mięso - 63110 przepisów (strona:149/4208)

Zapiekanka makaronowa w cieście 192

czekać, można je wziąć w rękę i kontynuować zwiedzanie, nie tracąc czasu ;) Zdecydowanie polecam tę nietypową zapiekankę! Zapiekanka makaronowa w cieście Składniki:  250g makaronu penne 500g mięsa mielonego mieszanego 500g świeżych pomidorów czubata łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 50g parmezanu lub grana padano 2 opakowania gotowego ciasta kruchego(...)dużej patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę i masło. Przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć przez kilka minut aż cebula lekko zbrązowieje. Dodać mięso mielone, na patelni rozdrobnić je łopatką i smażyć przez kilka minut.  W międzyczasie pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Pomidory drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych

Codzienne Gotowanie
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym z ryżem 224

Mięso mielone z indyka z papryką i pieczarkami w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym podane z ryżem, no pycha obiad jak nic! Powiem Wam szczerze, że mięso mielone z indyka uwielbiam, pod każdą postacią, czy podane jako kotlety, gołąbki czy składnik sosu, najczęściej pomidorowego lub pieczarkowego. Szybko się przygotowuje, można fantazjować i szaleć. Dziś danie z mięsa mielonego i sosu pomidorowego(...)dodatkiem ajwaru się kłania! SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 żółta papryka posiekana w kostkę 3 pieczarki posiekane w kostkę 1 cebula posiekana w kostkę przyprawy suszone: czosnek, sól, pieprz, lubczyk, ostra papryka, większa szczypta vegety natur 500 g pomidorów z puszki (krojonych) 3 spore łyżki ajwaru do podania ryż, u mnie około 1/2 do 3/4 szklanki suchego

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z indyka z warzywami 252

Gulasz z indyka z warzywami to bardzo szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i nie wymaga zbyt długiej obróbki. Gulasz z indyka z warzywami możecie podać z dowolnymi dodatkami, takimi jak kasza gryczana, kasza jęczmienna , ryż, czy ziemniakami z wody. Sprawdźcie przepis i do dzieła…. Składniki 500g mięsa gulaszowego z indyka (kupicie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety pieczone nadziane pieczarkami i serem 197

pracy przy robieniu, mniej sprzątania i co nie mało ważne- mniej kalorii Dziś zrobiłam kotleciki nadziewane pieczarkami i serem, wyszły pyszne. Spróbujcie koniecznie Składniki na 10 sztuk: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 350g pieczarek – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 3 cebule średniej wielkości – 2 ząbki czosnku – zioła i przyprawy(...)pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodać pieczarki i smażyć do gotowości, mieszając od czasu do czasu. Gotowe pieczarki przyprawić wg smaku i wystudzić. Mięso zmielić razem z pozostałą cebulą i czosnkiem. Jeśli używacie gotowe mięso mielone, cebulę należy zetrzeć na tarce na drobnych oczkach a czosnek przepuścić przez praskę. Mięso przyprawić wg smaku

Smaki Armine
Pieczone pulpeciki z sosem miętowym 146

kminem i kolendrą, które świetnie komponują się z orzeźwiającym sosem. W dodatku można je zaliczyć do dań fit, ponieważ zamiast smażyć, pieczemy je w piekarniku i zrobione są z mięsa drobiowego. Mimo to są mega soczyste i delikatne. Wprost rozpływają się w ustach. Pieczone pulpeciki to strzał w dziesiątkę, gdy planujecie kolację dla znajomych czy większą imprezę. Wystarczy zrobić więcej(...)grzanki lub pieczone ziemniaczki i pyszny, wcale nienudny posiłek gotowy. Wrzućcie je następnego dnia do pudełka, a nie będziecie musieli martwić się lunchem w pracy. Składniki 400 g mielonego mięsa z indyka jedna biała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju łyżka masła jedna mała, sucha kajzerka + mleko do namoczenia pół łyżeczki kminu rzymskiego łyżeczka ziaren kolendry pół łyżeczki słodkiej

Analiza Smaku
Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym 176

Opis Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym: Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym to wyśmienite danie na obiad czy kolację. Chciałabym obalić mit na temat kaloryczności ziemniaków. W Polsce bardzo dużo zjada się ziemniaków, pod różnorodną postacią. Polacy często nie wyobrażają sobie obiadu właśnie bez tego dodatku. Polecam więc wszystko w jednym – zapiekane ziemniaki z mięsem mielonym. A więc obalamy mit. 100 g ziemniaków(...)również pełne potasu, magnezu, wapnia, cynku i żelaza. A więc ziemniaki są nam potrzebne w naszej diecie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500g mięsa mielonego 8 dużych ziemniaków 1 duża cebula 100 g sera mozzarella 1 czerwona papryka 100 g sera cheddar 1 pęczek szczypiorku Sól, pieprz Mielona ostra i słodka papryka Czosnek granulowany Olej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szynkowar – opis i recenzja 128

się, jak mogłem bez tego żyć. Moi Drodzy, przedstawiam szynkowar! Do czego służy szynkowar? Ni mniej, ni więcej – do robienia szynek. A tak naprawdę nie tylko szynek, ale różnych mięs na kanapki – karkówki, mielonki drobiowej, boczku, schabu, łopatki itd. Ogranicza nas własna kreatywność. Z czego składa się szynkowar? Mój szynkowar składa się z 4 elementów: pojemnika, podkładki dociskowej, sprężyny(...)pokrywki. Niektóre zestawy zawierają dodatkowo termometr, który i tak warto dokupić, by móc kontrolować temperaturę parzenia. Otwór na termometr znajduje się w pokrywce. Jak zrobić szynkę? Nic prostszego – przygotowujemy mięso zgodnie z jednym z przepisów, wkładamy je do pojemnika, dociskamy za pomocą podkładki ze sprężyną i zamykamy. Szynkowar wstawiamy do garnka z gorącą wodą, oddzielając go od dna garnka

Proste-przepisy.pl
Karkówka z grilla w jogurtowej marynacie 217

grilla. A jeśli pada hasło: „grillowanie”, co pierwsze przychodzi Wam do głowy? Jeśli karkówka, to bardzo dobrze, bo dziś będzie właśnie to mięsko brane na tapetę;) Marynowanie mięsa w jogurtowej marynacie sprawia, że jest ono soczyste i kruche. Zdecydowanie też szybciej się takie mięsko grilluje. Warto od czasu do czasu przygotować je właśnie w ten sposób. Do karkówki(...)przepis na sos feta – idealny dodatek do karkówki ). To zdecydowanie zgrany duet:) 1 kg karkówki 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Oczyszczone mięso kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy dłonią. W miseczce mieszamy jogurt, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz i sól. Powstałą marynatą nacieramy mięso. Całość przekładamy do woreczka strunowego (ewentualnie plastikowego

Smaki Na Talerzu
Kawałki kurczaka w sosie własnym (pieczeniowym) 232

kurczaka (wagowo około 1 kg) 2 średniej wielkości cebule 2-3 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka papryka ostra 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i natrzeć: solą, pieprzem, ostrą oraz słodką papryką. Kawałki z kurczaka wstawić na 2-3 godziny do lodówki (lub na całą noc). Cebulę obrać i pokroić w piórka(...)lekko zmięknie to przełożyć ją na talerz. Do tego samego garnka wlać niewielką ilość oleju, rozgrzać go i przesmażyć kawałki z kurczaka (należy je dosyć mocno obsmażyć!). Do podsmażonego mięsa przełożyć podduszoną cebulą, dodać listki laurowe, ziele angielskie wlać wodę i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Mięso powinno być przykryte wodą. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu

Ugotować
Co na grilla? 3 pomysły na lekkie dania z grilla 159

dania z grilla były lżejsze? Przede wszystkim zwróćcie uwagę na produkty, które wrzucacie na ruszt. Grillować możemy nie tylko tłuste części wieprzowiny, kiełbasę czy kaszankę. Równie smaczne będzie chudsze mięso, jak kurczak, indyk czy polędwiczki wieprzowe. Mięso przed grillowaniem warto jest zamarynować. Marynata nie tylko dodaje smaku i soczystości, ale tez chroni przed powstaniem rakotwórczych związków w trakcie grillowania(...)proponuję Wam pyszną, pikantną marynatę z dodatkiem oliwy, musztardy, ziół, papryczki chilli i miodu, która świetnie komponuje się z mięsem kurczaka. Uwielbiam także ryby oraz warzywa z grilla. Te pierwsze grilluję w całości, zawinięte w folię aluminiową lub umieszczone w specjalnych kratkach. Do grillowania najlepiej nadają się ryby o zwartej strukturze, czyli np. łosoś lub pstrąg. Z ryb lub chudego

Chilli Czosnek i Oliwa
Udka i podudzia z kurczaka podane z pikantnym sosem pomidorowym 218

pomidorów 1 cebula 2 papryczki chilli 1/2 opakowania mascarpone (125 g)  1/2 szklanki wody sól, pieprz pikantna przyprawa do kurczaka Kilka godzin przed przygotowaniem dania (lub dzień wcześniej) mięso umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami (solą, pieprzem oraz pikantną przyprawą do kurczaka). Wstawić do lodówki do schłodzenia. Cebulę obrać i drobno pokroić. Chilli przeciąć na pół, usunąć pestki i bardzo(...)podsmażyć cebulę wraz z ostrą papryką. Gdy warzywa lekko się zezłocą to przełożyć je na talerz. Do tego samego garnka ponownie wlać odrobinę oliwy z oliwek i przesmażyć mięso z kurczaka (z obu stron, tylko do zarumienia mięsa). Do podsmażonego mięsa dodać podsmażone warzywa, wlać pomidory z puszki i wodę. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Dusić około 30 minut

Ugotować
Tatar wołowy 147

Tatar Tatar wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny(...)być czyste i najlepiej wyparzone. Niezbędnym elementem jest dodanie do masy mięsnej odrobiny wody i oliwy. Dzięki temu, podczas dokładnego wyrabiania mięsa, woda z oliwą zemulgują się, a masa stanie się delikatna i puszysta. Do tatara dodajemy posiekaną cebulę, ogórki kwaszone, kapary, można także anchois lub marynowane pikle warzywne - oczywiście wszystko drobno posiekane. Jak zrobić klasyczny tatar wołowy Oto składniki

Moja Książka Kucharska
Cepeliny z mięsem 165

pyzy, pierogi ziemniaczane – jak u was nazywa się to smaczne danie? W moim domu rodzinnym od zawsze były to pyzy, przygotowywane przez babcię albo przez mamę. Cepeliny z mięsem, cepeliny z serem na ostro z cebulką albo na słodko z serem, cukrem i wanilią. Moja rodzina bardzo lubi to danie, więc tradycja gotowania go i u nas powstała. Często(...)goszczą, ale plusem jest to, że ugotowane pyzy można zamrozić na później. PRZEPIS NA CEPELINY Z MIĘSEM Składniki na cepeliny z mięsem: 3 kg ziemniaków 4 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: 800g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek olej Jak zrobić cepeliny z mięsem: Cebulę obieram, drobno siekam i szklę na oleju. Mięso mieszam

Dorota Smakuje
Sałatka kebab z mięsem mielonym w tortilli z sosem czosnkowym 217

Sałatka kebab z mięsem mielonym w tortilli to idealna propozycja na obiad lub przyjęcie! Najlepiej oczywiście smakuje na ciepło z sosem czosnkowym. Do przepisu użyłam produktów marki Pudliszki, które uważam że mają najlepszej jakości przeciery, pomidory w puszce oraz pasaty pomidorowe. Czas wykonania: 40 min    Ilość porcji(...)porcje Składniki: 3 placki do tortilli 400 g mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 puszka pomidorów w puszce Pudliszki ½ puszki kukurydzy 100 g (3 łyżki) przecieru pomidorowego Pudliszki 100 ml pasaty pomidorowej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 80 g sera żółtego 12 liści sałaty masłowej

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada mięsna z farszem jajecznym i kabanosem 340

Rolada z mięsa mielonego zawinięta razem z jajkami i kabanosem. Wszystko to owinięte wędzonym boczkiem, który nadaję charakterystycznego smaku i sprawia, że wszystkie soki zatrzymują się w środku. Bardzo smaczna, miękka rolada z mięsa, która nie rozpada się podczas krojenia. 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 jajka 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do moczenia bułki 2 ząbki czosnku(...)kostkę i dołożyć do startego na tarce jarzynowej sera. Wszystko wymieszać z majonezem i chrzanem doprawiając do smaku solą i pieprzem. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, aż zmięknie. Mięso mielone wymieszać z jajkami, drobno posiekaną cebulą, rozgniecionym czosnkiem, odciśniętą bułką i wszystkimi przyprawami. Wyrobione mięso rozłożyć na foli spożywczej i uformować prostokąt o wymiarach ok 25 x 30 cm. Wygładzić

https:KKuchniaMniam