mięso - 63110 przepisów (strona:157/4208)

Kotlety mielone z pieczarkami 125

kotlety mielone z pieczarkami są pyszną odmianą dla kotletów tradycyjnych. Przypieczone z wierzchu, a w środku mięciutkie i soczyste z farszem z pieczarek i sera mozzarella.  Dobrze wyrobione mięso i panierka z bułki tartej wchłaniają i zatrzymują wszystkie soki, co wpływa na smak i soczystość kotletów. Warto czasami zrobić mielonego w nowej odsłonie z niezwykle aromatycznym farszem z pieczarek(...)sera. Pieczarki są idealnym dodatkiem do mielonego mięsa, a roztopiony ser w ciepłych kotletach ma przyjemną strukturę. Kotleciki z takim wnętrzem śmiało, można podać na świąteczny obiad, gdyż nie są one takie codzienne i oczywiste w smaku. Gdy zamiast pieczarek do farszu dodamy namoczone i podsmażone  z cebulką suszone grzyby, danie nabierze bardziej wykwintnego i świątecznego charakteru.  Składniki

Kuchcik gotuje
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 162

Takie muffiny drobiowe są świetną alternatywą dla zwykłych mielonych. Nie dość, że nietypowo wyglądają, to jeszcze są zdrowsze, bo przygotowane z chudego mięsa i pieczone w piekarniku. Dodatki można wybierać dowolne – u mnie dziś szpinak, suszone pomidory, pestki dyni i ser cheddar. Do przygotowania muffinów wykorzystałam oprócz kurzęcej piersi, mielone mięso z udek bez skóry i kości(...)odrobiny tłuszczyku, która się na nich znajdowała nie usuwałam. Myślę, że zrobione z samej piersi mogłyby być troszkę suche, a tak, były wspaniale wilgotne i pyszne. Mięso przygotowane w ten sposób smakuje i na ciepło i na zimno. Fajnie prezentuje się na półmisku i myślę, że może stanowić świetny pomysł nawet na imprezową przekąskę. Na 9 muffinów: 500 g mielonego

Smaki Na Talerzu
Tureckie Pide z mięsem mielonym 769

Tureckie pide to potrawa, którą można porówna z pizzą na grubym cieście o charakterystycznym kształcie. Moja wersja jest z mięsem mielony, pomidorami, serem i czarnuszką. Smakuje super! Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 4-6 Składniki: Ciasto: 200 g mąki 2 łyżki jogurtu naturalnego 10 g świeżych drożdży 1 łyżka oliwy ½ łyżeczki(...)soli szczypta cukru 1 łyżka mąki krupczatki Farsz: 200 g mięsa mielonego 130 g pieczarek (4 duże sztuki) ½ papryki czerwonej 1 pomidor ½ cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju ½ kulki mozzarella (60 g) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu szczypta kuminu (można pominąć) szczypta papryki słodkiej czarnuszka natka pietruszki Przygotowanie: Ciasto: Drożdże oraz cukier rozpuścić

KuchniaWeDwoje.pl
Karkówka pieczona z papryką 162

Dzisiaj polecam przepis na pyszną karkówkę pieczoną z papryką. Mięso można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg karkówki, ½ strąka papryki żółtej, ½ strąka papryki czerwonej, 50 ml oleju, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, ½ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam(...)boku, tworząc jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam lekko tłuczkiem. Na środek kładę kawałki papryki. Mięso zwijam w roladę. Odwiązuję do około nicią. 2. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, solą oraz pieprzem. Do marynaty wkładam karkówkę. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 3. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym 263

Roladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Podane z ziemniakami z wody i surówką z buraczków lub kapusty, smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się idealnie również jako ciepła przekąska na imprezie. [embed]https://youtu.be/KFD33VUx-00[/embed] Składniki: 500 g mięsa mielonego (dałam z łopatki) jajko 3 łyżki bułki tartej 5-6 pieczarek cebula(...)podsmażamy na oleju lub maśle. Kiedy się ładnie zeszkli dodajemy pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i dusimy, aż odparuje cała woda. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy gładką masę. Mięso mielone formujemy w kulki wielkości mandarynki, rozpłaszczamy, na środek nakładamy po łyżce pieczarek i startego żółtego sera. Mięso zlepiamy

e-PrzepisyKulinarne
PULLED PORK w mleczku kokosowym i czarnym ryżem 140

SOKI 100% - RYŻE  - SOLE -WARZYWA SUSZONE - SUPER ŻYWNOŚĆ Polecam http://radix-bis.pl/   z czystym sumieniem. Ja jestem zachwycona produktami :) BĄDŹ I TY :)   Dziś zapraszam na pyszne mięso Pulled Pork z mleczkiem kokosowym , czarnym ryżem  i pomidorkami suszonymi.  SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: - 1 Kg Karkówki lub Łopatki  - 4 łyżki suszonej cebuli  - sól i pieprz(...)mielonej  -   250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis - 5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix-Bis -  80g ryżu czarnego jaśminowego Radix-Bis - 3 łyżki siekanej natki pietruszki  PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam a następnie dokładnie doprawiam przyprawami.  Pomidorki kroję drobno. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję pomidorki i cebulkę . Piekę ok 1.5 godziny w 190-200 stopniach. Mięso musi

Gotowanie Patki
Bitki ze schabu duszone z marchewką 114

Bitki ze schabu z marchewką to świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego.  Mięso przygotowane w ten sposób jest delikatne, kruche i bardzo pyszne. A tu zapraszam na   Schab w piwnym cieście   i  Schab duszony z cebulą   Składniki: 8 plastrów schabu 4 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki suszonego lubczyku(...)liść laurowy 1 łyżka mąki pszennej smalec/olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Schab umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, a marchewkę w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso z każdej strony, zdjąć z patelni. Wrzucić cebulę, podsmażyć, pod koniec dodać czosnek, chwilę razem smażyć. Następnie do cebuli

magiczna kuchnia Kasi
Drobiowe medaliony w sosie kurkowym wg Aleex 116

uciekam, by wykorzystać niedzielny wieczór. Składniki: • duża podwójna pierś kurczaka • 400 g świeżych kurek • 1 duża cebula • 400 g śmietany kremowej 30% • 1 łyżka sosu sojowego • przyprawy do mięsa: Delikat Knorr’a do mięs, sól, biały pieprz, • ½ pęczka szczypiorku • olej Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka pokroić w plastry. Mięso przyprawić i odstawić do lodówki na ½ godziny. 2. Na patelni rozgrzać(...)olej. Plastry mięsa zrumienić z obu stron, odłożyć. Nie smażyć mięsa zbyt długo, aby nie stało się suche. 3. Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodać oczyszczone kurki. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć. 4. Na patelnię wlać śmietanę, dodać sos sojowy i posiekany szczypiorek. Gotować całość sosu kilka minut. Doprawić w razie potrzeby. 5. W blaszce ułożyć

W mojej kuchni
Stek z patelni z puree z pietruszki 119

Dodałam obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę. Chwilę jeszcze gotuję. Odcedzam. Dodaję masło, sól, pieprz, około 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej. Blenduję wszystko. To puree wspaniale pasuje do steka. Stek- mięso kroimy w grube plastry. Patelnię grillową posmarowałam olejem rzepakowym. Położyłam mięso. Ważne by mięso położyć na bardzo rozgrzanej patelni. Smażymy po 4-6 minut (w zależności od tego jaki stopień(...)wysmażenia chcecie osiągnąć) z każdej strony – nie ruszamy mięsa, nie nakłuwamy. Zdejmujemy mięso z patelni, zawijamy je w folię aluminiową i zostawiamy na 5 minut- mięso musi odpocząć. Wykładamy mięso an talerz, solimy i pieprzymy.   Sałata: sałata lodowa pomidor ogórek sól pieprz oliwa z oliwek Warzywa pokroiłam i doprawiłam solą, pieprzem i oliwą.   Genialny obiad Artykuł Stek

MojaQchnia.pl
Rolada drobiowo wieprzowa z boczkiem 344

zajmuje dużo czasu. Robiąc ją sami w domu, wiemy co jemy. Rolada sprawdzi się również na ciepło, jako danie główne do obiadu. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1 mała cebula 1,5 łyżki bułki tartej 2 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany(...)bulionu drobiowego Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie płaty, rozbijamy tłuczkiem. Rozkładamy na blacie tak, aby płaty delikatnie na siebie zachodziły i tworzyły kształt prostokąta. Obsypujemy przyprawą do mięsa, układamy plastry chudego boczku wędzonego.  Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z dodatkiem posiekanej w kostkę cebuli, natką pietruszki, jajkami, bułką tartą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku

VioletoweKucharzenie
Papryka faszerowana mięsem 136

warzywa są właśnie takim daniem. Tym razem, ponieważ mamy sezon na paprykę, postawiłam wykorzystać kolorowe papryki - różne kolory tego warzywa ładnej będą wyglądały na talerzu. W środku mamy mielone mięso wieprzowe i drobiowe oraz nieco ryżu. Danie bardzo klasyczne i odpowiednie na jesienne chłodne dni. Zapraszam po przepis 😋. Parę słów o papryce Papryka  jest rośliną należącą do rodziny psiankowatych(...)szerokie zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica

Kulinarne przygody Gatity
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 173

Kupiłam mięso mielone i nie mając pomysłu co z niego zrobić, wyczarowałam takie roladki. Były pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 2 kromki pszennego chleba 1 jajko 5 łyżek bułki tartej łyżka kaszy manny ok. 10 dag żółtego sera w kawałku ok. 10 dag szynki gotowanej w plastrach sól pieprz przyprawa do mięs 0,5 łyżeczki mielonego kminku(...)lubczyku mąka lub bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia WYKONANIE: Chleb moczymy w mleku lub wodzie. Odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, bułkę tartą oraz kaszę mannę, masę dobrze wyrabiamy. Łyżką nabieramy porcję mięsa, formujemy płaski placek do którego nakładamy kawałek sera i zwinięty plasterek szynki. Mięso sklejamy i robimy małe podłużne klopsiki. Obtaczamy w mącę

Pani na deser
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 102

pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre papryczki ocet balsamiczny sól, pieprz INGREDIENTS (12 pieces): 4 tortillas 1 chicken breast 1 beef steak 1 How medium onion 1 medium yellow pepper 1 medium(...)avocado 1/2 onion 1/2 tomato salt, pepper, olive oil Meat marinade: olive oil water hot peppers balsamic vinegar salt, pepper Wszystkie składniki myjemy i suszymy. Warzywa oraz mięso kroimy, warzywa w dość drobną kostkę, mięso w wąskie paski. Ser ścieramy na tarce – goudę na większych, cheddara na mniejszych oczkach. Składniki marynaty mieszamy w słoiczku i marynujemy mięso, odstawiamy

Martyna Cooks
STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 85

STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE Proste mięso, prosty makaron, czyli danie idealne. Pięć składników na krzyż, pół godziny pracy, a danie, które jest tego wynikiem zaspokoi nawet najbardziej wysublimowane gusta! Makaron oczywiście nie musi być czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista(...)zioła INGREDIENTS: 200 g beef (entrecote steak) 100 g blue cheese 200 g Greek yogurt 1 medium red onion 125 g black fettuccine salt, pepper, parsley, garlic, favorite herbs Mięso skrop oliwą i oprósz solą i pieprzem z obu stron, odstaw na bok. Cebulę drobno pokrój, wrzuć na rozgrzaną z niewielką ilością oleju patelnię i smaż ciągle mieszając, aż cebula

Martyna Cooks
MOUSSAKA 120

taka grecka lasagna tylko zamiast makaronu mamy warzywa. Sam sos też jest troszeczkę inaczej przyprawiony niż w kuchni włoskiej, ale zasada jest ta sama – warstwa warzyw, warstwa mięsa, warstwa warzyw itd. Oryginalnie moussaka zalewana jest beszamelem, jednak ja nie przepadam za tym dość ciężkim maślano-mącznym sosem, dlatego w moim wydaniu sos jest lekki – jogurtowy, który, moim zdaniem(...)odstaw na bok na chwilę. Podobno nie trzeba tego robić, ale mi to weszło w nawyk Ziemniaki obierz i umyj. Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Ja nie kupuję mięsa mielonego, tylko sama je mielę, w ten sposób wiem co jem, bo, tak naprawdę, jak kupujemy mięso mielone nie wiemy co zostało zmielone. Mięso pokrój na mniejsze kawałki, takie, żeby zmieściły

Martyna Cooks