Przepis na : obiad
Kiedy w markecie patrzę na wózki wyładowane po brzegi żywnością, zastanawiam się czemu ludzie robią tak duże zakupy: liczna rodzina, nadmiar kasy, zakupoholizm... i jak duża ich część, po upływie terminu ważności, wyląduje na śmietniku . Niech to ktoś nazwie skąpstwem, ale ja nie mam w zwyczaju wyrzucać żywności i staram się zagospodarować wszystkie resztki - nie mylić z odpadkami! - i tak też było w przypadku tych pierogów. Przeziębienie mojego ukochanego "powtwora" zaowocowało ugotowaniem rosołu, a nie doje... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...