mięso - 63110 przepisów (strona:1674/4208)

Żeberka w stylu orientalnym ! 160

składniki marynaty mieszamy razem sos sojowy, miód, ocet winny,  drobno posiekane ząbki czosnku  łączymy w emulsje. Nacieramy emulsją  osuszone i pocięte na porcje mięso i odstawiamy je do lodówki na przynajmniej 2 godziny.       Rozgrzewamy piekarnik do 160C Rozkładamy mięso na papierze do pieczenia. Pieczemy około 1 godziny. W połowie

Bartek Gotuje
Makaron z Indykiem w Sosie Szpinakowym !! 197

Tefal Cousine Companion tak żeby każdy mógł go szybko i łatwo przygotować w swoim Tefal CC :) SKŁADNIKI: 300 g - ROZDROBNIONY MROŻONY SZPINAK 150 ml. ŚMIETANA 18% 800 g. MIĘSO INDYKA GULASZOWE (porcja dla 5 osób) 1 średnia czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz gałka muszkatołowa (świeżo tarta) świeżo tarty parmezan MAKARON PENNE(...)Następnie zmieniamy ostrze na mieszadło i podsmażamy poszatkowania cebule wykorzystując program SLOW COOK P-1 czyli przez 5 min temperatura 130. Po zakończeniu do misy dodajemy pokrojone w kostkę mięso z indyka i włączamy program SLOW COOK P-2 i zmieniamy czas duszenia na 30 min przy temperaturze 95. Gdy duszenie się zakończy dodajemy rozdrobniony szpinak (ja wrzuciłem zamrożony brykiet

Bartek Gotuje
Bitki w sosie grzybowo - śliwkowym 145

Ostatnio zrobiło się na blogu bardzo słodko, więc dla odmiany proponuję danie obiadowe. Dziś bitki w sosie grzybowo - śliwkowym. Osobiście bardzo lubię sosy grzybowe, a z

kuchnia doski
Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim 141

indyka ze skórą bez kości ( mój miał ok 1,1 kg ) 1 słoik suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sól,pieprz Mięso z indyka ze skórą zmielić maszynką na sitku o  grubych oczkach*. Suszone pomidory osączyć z zalewy i drobno pokroić. Do zmielonego mięsa dodać pokrojone suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi i kaszę

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 160

Dziś do niedzielnej kawki pyszny i kolorowy serniczek na zimno z truskawkami. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach.  Znika w tempie

kuchnia doski
Muffinki czekoladowe 148

Zrobienie muffinek jest bardzo proste i szybkie, więc bardzo częto goszczą w moim domu. Zresztą wszyscy bardzo je lubimy :) Te są mocno czekoladowe, więc idealne dla

kuchnia doski
LEKKI ZDROWY GULASZ NA JOGURCIE 323

ząbki czosnku 5 - 10 dag.szynki drobiowej sól pieprz olej papryka słodka i ostra odrobina magii natka pietruszki bulion warzywny mąka ziemniaczaną jogurt naturalny dla smaku koncentrat pomidorowy ****************************************  Mięso umyć,wytrzeć , pokroić ,oprószyć sól i pieprzem .Posiekać drobno obrany czosnek,a cebulę obrać i pokroić w krążki lub w kostkę.Paprykę odcedzić i pokroić w grubą kostkę.Czosnek i mięso

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczeń koperkowa do chleba 122

soli Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy wodą i mieszamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki pieczeni umieszczamy w misce i całość dokładnie wyrabiamy. Mięso wkładamy do foremki tak, aby co najmniej 1 cm od góry był wolny.  Do wykonania pieczeni zazwyczaj używam jednorazowych foremek papierowych lub aluminiowych. Pieczeń się(...)nich nie przykleja, nie trzeba ich więc niczym smarować. Taka ilość mięsa zmieści się do jednej foremki o długości 23 cm - 24 cm. Ja użyłam dwóch mniejszych, jednorazowych foremek od PapilArt . Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut. Temperatura: 175 stopni; grzałka dolna + grzałka z termoobiegiem.  Smacznego

Smak mojego domu
Pudding chia z truskawkami 109

Pudding chia z truskawkami to deser, który jest nie tylko pyszny, ale również bardzo zdrowy. Nasiona chia to maleńkie nasionka, które są niesamowicie bogate w przeróżne

kuchnia doski
KURCZAK W KREMOWYM SOSIE 334

oleju.Podlać bulionem, dodać przecier pomidorowy i ocet.Obrac cebulę,pokroić drobno w kostkę,dodac do potrawy.Dusić razem pod przykryciem ok.30 minut,aż kurczak będzie miękki.Wyjąć mięso,sos przyprawić solą,pieprzem i ziołami suszonymi lub świeżymi ,ponownie włożyć mięso,podgrzać.Podawać z kaszą kuskus i ugotowaną marchewką z groszkiem z odrobiną masła.Wszystko posypać zieleniną.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kiełbasa grillowa z serem ( pieczona w niskiej temperaturze) 177

czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa 7 g -pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku dodajemy wszystkie przyprawy i 100 mil wody i dokładnie wyrabiamy.Dalej dodajemy(...)można taką kiełbasę wędzić owszem można ale do wędzenia nie dajemy już soli wędzonej na to miejsce trzeba dać sól zwykłą lub peklo sól proponuje 17 g /kg mięsa chyba że ktoś lubi bardziej słone to może dać więcej ale trzeba mieć na uwadze że ser też jest troszkę słony i ser już też nie dajemy wędzony

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Devolay z Oscypkiem, Ogórkiem i Papryką (Kurczak z Oscypkiem) 340

kroimy na nieduże paski, podobnie postępujemy z ogórkiem konserwowym i papryką. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem (jeżeli są dość duże możemy filet podzielić na 2 części). Każdy kawałek mięsa delikatnie oprószamy solą. Następnie na środek każdego kotleta wykładamy ok. 2-3 paski oscypka oraz po ok. 1-2 papryki oraz ogórka. Mięso zawijamy w kopertę a następnie zwijamy

Słodka Strona
Chłodnik z cielęciną 101

naturalnego jogurtu 400 ml kefiru  2 ząbki czosnku szczypta kwasku cytrynowego, ew. sok z cytryny sól, pieprz Wykonanie: Cielęciny wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, tak, aby mięso było przykryte. Gotujemy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Z botwinki odcinamy małe buraczki, obieramy je i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnuszka, zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy kwasek

Kulinarne przygody Gatity
Torcik jeżynowy 148

Ten torcik jeżynowy zrobiłam ze specjalną dedykacją dla gospodarzy Akademii Kulinarnej Whirpool , Marco Luca Ghia i Emilliano Castagna.  Akademia obchodzi właśnie 3 urodziny. Z tej

kuchnia doski
Chili con carne 133

łyżeczce: cukru, świeżo zmielonej papryki chili, oregano, kminu rzymskiego sól, pieprz Przygotowanie: Na patelni, na łyżce oliwy, szklimy pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy mięso i przyprawy, przesmażamy całość do momentu, aż mięso zmieni kolor i ładnie się zarumieni. Do zawartości patelni dorzucamy pomidory, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania