mięso - 63110 przepisów (strona:1661/4208)

Szynka drobiowa ze szpinakiem 189

chwilę ;)  Składniki: 500 filetu z kruczka 100 g szpinaku 30 ml wody 1 szalotka (pokrojona w drobną kostkę) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy pieprz Mięso zmielić. Na patelni rozgrzać oliwę., wrzuć cebulę, czosnek i zeszklić. Dodać szpinak delikatnie posolić i wymieszać. Patelnie przykryć i dusić 3 minuty. Następnie całość przestudzić, i posiekać. Wszytko dodać(...)zmielonego mięsa wraz z wodą i solą. Wyrabiać 5 minut. Masę przekładamy do szynkowaru i wkładamy do lodówki na 24 h. Po tym czasie zanurzamy szynkowar w zimniej wodzie i parzymy szynkę 100 minut w tem. 80-90 C. Następnie wyjmujemy szynkowar i chłodzimy w zimnej wodzie odlewamy wodę przez otwór, (mój szynkowar taki posiada). Wkładamy do lodówki

Delicious Titbits
Gulasz wołowy 262

Mięso rozpływało się w ustach :) Składniki 30 dkg wołowiny 20 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka sól, pieprz ocet jabłkowy słodka i ostra papryka   Sposób przygotowania Mięso … Czytaj dalej Gulasz wołowy

czarrna od kuchni
Kurczak cytrynowy 209

oczyścić z kostek i błonek , opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać oliwę, dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą, włożyć do woreczka , zawiązać i odstawić na 3 godziny, lub na całą noc do lodówki. Na godzinę przed pieczeniem, wyjąć mięso z lodówki. Piekarnik nagrzać

Kuchnia Danusi
Bułki na parze czyli pampuchy, jako dodatek do mięs i sosów 219

woda będzie się gotowała położyć na gazie pampuchy. Przykryć dużą miską i gotować 5 minut. Można ugotować pampuchy w parowarze, będzie szybciej i łatwiej. Podawać gorące z sosami i mięsem. Są rewelacyjne z tej porcji wychodzi około 11-12 pampuch

Kuchnia Pokoleń
Piersi kurze w czerwonym curry 200

smażyć około 1 minutkę. Dodać liście limonki, pastę curry, imbir potarty, trawę cytrynową przeciętą na pół. Smażyć mieszając następną minutkę. Piersi kurze pokroić w podłużne paski, osolić lekko. Wrzucić mięso do woka i smażyć mieszając, aż mięso straci kolor surowizny. Wlać mleko kokosowe i sos rybny oraz suszone chilli. Wymieszać i gotować 2 minuty, Wyjąć i wyrzucić trawę cytrynową

Kuchnia Pokoleń
Domowe burgery 204

koniecznie zrobiony od A do Z, łącznie z samodzielnym upieczeniem bułek. Z podanego przepisu wyszły mi 4 ogromne burgery, takie jak te serwowane w burgerowaniach. Dodatek kajzerek do mięsa mielonego czyni burgery miękkimi.  Burgery: 700g mięsa mielonego 2 czerstwe bułki kajzerki 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany  olej do smażenia, u mnie

Szefowa kuchni
Ryż z warzywną mieszanką chińską i kurczakiem. 182

woreczek chińskiej mieszanki warzywnej  sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka świeżego posiekanego lubczyku  4 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Składniki :   Mięso umyć i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać oliwę , przełożyć mięso posolić, popieprzyć, i chwilę podsmażyć na rumiano.Następnie dodać warzywa, lubczyk, ryż i zalać połową bulionu, dusić pod przykryciem

Sama słodycz i szczypta chili
szczupak pieczony z fasolką szparagową i masłem 217

pomocą noża zeskrobujemy łuskę i dokładnie go myjemy . Rybę układamy na desce, grzbietem ku górze i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) nacinamy, wzdłuż kręgosłupa grzbiet szczupaka, oddzielając następnie mięso z obu stron kręgosłupa ( nacięcie zaczynamy tuż za łbem, a kończymy przy płetwie grzbietowej). Teraz ostrymi nożycami przecinamy kręgosłup ryby za łbem i przy grzbietowej płetwie a następnie wyjmujemy kręgosłup(...)cały czas nożem oddzielając mięso od ości), razem z wnętrznościami. Szczupaka znów myjemy,  oprószamy pieprzem oraz solą i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie, trzy godziny. Myjemy pieczarki i kroimy je na plastry Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, dodajemy   drobno posiekany ząbek czosnku, smażymy  przez minutę i dokładamy cebulę pokrojoną w kostkę, lekko ją szkląc. Teraz

Miód i pieprz
A’la flaczki drobiowe z warzywną nutą 194

znajdziecie tutaj   Przygotowanie : Na początek wstawiamy bulion naszą bazę do zupy. Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy warzywa obrane ale nie krojone oraz kurczaka. Gotujemy całość, aż mięso będzie miękkie po czym wyjmujemy warzywa i kurczaka, możemy dla klarowności odcedzić bulion. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości a selera, marchew i pietruszkę kroimy w drobną kostkę po czym

Niezły Młynek
Ozorki w chrzanowy sosie 160

mamy.  Na pierwszy rzut idą ozorki. Wiem, to nie brzmi dobrze,ale wbrew temu naprawdę dobrze smakuje. Zapewne wielu osobom na samą myśl,że miałyby zjeść ten typ mięsa robi się słabo,tak jak mi na myśl o jedzeniu ślimaków albo małż itp., ale przekonałam się, że dobrze przyrządzone mięso z odpowiednimi dodatkami naprawdę smakuje

Bon appetit mon amie
Nóżki w galarecie 160

gotowania wywar,do którego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.  Nóżki i marchewkę studzimy.(cebulę,liście i ziele można wyrzucić) Ostudzone nóżki obieramy ze skóry i kości zostawiając samo mięso. Kawałki mięsa oraz pokrojoną marchewkę układamy w miseczkach, dodajemy odrobinę soli i pieprzu,a następnie zalewamy wywarem. Odstawiamy do wystygnięcia na kilka godzin

Bon appetit mon amie
Koszyczki won ton z sałatką z kurczakiem 206

małe kawałki, dodajemy do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, lekko rozbitą trawę cytrynową (najlepiej zrobić to uchwytem noża) oraz sos sojowy i odstawiamy na około 1 godzinę do zamarynowania mięsa. Po tym czasie mięso posypujemy przyprawą garam masala i smażymy. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną drobno czerwoną paprykę, cebulę i szczypiorek. Skrapiamy wszystko

Bon appetit mon amie
Zupa pół przecierowa z selerem naciowym 180

schabu) lub ok. 1,5 litra bulionu sól, pieprz, maggi i szczypta curry Kości umyć zalać wodą, dodać obraną marchewkę, pietruszkę i seler korzeniowy. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Wyjąć kości i warzywa, przecedzić wywar przez sitko (różnie to bywa, może trafić się jakaś mała kostka). Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym(...)ziemniaki, a także pokrojoną w kostkę pozostałą marchew. Przyprawić i gotować do miękkości ziemniaków, jeśli będzie za gęste można dolać trochę gorącej wody. Na końcu dodać koperek i obrane mięso z kości. Smacznego

talerz przyjemności
Roladki z kurczaka z pieczarkami i serem 489

kurczaka Z podanej porcji wychodzi 6 roladek + ew. dwie polędwiczki. Pierś myjemy, oczyszczamy. Dzielimy na połowę. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, najlepiej z płaską końcówką przez folię spożywczą, aby nie porozrywać mięsa. Powstały płat mięsa, posypujemy przyprawami, posypujemy startym serem i pieczarkami. Nie za dużo co by się nie rozwalało. Zwijamy w rulonik i dzielimy na 3 części (3 małe roladki), obtaczamy

Pelusiowa Kuchnia
Kochane grillowanie – przepisy na walentynkowe grillowanie 203

zależności od grubości steków i pożądanego stopnia wysmażenia. Grillowany filet mignon z imbirem i czerwonym winem Połączenie czerwonego wina, sosu sojowego i imbiru nadaje zupełnie wyjątkowego smaku grillowanemu mięsu. Połączenie tych składników może być doskonałą bazą do rewelacyjnej marynaty do steków. Ale wystarczy potroić składniki i dusić je przez kilka minut a otrzymamy pyszny sos do mięsa z grilla. Składniki

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania