Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe

Składniki: 550 g łopatki wieprzowej 290 g słoniny francuskiej 250 g boczku  2 cebule czerwona i biała 6-7 ząbków czosnku 5 listków laurowych 4-6 ziarenek ziela angielskiego majeranek, tymianek, rozmaryn do smaku sól, pieprz do smaku łyżka octu jabłkowego 200 ml białego wytrawnego wina 170 g smalcu 100 ml wody Przygotowanie: Smalec i drobniutko pokrojoną słoninę roztopić w garnku na małym ogniu, wlać 100 ml wody. Dodać cebulę, 5-6 ząbków czosnku i pokrojone drobno mięso z boczkiem.  Dodać przyprawy i wlać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję