mięso - 63110 przepisów (strona:1133/4208)

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym -przepis 228

cicho. Już szybko nadrabiam. :) Dziś będzie ulubione danie mojego męża. Ryż z sosem słodko- kwaśnym. Piszę ryż, gdyż mimo tego, że uwielbia mięso, w tym daniu mogłoby kompletnie nie istnieć. Połączenie kilku składników daję nam wyśmienity smak słodko- kwaśny. Kolejnym atutem tego dania są kolory oraz różne formy i konsystencje składników. W sam raz na jesienne zachmurzenie oraz zimno. SKŁADNIKI(...)naszego sosu. Całość chwilę podgotujemy do połączenia wszystkich smaków. Tak przygotowany kurczak z naszym sosem podajemy z naszym ulubionym ryżem, posypujemy świeżym szczypiorkiem, można zajadać.  Mój M uwielbia mięso, ale do tego sosu mogło by mięso nie istnieć. Stoi z łyżeczką i wyjada sos z garna. :) A może Wy macie ulubione danie, które namiętnie wyjadacie z garnka? Chętnie poczytam

Basia w kuchni
Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami 514

lekko rozbijamy. Pieczarki kroimy na grubsze cząstki. Układamy w naczyniu pierwszą warstwę z ziemniakami, oprószamy solą oraz przyprawą do ziemniaków, Następnie posypujemy piórkami cebuli, układamy pieczarki, na wierzch dajemy mięso, które smarujemy pastą warzywną relish, posypujemy solą i pieprzem oraz czubrycą czerwoną. Na mięso wylewamy śmietankę, posypujemy pokrojonym lub startym serem. Naczynie przykrywami i całość pieczemy około 1 godziny

Wanilia i Kardamon
Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi 156

SKŁADNIKI: 400 g mięsa z indyka (sznycle 4 szt.) 8 paluszków surimi 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy myśliwskiej  oscypek - warkocze (kilka serowych nitek) PRZYGOTOWANIE: Sznycle należy rozbić tłuczkiem aby stały się cienkie. Należy jednak uważać aby nie uszkodzić struktury mięsa. Mięso z jednej strony natrzeć musztardą wymieszaną z kolendrą, położyć

ClauditteMissCooking
Sałatka z makaronu ryżowego z ananasem, kurczakiem i grzybami Mun 243

Sałatka z mojego ulubionego ryżowego makaronu o łagodnym smaku, z nutą curry, słodkim ananasem i kurczakiem. Pyszna:) Składniki: paczka (20 dkg) makaronu ryżowego cienkie nitki 40 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka kukurydzy słoiczek kiełków fasoli Mung puszka ananasa garść suszonych grzybów Mun (ok. 15g) łyżeczka curry sól do smaku łyżeczka sosu sojowego łyżka oliwy lub oleju do smażenia mięsa(...)Oczyścić z ewentualnych zgrubiałych części i gotować jeszcze przez 10 minut. Odcedzić, przestudzić i pokroić na cienkie paski. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Pokroić na krótsze kawałki. Mięso pokroić na cienkie paseczki, dodać sos sojowy, curry i sól do smaku. Usmażyć (ok. 3-4 minuty). Przestudzić. Dodać do makaronu razem z kukurydzą, pokrojonym w kostkę ananasem, grzybami

Maślane ciasteczko
Kurczak pieczony wg Hestona Blumenthal'a 226

tymianku Na sos (opcjonalnie) 20 ml białego wytrawnego wina 250 ml (1 szklanka) bulionu z kurczaka 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 gałązka estragonu 1 gałązka pietruszki dodatkowo termometr do mięsa przygotowanie kurczaka umyć i osuszyć. Przygotować solankę : sól rozpuścić w małej ilości gorącej wody a następnie uzupełnić zimną wodą do potrzebnej ilości. W odpowiedniej wielkości naczyniu umieścić kurczaka, zalać wodą(...)spodem trzeba umieścić blaszkę w której zbierać będą się soki z pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 90 st C ( bez termoobiegu, góra - dół). Pieczemy do czasu aż temperatura wewnątrz mięsa w najgrubszym miejscu piersi osiągnie 75 st C. U mnie zajęło to ponad 4 godziny. Po tym czasie należy wyjąć kurczaka z piekarnika i odstawić na 45 minut. Piekarnik nagrzać

Stare Gary
soczysty pieczony schab 140

dokładnie mieszamy. Schab myjemy, wkładamy do miski  i dokładnie z każdej strony nacieramy marynatą. Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny).  Następnego dnia schab wyjmujemy z lodówki i osuszamy z  marynaty papierowym ręcznikiem. Teraz na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy schab z każdej strony(...)złoto brązowy kolor.  Zabezpieczy to całość, przed wypłynięciem soków z mięsa  w czasie pieczenia. Następnie schab układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik

Miód i pieprz
Pieczony schab z jabłkami 237

wysusz,  a następnie n atnij  jego  skórę  ostrym nożem tak, by po w stała kratka. Posiekaj czosnek i listki rozmarynu, czarny pieprz rozbij w moździerzu. Mięso skrop oliw ą  i  obsyp przyprawą  Knorr  nadającej mięsu odpowiedniego wyrazu . W nacięcia powtykaj kawałki czosnku, pieprzu i rozmaryn u .  Odstaw  w chłodne miejsce(...)minimum  godzinę , by mięso przeszło ich smakiem.   2.  W żaroodpornym naczyniu ułóż s chab  skórą do góry i piecz   w piekarniku nagrzanym do 220 stopni,  przez około 15 minut.  Po tym czasie zmniejsz  temperaturę do 180 °C  i piecz  dalej  przez 25 -30  minut

SzczyptaSmaQ
Klops na liściu chrzanu 175

mielone z łopatki 1 jajko 3 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego tymianku ( może być suszony) szczyptę gałki muszkatołowej sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Do miski przekładamy  mięso, dodajemy roztrzepane jajko,  pokrojony drobniutko czosnek, przyprawiamy przyprawami, dokładnie wyrabiamy mięso. Mięso wykładamy na arkusz papieru do pieczenia ciasta, zawijamy formując klopsa, wkładamy do prostokątnej foremki wlewając 1/2 szklanki wody. Pieczemy

kgwjanczewo
Pieczony królik 2. 178

żaroodpornego. Polać olejem i posypać przyprawami. Dorzucić zgniecione w palcach ziarna ziela angielskiego. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny (to bardzo ważne, jeśli chcemy mieć soczyste mięso). W środku tego czasu przewrócić królika, by w oleju poleżała dotychczasowa wierzchnia część. Piec pod przykryciem ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni C. Pół godziny przed wyjęciem odwrócić(...)królika. Mięso powinno być miękkie i powinno odchodzić od kości.   Kawałki mięsa podawać z surówkami lub sałatkami, np. z surówką z marchwi, gotowaną marchewką, całymi pieczarkami itp. Można też ułożyć królika na sałacie z osłodzonym jogurtem naturalnym. Najlepsza będzie tu sałata typu lodowa lub zimowa. ----------- Podobne: Królik z sosem z całych pieczarek Królik z marchewką Pieczony królik

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe wędliny- mielonka z szynkowara 163

czarnego pieprzu - 1,5 łyżeczki żelatyny - 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę - łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego - 50 ml zimnej wody PODZIEL ŁOPATKĘ NA KAWAŁKI , i porządnie ubij tłuczkiem do mięsa, w ten sposób wydzieli się naturalna żelatyna i wędlina będzie zwarta. ZMIEL DWUKROTNIE w maszynce na grubych oczkach. MASOWANIE TO NAJBARDZIEJ PRACOCHŁONNY element zrobienia dobrej mielonki. Ja używam do tego(...)robota kuchennego lub maszyny do chleba (program wyrabianie), jeśli ich nie posiadasz możesz odpuścić sobie bieganie/ fitness/ siłownię :) Należy połączyć mięso z resztą składników i masować około 20 minut, masa musi być kleista, taka żelatynowa, jeśli do tego się nie przyłożysz mielonka będzie się kruszyć. DO SZYNKOWARA WŁÓŻ SPECJALNY WOREK i bardzo dokładnie napełniaj go masa mięsną, małymi partiami

Kuchnia bezglutenowa Loli
Mięso drobiowe z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 169

Świetny pomysł na przygotowanie błyskawicznego obiadu - mięso z udek kurczaka usmażone z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Pycha :) Poniższe danie świetnie smakuje z ugotowanym ryżem lub kaszą gryczaną. Jestem pewna, że przypadnie do gustu osobom, które lubią lekkie danie.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry) 1 średniej wielkości cukinia garść(...)ziołami do drobiu. Cukinię umyć, obrać, przekroić na pół i pociąć na półplasterki. Pomidorki umyć i ewentualnie przekroić na pół. Na patelnię wylać odrobinę oliwy z oliwek. Przesmażyć mięso. Gdy kawałki mięsa drobiowego będą już prawie usmażone to dodać cukinię. Całość przemieszać i smażyć na średnim ogniu. Gdy cukinia będzie miękka to dodać pomidorki koktajlowe. Smażyć jeszcze chwilę. Całość ewentualnie

Ugotować
Pierś z kaczki w sosie żurawinowym 221

konfiturze) 100 ml czerwonego, wytrawnego wina 2 łyżki miodu Rozmaryn (3 świeże gałązki lub garść suszonego) Sól, pieprz KROK 1: Skórę nakroić w poprzek, uważając aby nie naciąć włókien mięsa. Pierś z kaczki posolić, popieprzyć oraz obficie posypać rozmarynem. Odstawić na ok. 15 minut. KROK 2: Na rozgrzaną patelnię położyć piersi z kaczki skórą do dołu. Smażyć dopóki nie wytopimy(...)całości tłuszczu ze skóry. Odwrócić kaczkę skórą do góry i podsmażyć mięso ok 1 minutę. KROK 3: Podsmażone piersi przełożyć do naczynia żaroodpornego lub do naczynia wyłożonego folią. Polać delikatnie odrobiną tłuszczu mięso, zakryć naczynie i piec w temperaturze 180 stopni ok 15 minut. Następnie wyjąć kaczkę z piekarnika. Odstawić jeszcze pod przykryciem ok 5 minut. KROK 4: SOS ŻURAWINOWY

smacznieinatemat
Drobiowe kieszonki z papryką i serem 201

czosnku 1 czerwona papryka 150 g żółtego sera Oliwa z oliwek Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet nacinamy nożem tak, aby w środku powstała kieszonka. Mięso nacieramy przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.  Paprykę i ser mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)Farszem napełniamy kieszonki. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Resztę papryki i sera wykładamy na wierzch kurczaka. Całość podlewamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 190*C. Pod koniec możemy odkryć mięso, aby ładnie się przyrumieniło

VioletoweKucharzenie
zupa ogórkowa 132

posiłków. składniki dla czterech osób                                             300 g mięsa wieprzowego z łopatki 10 kiszonych ogórków 2 łyżki oleju 4 ziemniaki 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łodygi selera naciowego ( lub kawałek korzenia) 2 marchewki  1 pietruszka(...)sposób przygotowania Wieprzowinę kroimy na kawałki, selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w drobne plastry. Do  garnka wlewamy olej rozgrzewamy go, a następnie  dodajemy  selera, oraz mięso wieprzowe, przesmażamy całość przez 4-5 minut i zalewamy dwoma litrami wody. Mięso z warzywami zagotowujemy dokładając liść laurowy, ziarna ziela angielskiego oraz obraną i pokrojoną w kostkę marchew

Miód i pieprz
Zupa z dziczyzny i borowików 161

Prawdziwie leśne smaki. Składniki 400 g mięsa z jelenia 300 g borowików szlachetnych 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 1 l bulionu wołowego natka pietruszki 200 ml przecieru pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Następnie(...)dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, smażymy jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Dolewamy przecier pomidorowy i wrzucamy pokrojone w kostkę borowiki. Gotujemy 15-20 min, doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania