Cukinia i pomidory faszerowane mięsem mielonym to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Wystarczy wydrążyć warzywa, mięso podsmażyć, a na sam koniec zapiec cukinię i pomidora wraz z dodatkiem mielonego farszu. Takie danie świetnie smakuje podane z sosem pomidorowym i świeżą bazylią. Składniki na 4 porcje: 2 młode cukinie 2 duże pomidory, np. malinowe około(...)mięsa mielonego, np. z szynki 1 cebula suszona bazylia sól, pieprz odrobina oleju ulubiony starty, żółty ser Na samym początku cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać cebulę. Smażyć, aż do momentu, gdy cebula się zeszkli. Następnie dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Smażyć tak długo, aż mięso zmieni kolor
Ugotowaćrozgrzewające, ale mega szybki pomysł na obiad. Można podawać je tradycyjnie z ryżem, tortillą lub tak jak my - z pszennym pieczywem podgrzanym wcześniej w piekarniku. Pychotka! :) Chilli: 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego 0,5 l passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 szklanka bulionu wołowego (opcjonalnie) 2 czerwone cebule (lub zwykłe(...)zmięknie dorzucamy czosnek. Smażymy ok. 1-2 minuty, przekładamy do miseczki i odstawiamy na bok. Do tego samego rondelka ponownie dodajemy ok. 1 łyżkę tłuszczu i wrzucamy ok. 1/3 mięsa mielonego, lekko solimy i pieprzymy i rozdrabniamy łyżką. Mięso smażymy do uzyskania odpowiedniego koloru i odparowania płynu, następnie dorzucamy kolejną partię mięsa i powtarzamy cały proces aż do momentu
Cooking MonsterMięsko pyszne zarówno na kanapki, jak i na niedzielny obiad :D Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego sól i pieprz 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu łyżka masła Przygotowanie: Mięso opłukać i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego, w którym mięso będzie się marynowało. Wymieszać musztardę z miodem, marynatą zalać mięso. Naczynie przykryć i wstawić(...)lodówki na minimum 24 h. W międzyczasie mięso można obrócić, aby równomiernie się marynowało. Zamarynowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180*C. Piec około 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę i położyć plasterki masła na szynkę, aby ładnie się zarumieniło. Powstały sos z pieczenia można zlać do garnuszka, rozcieńczyć odrobiną wody i zagęścić
Malinowo w kuchniprzepis u Komag i odkąd go wypróbowałam, schab przygotowany w ten sposób pojawia się w mojej kuchni regularnie. Przyznaję, że na początku nie miałam przekonania do tak zrobionego mięsa. Sądziłam, że będzie bardzo tłuste. Niepokoił mnie też krótki czas przygotowania. Myliłam się i to bardzo. Po kilku próbach mogę Wam polecić tak robiony schab z pełną odpowiedzialnością. Koniecznie, koniecznie spróbujcie(...)schabu • 3 duże ząbki czosnku (opcjonalnie) • kostki smalcu • składniki marynaty : olej, sól, pieprz, ulubione przyprawy (majeranek, papryka, Delikat Knorr’a) Sposób przygotowania: 1. Schab umyć i osuszyć. Tak przygotowane mięso naszpikować pokrojonym w plastry lub słupki czosnkiem. 2. Naszpikowany schab natrzeć olejem wymieszanym z ulubionymi przyprawami. 3. Mięso odstawić najlepiej na całą noc (minimum 3 godziny) do lodówki
W mojej kuchniKuchnia ormiańska jest chyba moją ulubioną a ormiańska zupa jajni mnie całkowicie w tym utwierdza. Bardzo lubię konkretne zupy z duża ilością mięsa i dodatków. Nie jestem przekonana do bakalii w daniach wytrawnych jednak uważam, że jest to często, kwestia przyprawienia - suszone owoce naprawdę potrafią podkręcić smak - szczególnie mięsa. Ormiańska zupa jajni jest bardzo treściwa i wystarczy zarówno jako pierwsze(...)się nie udać. Więc zapraszam do eksperymentowania z kuchnią ormiańską i koniecznie napiszcie czy Wam smakowało! Przepis zaczerpnęłam ze strony Smak Armenii Jajni - ormiańska zupa wołowa 500 g mięsa wołowego - użyłam udźca 2 cebule 150 g suszonych moreli 4-5 ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła pietruszka, kolendra sól, pieprz u mnie dodatkowo słodka papryka Mięso kroimy
sierotka maRysia w kuchnijuż nie raz wspominałam uwielbiam tortille. Ileż taki niby zwykły placek daje możliwości. Dziś zapraszam Was na nadziewaną tortillę a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą. Wspaniałe danie, które przygotujecie naprawdę szybko. Myślę, że tak samo szybko też zniknie z Waszych talerzy Spróbujcie. Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą – przepis i pomysł(...)własny. Jednym ze składników dania był pyszny koncentrat pomidorowy Roleski . Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 2016-05-04 21:26:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size
Słodkie okruszkiGrillowana, pikantna wołowina dla miłośników sosu BBQ. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z dodatkiem świeżej sałatki i bagietki. Składniki: marynata: 250ml sosu BBG 3-4 łyżeczki sosu Piri-Piri lub tabasco biała cebula czarny pieprz 1kg pręgi wołowej Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry. Składniki marynaty(...)Piri-Piri dokładnie mieszamy. Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa. Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin. Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy
Pyry na Gazwody - 500g przecieru pomidorowego - 1,5 łyżki koncentratu bulionu warzywnego lub bio kostka (w najlepszym wypadku posłużcie się świeżą lub mrożoną włoszczyzną i gotujcie do miękkości z mięsem lub bez) - 200g ryżu (dwa woreczki) - sól, pieprz *opcjonalnie: - 2 udka lub 2 skrzydełka z kurczaka, - włoszczyzna - pół łyżeczki suszonego chili, - śmietanka 30%, 18% lub jogurt Jeżeli(...)używamy mięsa , płuczemy je pod bieżącą wodą, wkładamy do miski z zimną wodą i szczyptą soli, moczymy ok. 10 minut. Do garnka wlewamy 1,5 litra zimnej wody, wkładamy mięso i zagotowujemy. W trakcie gotowania zdejmujemy łyżką cedzakową "szumowiny", które będą zbierać się na powierzchni wody. Dodajemy koncentrat bulionu warzywnego i gotujemy ok. 20 minut. Następnie, jeżeli posługujemy się włoszczyzną
Be Fit Be Strongkarkówki wieprzowej 2-3 cebule 4-5 ząbków czosnku 100 ml białego wina deserowego(pół słodkiego) sól , pieprz olej łyżka masła liść laurowy 2 ziela angielskie mąka do obtoczenia mięsa bulion warzywny lub drobiowy maggi Przygotowanie: mięso kroimy na plastry, solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju z dodatkiem masła z obu stron podsmażone mięso odkładamy(...)tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy cebule pokrojone w piórka na koniec dodajemy pokrojony drobno czosnek,i smażymy jeszcze chwilę,dodajemy mięso,podlewamy winem,i szklanką bulionu ,kilka minut odparowujemy bez przykrycia,potem dodajemy jeszcze ok szkl bulionu ,liść laurowy,ziele angielskie,pieprz,przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok 40 min,zdejmujemy z ognia i zostawiamy jeszcze przykryte
Swojskie jedzonkopasztetu polecam łopatkę, karczek, szynkę lub biodrówkę. Przyprawy (listki laurowe, ziele i pieprz) gotować przez 7 minut w małej ilości wody. Po tym czasie powinno zostać 1/2 szklanki wywaru. Mięso dokładnie umyć i pokroić na małe kawałki około 3 x 3 cm. Włożyć do dużego garnka. Boczek ułożyć na spód, następnie mięso (wieprzowinę, wołowinę), dalej cebule. Posolić i dodać przecedzony(...)zimny wywar z przypraw (taka ilość wystarczy, ponieważ podczas duszenia z mięsa wydzieli się dodatkowa ilość wody). Zagotować na dużym ogniu, następnie wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości mięsa, przez około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania dodać bułkę. Wątróbkę sparzyć we wrzątku przez około 3 minuty. Po wystudzeniu mięsa, najlepiej na następny dzień, trzykrotnie
Świat Domowej Kuchniangielskiego 5 liści laurowych 5 ziaren czarnego pieprzu 6 ząbków czosnku Marynata: 2 łyżki oleju łyżka słodkiej papryki łyżka majeranku płaska łyżeczka czosnku granulowanego Ponadto: strzykawka igła duży garnek Mięso umyć, osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wodę zagotować ze wszystkimi składnikami zalewy, ostudzić. Napełnić strzykawkę (8ml) i nakłuwając mięso w kilku miejscach, z każdej strony wstrzyknąć roztwór. Mięso przełożyć(...)zalewy tak aby całkowicie była przykryta wodą. Następnie naczynie przykryć i odstawić do lodówki na 7 dni. Mięso przewracać 2 razy dziennie. Dzień przed pieczeniem wyjąć szynkę i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć dokładnie mięso. Owinąć ciasno sznurkiem aby szynka zachowała ładny kształt podczas pieczenia. Odstawić do lodówki. Na drugi dzień mięso przekładamy do rękawa
Smakołyki AsiProste i smaczne danie, które można zjeść na wiele sposobów. U mnie z indyjskimi chlebkami roti, ale równie smacznie smakuje z kaszą, ryżem, czy ziemniakami. SKŁADNIKI 600-700 g mięsa wieprzowego 3 łyżki margaryny 3 papryki (u mnie zielona, czerwona i żółta) 350 g fasolki szparagowej (u mnie żółta) 100 g pieczarek 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe przyprawy(...)sól, pieprz, słodka papryka 2 kopiaste łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza i przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. W garnku lub brytfannie rozpuścić margarynę, dodać mięso, liście laurowe i ziele angielskie. Smażyć na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie z zewnątrz surowe. Dodać
Passions hobbies lifeSTEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE Proste mięso, prosty makaron, czyli danie idealne. Pięć składników na krzyż, pół godziny pracy, a danie, które jest tego wynikiem zaspokoi nawet najbardziej wysublimowane gusta! Makaron oczywiście nie musi być czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista(...)zioła INGREDIENTS: 200 g beef (entrecote steak) 100 g blue cheese 200 g Greek yogurt 1 medium red onion 125 g black fettuccine salt, pepper, parsley, garlic, favorite herbs Mięso skrop oliwą i oprósz solą i pieprzem z obu stron, odstaw na bok. Cebulę drobno pokrój, wrzuć na rozgrzaną z niewielką ilością oleju patelnię i smaż ciągle mieszając, aż cebula
Martyna Cooksząbki czosnku 4-5 listków laurowych 4-5 ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu czarnego lub kolorowego 3 jajka pół szklanki bułki tartej szklanka wywaru z gotowania mięsa i warzyw 2 łyżeczki morskiej gruboziarnistej lub zwykłej i 1 niepełna łyżeczka soli ziołowej 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego po 1 łyżce masła i oleju(...)odrobina masła i bułki tartej do formy Przygotowanie: Mięso umyj i wrzuć do dużego garnka, boczek możesz przeciąć na pół. Udka ułóż na górze, bo szybciej się ugotują. Marchewki, pietruszkę, czosnek, cebulę i seler obierz. Pół cebuli z resztą warzyw ułóż na mięsie i całość zalej zimną wodą do przykrycia. Dodaj 2 łyżeczki soli, ziele angielskie, liście laurowe
Anioszek w kuchnirazie nie mam pomysłu, ale może jakoś to będzie. Tymczasem przedstawiam Klopsa - miał być już dawno, ale wcześniejszy został pożarty zanim zdążyłam zrobić zdjęcie ;-) Klops KLOPS 500 g mięsa wieprzowego 500 g mięsa drobiowego 2 średnie cebule 5 jaj 1 sucha kajzerka 3 łyżki bułki tartej 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku z dymki 2 łyżki oleju sól pieprz(...)jaja gotujemy na twardo. Kajzerkę namaczamy w ciepłej wodzie. Mięsa myjemy, osuszamy i mielimy. Dodajemy odciśniętą kajzerkę i jedno surowe jajo. Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na 2 łyżkach oleju - dodajemy do mięsa. Zioła myjemy, osuszamy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formę do pasztetu wykładamy
peggiwkuchni