mięso - 63110 przepisów (strona:1140/4208)

Pikantna zupa ryżowo-warzywna z kurczakiem 405

warzywna z kurczakiem 2015-04-28 14:01:49 Kolorowa, lekka, zdrowa i oryginalna w smaku zupa z dużej porcji rozmaitych warzyw z dodatkiem chudego i bogatego w białko mięsa z kurczaka. Łatwa i szybka do przygotowania z popularnych, ale nietypowo skomponowanych składników. Zapisz przepis Drukuj Składniki (na ok. 2 litry) 1 średni filet z kurczaka (250g), 1 mała marchewka(...)minut. W międzyczasie na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i intensywnie podsmażamy kawałki kurczaka – przez 2-3 minuty dokładnie ze wszystkich stron, do lekkiego zarumienienia. Dodajemy mięso do zupy, doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy powoli przez kolejne 5 minut. Dodajemy kolejne składniki w kolejności: ryż, kukurydza i pomidory. Za każdym razem ponownie doprowadzamy zupę do wrzenia

Kulinarna Pokusa
Kolanka z mięsem i pomidorami 217

się nie ma czasu za wiele to moja dzisiejsza propozycja to zbawienie. Szybko, pysznie i aromatycznie obiad wjeżdża na stół a głodomorki się zajadają. Kolanka czyli makaron z mięsem mielonym i pomidorami, polecam serdecznie taki obiad. Kolanka z mięsem i pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczona pierś z kaczki 179

Składniki: 2 piersi kaczki (ze skórą) czosnek tymianek rozmaryn sól i pieprz Przygotowanie: Piersi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić nacięcia na skórze, nie przecinając przy tym mięsa. Obsypać przyprawami i pociętym w płatki czosnkiem. Umieścić na noc w lodówce. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na mocno rozgrzaną patelnię położyć mięso (obrane wcześniej z płatków czosnku) skórą(...)dołu i smażyć przez 6 minut, następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze przez 4 minuty. Mięso włożyć do piekarnika na około 8 minut. Po wyjęciu zostawić na chwilę aby odpoczęło

Piąty grzech główny
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 181

Jowita Rajchert otrzymuje, bo połączenie  smaków mnie zaskakuje. Pulpety indycze z kaszą jaglaną, jarmużem na sosie czosnkowym z musem owocowym Pulpety: Sk ładniki:  500 g mięsa mielonego z indyka, 200 g jarmużu, 1 szt. suchej kajzerki, 1 szklanka kaszy jaglanej, szczypt ziół dalmatyńskich, szczypt świeżego tymianku, opakowanie kiełek typu stir-fry. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować i schłodzić. Dodać(...)niej mięso i sparzony  jarmuż (pozbawiony łodyg, i pokrojony). Bułkę namoczyć i odcisnąć-  również dodać do masy. Doprawić ziołami do smaku i wymieszać.  Formować kulki. Większe gotowałam na parze, a mniejsze upiekłam w  piekarniku. Kiełki podsmażyć 2-3 minuty na patelni. Mus owocowy i sos czosnkowy: Składniki: 1 szt. mango, 3 szt. małych gruszek, główka czosnku

Moniki Smakołyki
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 613

wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto. Do tak przygotowanego ciasta przełożyć filety, delikatnie przemieszać, żeby mięso było dobrze obtoczone w cieście i odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso z ciasta i lekko osączyć. Następnie usmażyć je na oleju z obu stron(...)kolor. Teraz czas na sos czosnkowy. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiać solą, cukrem i pieprzem do smaku. Opcjonalnie możemy dodać jeszcze posiekany drobno koperek. Mięso podajemy z sosem czosnkowym. Źródło: kuchnia-domowa-ani linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Rolada nadziana kaszą i śliwkami otulona szynką szwarcwaldzką 195

tego prażona kasza gryczana- dla mnie rewelacja. 1 filet z kurczaka 10 śliwek suszonych 5 śliwek świeżych 100 g kaszy gryczanej prażonej 100 g szynki szwarcwaldzkiej wędzonej Przyprawa do mięsa 100 ml bulionu Sól do smaku Pieprz Natka pietruszki do dekoracji 1.        Kaszę gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości(...)Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy szynkę szwarcwaldzką, na niej jeden płat kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Układamy ugotowaną kaszę i suszone śliwki. Przykrywamy drugim płatem kurczaka. 3.        Roladkę zwijamy w rulon tak żeby szynka owinęła całość. Mięso przekładamy w folie aluminiową i szczelnie zwijamy. Pieczemy przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
Bigos z młodej kapusty. 260

zachęcam spróbować. Podany na moim ulubionym Antonio Porcelana Bogucice sprawia, że normalny obiad staje się niezwykłym. Składniki: główka kapusty młodej 2 młode marchewki 2 pomidory koncentrat pomidorowy koperek kiełbasa, mięso surowe, boczek cebula olej rzepakowy 2 łyżki mąki sól, pieprz, listek, ziele Wykonanie: Kapustę obieramy z pierwszych brzydszych i odstających liści. Szatkujemy ją drobno. Na patelni podsmażamy  najpierw pokrojone(...)kostkę surowe mięso, następnie kiełbasę i boczek na kilku łyżkach oleju rzepakowego. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę

Malinowe Pocałunki
Makaron ze szparagami, pomidorem i piersią kurczaka w sosie śmietanowym 153

Obiad idealny - makaron w sosie śmietanowym podany ze szparagami, pomidorem i mięsem z kurczaka. Poniższe danie świetnie się prezentuje na talerzu - jasny makaron, zielone szparagi i czerwony pomidor ♥ Na samo wspomnienie - leci mi ślinka :) Zachęcam Was do przygotowania poniższego dania, ponieważ szparagi w tym wydaniu pysznie smakują.  Składniki na 3-4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka pęczek zielonych(...)szparagów 1 pomidor, np. malinowy 1 duża śmietana 30% sól, pieprz olej do smażenia pół pęczka koperku Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Od razu mięso przyprawić solą, pieprzem, a na sam koniec zalać 2 łyżkami oleju. Za pomocą łyżki wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Szparagi obrać, umyć. Ugotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie. Do innego, wysokiego naczynia

Ugotować
Cytrynowo-miodowe żeberka 160

Rewelacyjne połączenie słodkiego smaku miodu z wyrazistym smakiem kwaskowatej cytryny. Takie żeberka możemy również ugrillować. 500 g żeberek wieprzowych Przyprawa do mięsa Sól z młynka Pieprz z młynka 0,5 szklanki miodu 50 ml oleju z cytryną i bazylią Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do mięsa, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Miód z olejem(...)mieszamy, zalewamy mięso, dokładnie obtaczamy. Żeberka zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut

VioletoweKucharzenie
ZAPIEKANKA GRECKA PASTICIO 222

się grecką kuchnią. Zapiekankę przygotowałam w formie ceramicznej również dostępnej w sieci sklepów Lidl. Gotowe danie podałam natomiast na talerzach z serii JUPITER- PORCELANA BOGUCICE .   Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 szklanki makaronu penne 1 puszka pomidorów krojonych szklanka startego żóltego sera natka pietruszki kilka gałązek świeżego oregano sól,pieprz 15 dag fety 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek(...)masła niecała szklanka mąki 1 3/4 szklanki mleka 1 jajko gałka muszkatołowa sól,pieprz Wykonanie: *Na oliwie z oliwek przesmażamy cebule pokrojoną w kosteczkę. Kiedy się zrumieni dokładamy  mięso mielone. Doprawiamy solą,pieprzem oraz dodajemy drobno posiekana natkę pietruszki i  oregano oraz wkruszamy ser feta. *Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. *W rondelku zagotowujemy mleko, w drugim

Z Majeczką w kuchni
Placek do barszczu 191

konkretnie TU . Składniki: Ciasto: 1 kg mąki 1 kostka margaryny 5 żółtek 2 białka 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 70 dag mięsa mielonego 70 dag kg pieczarek 3 cebule 1 całe jajko 8 jajek ugotowanych na twardo 3 kopiate łyżki bułki tartej 2 kostki rosołowe Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe(...)Dzielimy je na 2 części. Farsz: Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, wkruszamy kostki rosołowe i smażymy aż pieczarki odparują. Surowe mięso mielone mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem, bułką tartą i jajkami startymi na grubych oczkach. Całość dokładnie wyrabiamy rękami jak na mielone. Wykonanie: Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki (25x36

Kolorowy Przepisownik
Zupa pomidorowa z papryką 133

Miała być zwykła pomidorowa... Ale ponieważ lubię doprawiać papryką ostrą i słodką, a słodkiej zabrakło (tego dnia byłam na zakupach, ale głowa już nie ta... i zapomniałam:)). Jednak mięso już się gotowało, wiec pomyślałam, że może spróbować ze świeżą papryką. Pomidory z puszki też dodałam dlatego, że nie kupiłam koncentratu, który lubię dawać do pomidorowej, aby była kwaśniejsza. Wyszła pyszna(...)zupka! Składniki: mały kawałek mięsa wieprzowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 papryka czerwona 1 puszka pomidorów krojonych 1/2 (250g) opakowania makaronu (u mnie kolanka, ale może być dowolny) 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka majeranku 3-4 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 100 ml śmietany

Kolorowy Przepisownik
Duszona cielęcina z warzywami 120

Duszone mięsa są zdrowsze, bardziej soczyste i pełniejsze aromatu niż gotowane, pieczone czy smażone. Cielęcina do duszenia nadaje się idealnie - miękkie i delikatne mięso, które podczas duszenia przejdzie smakiem warzyw i ziół i nie straci swoich wartości odżywczych. W związku z tym, że młode mięso ma bardzo mało tłuszczu a za to sporo tkanki łącznej zdecydowanie lepiej je piec

Milion Smaków
drobiowe kotlety z marchewką i cebulą -- cotolette di pollo con carote e cipolle 173

Składniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki  płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do smażenia Wykonanie: Platki kruszymy na mniejsze kawałki.Mięso zmielone ,przekładamy do salaterki ,gdzie będziemy mieszać wszystkie składniki.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)mięsa mielonego wbijamy jajko ,dodajemy płatki .Dodajemy marchewkę i cebulkę. Doprawiamy solą  i formujemy kotleciki.Smażymy na oliwie z obu stron. Takie kotleciki to dobry sposób na "przemycenie"  trochę marchewki

w mojej kuchni