Kolejną odkurzoną potrawą z dawnych lat według przepisu mojej mamy będą nóżki w galarecie vel. galaretka. Z tego dania akurat najbardziej smakowała mi sama część galaretkowata połączona z octem. Samodzielnie robiłam ją pierwszy raz wyszła smaczna,ale mało przejrzysta. Jak się później dowiedziałam sekretem klarowności galaretki jest to, że trzeba gotować ją wolno, na bardzo małym ogniu. GALARETKA WIEPRZOWA / NÓŻKI Składniki: 2,3 nóżki wieprzowe 1,5 litra wody 1 cebula 1 marchew 3-4 liś... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...