mięso - 63110 przepisów (strona:1666/4208)

Młoda kapusta z dodatkami 105

pomidorowy 130g 2 suszone pomidory 1 duży pomidor ziele angielskie 5 liść laurowy 3 słodka papryka 1 łyżka octu winnego  sól  świeżo mielony pieprz   Przygotowanie   Mięso pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem słoninę, smażyłem, aż stało się bardziej miękkie. Pomidora sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem na kawałki. Młodą kapustę poszatkowałem, osoliłem, włożyłem do dużego garnka(...)ziele angielski, gotowałem przez 10 minut na małym ogniu. W trakcie gotowania pokroiłem marchewki i dodałem do garnka. Garnek z młodą kapustą zdjąłem z ognia, umieściłem w nim podsmażone mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszałem co jakiś czas, dusiłem pod przykryciem przez 10 minut. Gdy młoda kapusta zrobiła się miękka, dodałem koncentrat pomidorowy, pokrojone suszone pomidory, pokrojony świeży pomidor

R'n'G Kitchen
Wegetariańska lasagne z młodą cukinią 152

Głównym składnikiem lasagne są płaty makaronu przekładane sosem i zazwyczaj mięsem. U mnie dziś wegetariańska wersja tej popularnej potrawy. Wyszła równie pyszna! Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagne 1 młoda cukinia 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki soku pomidorowego ½ szklanki startego parmezanu tymianek bazylia sól i pieprz do smaku(...)warstwa to makaron który należy posmarować resztą sosu, posypać pozostałym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez  około 40 minut. Dla mięsolubnych polecam przepis z mięsem mielonym --> tutaj

Tradycyjna Kuchnia
Kotlet schabowy 156

rozbijamy tluczkiem z dwóch stron na grubość 5 do 7 mm Posypać solą i pieprzem z dwóch stron Rozklepujemy jajka w głębokim talerzu Do drugiego dodajemy bułkę tartą Obtaczamy mięso najpierw w jajku później w naszej panierce (bułka tarta) Nadmiar strzasac . Jesli chcemy by kotlet był bardziej chrupiący czynność powtarzamy raz jeszcze z tym ze ubijamy ręka lub widelcem(...)wszytko skleic i miec pewność ze nasza panierka nie zostanie oddzielona od mięsa. Kotlety zawsze kladziemy na rozgrzany tłuszcz Smażymy z dwoch stron na złoty kolor. Smacznego

Viola cooks with passion
Schab pieczony z rozmarynem 174

łyżki majeranku, sól, oliwa Sposób: Schab marynujemy na noc w mleku, czosnku posiekanym,majeranku i soli. Na rano osuszamy schab ręcznikiem papierowym zlewamy mleko pozostwiając czosnek i rozmaryn, Mięso smarujemy oliwa i posypujemy świerzym majerankiem, Pieczemy około 1,5 godziny w 180C w piekarniku FUN ,w folii do pieczenia. Po upływie godziny otwieramy od góry naszą torbę(...)mięso sie zapiekło podlewamy co chwilę tłuszczem dodajemy rozmaryn i na końcu czosnek. Smacznego Przepis na ziemniaczki ryżowe które tu zaserwowałam będą niebawem

Viola cooks with passion
Sałatka z kraba 142

cebuli 3 ząbki czosnku szczypior czerwona papryka 2 ugotowane jajka na twardo 2 łyżki majonezu  koperek sól,pieprz do smaku Sposób: Obieramy kraba dokładnie ze szczypiec również wyciągamy mięso kroimy w kosteczkę marchew,paprykę,czosnek i szczypiorek bardzo drobno. Tarkujemy jajka na dużych oczkach na tarce, Dodajemy sól , pieprz,majonez i koperek drobno posiekany. Mieszamy wszytko razem z mięsem

Viola cooks with passion
Pieczony schab z kością w tymianku i rozmarynie 246

słodkiej papryki 4 ząbki czosnku obrany i przekrojony na pół 1/2 łyżeczki soli morskiej 3 łyżki majeranku NIE UŻYWAMY TŁUSZCZÓW DO PIECZENIA nasz schab ma w sobie wystarczająco Sposób: Mięso oczyszczamy i myjemy. Do szklanej miski wlewamy około 1.5 litra wody dodajemy czosnek,majeranek i sól. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka,kilkanaście godzin. Ja jak zwykle preferuje cała(...)lodówce pod przykryciem. Następnie mięso myjemy  i przyprawiamy tymiankiem ,rozmarynem ,słodka papryka i umieszczamy w worku do pieczenia. Pieczemy bez oleju około  1 godziny w 200°C po upływie  40 minut proszę zmniejszyć temperaturę do 180°C Mięsko jest soczyste i miękkie. Podajemy z ziemniakami Smacznego

Viola cooks with passion
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 179

przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na foli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając pod spód boki. Za pomocą folii formujemy roladę. Wierzch obsypujmy mocniej słodką czerwoną papryką, skrapiamy oliwą.  Szczelnie owijamy folią i przekładamy do blaszki. Pieczemy

VioletoweKucharzenie
MAKARON Z KURCZAKIEM I KURKAMI 163

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, podpiekamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso kurczaka i przyprawy. Chwilkę smażymy aż mięso się trochę podpiecze, następnie wlewamy bulion i dusimy sos około 15 minut.  Do sosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffinki bananowo-czekoladowe 136

Ten przepis powstał z potrzeby wykorzystania bananów. Miałam w domu dość dużo bananów, które już mocno dojrzały, a dzieciom już się przejadły, więc coś tzreba było

kuchnia doski
Zupa z soczewicy z wolnowaru 145

Co to jest wolnowar (slow cooker)? Jest to urządzenie, które pozwala nam gotować długo w niskiej temperaturze. Dzięki temu potrawy są o wiele bardziej wartościowe i

kuchnia doski
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 133

Bardzo lubię kotlety mielone, ale lubię też z nimi eksperymentować i dodawać coś nowego. Były już  kotlety z niespodzianką , a dzisiaj kotlety z mięsa i

kuchnia doski
Kociołek rozmaitości 185

słodkiej papryki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka pokroić w kostkę , oprószyć przyprawą do grosa, wymieszać z oliwą, odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie mięso przesmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą, przełożyć do garnka i dusić dalej na wolnym ogniu pod przykryciem. Na tej samej patelni wrzucić pokrojone w plasterki  pieczarki(...)oraz pokrojone w kostkę papryki przesmażyć chwilę i dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać przyprawy: liść laurowy ziele angielskie, osolić lekko do smaku, gotować na małym ogniu około 15 minut, po czym wsypać suchy makaron, dodać koncentrat oraz ketchup, osączoną z zalewy ciecierzycę, doprawić sosem piri piri oraz słodką papryką, pieprzem do smaku, gotować kilka minut.  Zestawić z ognia

Wanilia i Kardamon
Fałszywy pasztet – wegański pasztet smarowny, z soczewicy 148

Stała sobie miska na blacie. – Kiedy zdążyłaś zmielić mięso? – (w tym momencie rozlega się mlaskanie przy oblizywaniu łyżki) – Mmm ten pasztet taki dooobry… No i jak powiedzieć, że w tym pasztecie grama mięsa nie ma? Jest soczewica i grzyby, czyli baza wielu wegańskich zdrowych smarowideł, zastępujących jak widać mięsne pasztety z wielkim powodzeniem. Soczewicę zalewamy wodą – wody do gotowania

Karo in the Kitchen
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 155

szkic własnej fotoksiążki gotowy. Podzieliłam ją sobie na trzy rozdziały. Jeden z potrawami tylko dla mnie (czyli szpinak w roli głównej, sok z buraka itp.), drugi dla męża (tutaj mięso, mięso i panierowany camembert) i trzeci dla dzieci (pierogi z jagodami, pankejki, kotleciki). Wyszło pięknie! Najwięcej czasu zajęło mi sformatowanie przepisów, bo fotoksiążka kulinarna to jednak nie tylko zdjęcia

bistro mama
Szaszłyki z indyka 132

soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny * PRZYGOTOWANIE Szaszłyki Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą. Pierś z indyka oczyść, osusz i pokrój w dużą kostkę. Mięso wymieszaj z przyprawami i odstaw na minimum pół godziny. Warzywa umyj i pokrój na cząstki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso oraz przygotowane warzywa. Szaszłyki ułóż na blasze pokrytej papierem

Food Square

Proponowane wyszukiwania