jest ono oddzielone mechanicznie

Di gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami w sosie serowo-śmietanowym. 552

żółty -sól -pieprz -majeranek -zioła prowansalskie -mąka Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plasterki. Piersi myjemy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na patelni z przyprawami. Kiedy mięso będzie już gotowe dolewamy do niego śmietanę. Do gotującej śmietany dodajemy starty ser żółty. Zagęszczamy odrobiną mąki i doprawiamy do smaku. Mieszankę warzywną gotujemy. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: ziemniaki(...)warzywa, sos z mięsem, starty ser. Zapiekamy w piekarniku. Smacznego

Magia jedzenia.
Potrawka z kury i czterech warzyw 179

kurczaka - duża 1 cebula - średnia 3 pomidory - średnie 1 czerwona papryka - duża 2 garście zielonej fasolki szparagowej 1/2 szkl. soku pomidorowego 2 łyżki oleju - do smażenia MARYNATA DO MIĘSA:  przyprawa do kurczaka pieprz cytrynowy sól curry Sos kebab-gyros ostry od Folwark PRZYPRAWY DO POTRAWKI: 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1 lyżeczka czosnku granulowango 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki(...)obrać ze skórki i pokroić w drobniejsze kawałki. Na głębokiej i dużej patelni - musi być pokaźnych rozmiarów, żeby zmieścić całość potrawki - rozgrzać łyżkę oleju. Na gorący olej wrzucić zamarynowane mięso. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając łopatką, do zarumienienia na złoto. Zdjąć z patelni na talerz i odstawić na bok. W międzyczasie ugotować w małym garnku

Grunt to przepis!
Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami 189

kuchni greckiej. Pieczone klopsiki doprawione miętą, podane z dobrze schłodzonym sosem tzatziki. Świetne na obiad, podane np. z pitą, ale też jako przekąska na przyjęcie. Mięsne kuleczki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 cebula dymka 15 listków świeżej mięty 2 ząbki czosnku sól, pieprz  Sos tzatziki: 250ml jogurtu greckiego 1 ogórek świeży 2 łyżeczki przyprawy tzatziki 1. Cebulę i miętę(...)siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wraz z mięsem mielonym i przyprawami zagniatamy na gładką masę. Formujemy malutkie kuleczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Przygotowujemy sos: ogórka ścieramy na małych oczkach tarki, dodajemy jogurt grecki, przyprawę tzatziki. Podajemy z mięsnym kuleczkami

Szefowa kuchni
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 150

skosem na pół. Piersi kroimy na półcentymetrowe plastry w poprzek włókien. W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego. Wrzucamy na gorący połowę przeciśniętego czosnku i startego imbiru oraz kurczaka. Mięso smażymy po około 5 minut z obu stron, tylko do zamknięcia, nie trzeba go rumienić. Usmażone mięso wyjmujemy z rondla. Znowu grzejemy 2 łyżki oleju kokosowego. Na rozgrzany wrzucamy czosnek

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania