mięso - 63110 przepisów (strona:1050/4208)

Pierś kurczaka z warzywami z szybkowaru 131

pierś wymieszać z częścią pietruszki i czosnku niedźwiedziego i przełożyć na dno szybkowaru. Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić, lekko podsmażyć i przełożyć łącznie z tłuszczem z patelni na mięso. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na średniej wielkości kawałki. Ziemniaki wyłożyć na kurczaka, delikatnie oprószyć solą, pieprzem, kminkiem i pietruszką i na nie wyłożyć warstwę marchewki i również delikatnie przyprawić(...)samym wierzchu położyć pokrojonego na średniej wielkości kawałki selera naciowego. Dno szybkowaru powinno być zakryte niewielką ilością płynu, który ściek z mięsa, jeśli jego nie ma, należy dolać ze 100 -150 ml płynu, aby mogła wytworzyć się para i ciśnienie w szybkowarze. Nie dodawać zbyt dużo płynu, gdyż wytworzy się on w czasie gotowania z mięsa i będzie wystarczająca jego

Kuchcik gotuje
Grillowane burrito 162

height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , prosta potrawa , nada się na każdą okazję . Składniki : 1 opakowanie tortilli ( można robić samemu , ale co tam, ma być szybko ) 0,5 kg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 4 ząbki czosnku 2-3 strąki czerwonego świeżego chilli ( w zależności jak ostre chcecie ) 1 czerwona(...)słodkiej sól do smaku Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę , jak się zezłoci , wsypujemy do niej wędzona paprykę i krótko przesmażamy ( dosłownie , tyle żeby się połączyła z cebulą ) . Dodajemy mięso mielone , wyciśnięty praską czosnek . Smażymy , co jakiś czas mieszając . Do zrumienionego mięsa dodajemy pomidory z puszki , kumin , posiekane chilli , cynamon , sól do smaku . Smażymy dalej , aż do momentu , kiedy pomidory się

Ogrodnik w podróży
Łazanki z mięsem mielonym i kapustą kwaszoną z grzybami. 174

łazanki jakie kiedykolwiek jadłam. I co najważniejsze mojej rodzince tez bardzo zasmakowały. Szybki idealny obiad na zimę, sycący i rozgrzewający. Polecam :) Składniki - 25 dkg makaronu typu łazanki - 40 dkg mięsa mielonego ( u mnie z udźca indyka ) - 30 dkg kapusty kwaszonej z grzybami leśnymi ORZECH - czosnek mielony - kminek mielony - mielone liście laurowe - polecam SKWORCU - majeranek - sól, pieprz mielony Wykonanie Kapustę(...)drobno szatkuję, zalewam odrobiną wody ( tak aby tylko przykryła kapustę ) i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Odcedzam, wodę z gotowania zachowuję. Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam. Mięso mielone przesmażam na rozgrzanej głębokiej patelni, kiedy straci kolor, dodaję przyprawy oprócz soli i pieprzu. Mieszam i duszę na wolnym ogniu do miękkości ( jakieś 10-15 minut). Kiedy mięso jest

Kuchnia z widokiem na ogród
Gulasz Wieprzowy (z Karkówki) 4011

ziarenek całego pieprzu (najlepiej kolorowego) 2 szklanki wrzącej wody olej przyprawy: słodka papryka czosnek w proszku pieprz szczypta gałki muszkatołowej kolendra szczypta cukru sól Gulasz z Karkówki - Sposób przygotowania: Mięso kroimy w niedużą kostkę. W naczyniu mieszamy ok. 4 łyżki oleju z ok. 1/2 łyżeczki każdej z przypraw (gałki muszkatołowej dajemy jedynie szczyptę). Marynatę w lewam y do karkówki(...)mieszamy tak, aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Odstawiamy na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Karkówkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty, a wręcz brązowy kolor. Na osobnej patelni podsmażamy cebulę pokrojona w kosteczkę, a następnie wrzucamy drobno poszatkowany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy uważając, aby nie przypalić warzyw. C ebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa i całość

Słodka Strona
Soczysta pierś z kurczaka – rozmarynowo-cytrynowa 260

kroimy wzdłuż na równe połowy. Nie rozbijamy ich, osuszamy tylko do sucha papierowymi ręcznikami, lekko solimy i pieprzymy. Na głębokiej patelni rozpuszczamy połowę masła. Na bardzo gorącym tłuszczu obsmażamy mięso, po maksymalnie 2 minuty z każdej strony – powinno się tylko zamknąć i lekko zezłocić. Ściągamy kurczaka z patelni, przekładamy do naczynia/ blaszki. Na patelnię dodajemy pozostałe masło, wrzucamy przeciśnięte przez(...)patelnię bulion i sok z cytryny, dodajemy miód, gotujemy wszystko razem na małym ogniu 2 minuty – wlewamy całość do blaszki z kurczakiem, lekko go w takim sosie obtaczamy. Między mięsem rozkładamy połówki plastrów cytryny. Wstawiamy blachę na środkową półkę piekarnika i pieczemy kurczaka przez 20-25 minut, w połowie czasu polewając piersi bulionem z przyprawami z blaszki. Sos spod mięsa

Karo in the Kitchen
Zupa gulaszowa z fasolą 145

angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki szczypta chili 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ziaren kolendry świeżo mielony pieprz sól 1 łyżka mąki 3 łyżki oliwy Mięso pokroić w kostkę ok 2cm, obsmażyć z każdej strony na oliwie, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, dodać do mięsa. Marchew(...)pietruszkę pokroić w półkrążki, wrzucić do garnka. Dodać pomidory, koncentrat, liść, ziele, wlać gorący bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (gotowałam w szybkowarze 20 minut). Do zupy dodać fasolę, ajvar, zagęścić mąką rozmieszaną z odrobiną bulionu, gotować jeszcze ok 5 minut. Kolendrę utłuc z moździerzu, wymieszać z pozostałymi przyprawami, wsypać do zupy. Posolić

Obiad gotowy
Piknikowanie ze Spichlerzem Rusieckim 160

piknikowaniu z produktami Spichlerz Rusiecki . Niektóre nazywają tego typu konserwy mięsne jedzeniem singli albo obiadem dla leniwych. Nic bardziej mylnego! Leniwa nie jestem, ale czasem nachodzi mnie ochota na mięso ze słoika, a po otworzeniu lodówki okazuje się, że wszystkie zapasy domowej "tuszonki" zostały zjedzone. Albo wybieramy się na jagody tudzież grzyby i trzeba by zadbać o prowiant na wyprawę(...)się w słoik pasztetu, mięsiwa lub kiełbasy. Tak też zrobiłam podczas ostatniej naszej wycieczki. Akurat dostałam paczuszkę z produktami Spichlerz Rusiecki, a w niej znalazły się słoiki z pasztetem, mięsem, smalcem ze skwareczkami, czosnkową kiełbasą słoikową oraz udziec z indyka. Zgodnie stwierdziliśmy, że zaczniemy od pasztetu pieczonego z kurczakiem :) Cóż, wybór był udany. Pasztet jest pieczony w słoiku, na zwartą

Obiad gotowy
Zupa z frykadelkami dla dzieci (i nie tylko) 173

duże marchewki 2 ziemniaki 1 cebula 1 pietruszka ząbek czosnku dwie garście fasolki szparagowej 2 liście laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego kawałek pora 1 łyżka masła klarowanego 300g mięsa z szynki 1 małe jajko 2 łyżki kaszy manny sól pieprz szczypta majeranku szczypta gałki muszkatołowej natka pietruszki Mięso zmielić, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, majerankiem, dodać jajko, kaszę mannę(...)pokroić. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać 1,5-2 litry wody, dodać liść laurowy, ziele, zagotować, wrzucić warzywa, gotować na małym ogniu ok 10 minut. Z mięsa uformować okrągłe frykadelki (najlepiej mokrymi dłońmi), wrzucać do zupy. Gotować ok 10 minut. Po ugotowaniu wyjąć cebulę i por, zupę doprawić do smaku, dodać masło, posiekaną natkę pietruszki. Smacznego

Obiad gotowy
Kurczak tagine, czyli obiad w stylu marokańskim 182

naczynia do pieczenia można upiec w żaroodpornym naczyniu. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka, lekko podsmażyć. Piersi kurze umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kawałki. Włożyć mięso do miski i obsypać solą, pieprzem, papryką słodką w proszku, chilli, imbirem,cynamonem. Dokładnie wymieszać, żeby przyprawy doszły do każdego kawałka mięska. Wrzucić mięso do cebuli i smażyć aż mięso

Kuchnia Pokoleń
Gulasz wieprzowy. 224

łyżki mąki ,u mnie orkiszowa 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, szczypta Soli ,szczypta pieprzu ,1 łyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki ostrej papryki ,1 łyżeczka ziół prowansalskich. Mięso kroimy w niewielkie kawałki ,doprawiamy je solą i pieprzem, obtaczamy w mące.Cebulę obieramy i kroimy drobno. Czosnek obieramy.W dużym garnku smażymy na oliwie najpierw cebulę , potem dodajemy czosnek i smażymy(...)jeszcze chwilkę.Dodajemy mięso , zwiększamy moc palnika i obsmażamy mieszając cały czas.Dodać pozostałe przyprawy ,smażyć przez kilka minut i dodać paprykę pokrojoną na drobno ,suszone pomidory pokrojone ,por i wino . Dodać gorący bulion ,przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez godzinę.W międzyczasie dodać jeszcze przecier pomidorowy . Gotować do miękkości mięsa. Podawać z kaszą lub ziemniakami. Przepis

Ladylaura.
tortilla drobiowo-warzywno-ryżowa... 148

Składniki: tortilla 1 opakowanie/pomidorowa, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso mielone drobiowe 30 dag, warzywa mrożone na patelnię 1 opakowanie, sok pomidorowy 300 ml, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, ryż ugotowany 100 gram/woreczek, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ogórki konserwowe 4 sztuki, jogurt naturalny 380 ml, sos ziołowo-czosnkowy(...)opakowania na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać mielone mięso z indyka i podsmażać z 10 minut, co jakiś czas mieszać do mięsa wsypać warzywa na patelnię i podsmażać z 3 minuty, następnie pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na mniejszym ogniu, można dolać z 1/2 szklanki wody ale nie koniecznie wlać sok pomidorowy (użyłam swój domowy), zagotować dodać ząbki czosnku

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami 187

Duuużo białego pieprzu :) bo to właśnie ten pieprz nadaje całej zupie charakteru. Co więcej - zupę można przygotować nie tylko z kurczaka, ale też indyka (testowane wielokrotnie) oraz zamiast kroić mięso w kawałeczki możemy je zmielić (lub kupić gotowe, zmielone w sklepie) - z mielonym również testowane wielokrotnie (tak naprawdę częściej u nas gotowana jest z mięsem mielonym, bo jest po prostu

Kolorowy Przepisownik
MEDALIONY DROBIOWE 163

soczyste, a na zewnątrz chrupiące. Jednak to nie są kotlety mielone. Takimi będą zajadać się dzieci, bo przypominają nuggetsy. Nikt się im nie oprze. Prosty przepis, a smaczny. ~~SKŁADNIKI~~ mięso gulaszowe drobiowe ok. 400 g.  żółtko z 1 jaja ząbek czosnku drobno posiekany majeranek 1 łyżeczka sól peklowa 1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki bułka tarta(...)łyżki bułka tarta kukurydziana do obtoczenia  olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Doprawić czosnkiem, majerankiem, pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc lub conajmniej kilka godzin.  Na następny dzień dodać żółtko i bułkę tartą. Dokładnie wymasować. Na wilgotne dłonie nabierać mięso. Mocno spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej kukurydzianej

Kuchnia Paulettes
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 132

papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków koktajlowych około 10 cm. pora białego 100ml śmietany 18% sól, pieprz,  1 jajko suszony lubczyk, oregano 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: mięso zmielić na grubych oczkach.  szalotkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, por w półkrążki, masło rozpuścić, dodać wszystkie warzywa,  przesmażyć około 5 min. warzywa zdjąć z patelni(...)samym tłuszczu usmażyć mięso z przyprawami, mięso połączyć z warzywami, dodać jajko i 1/2 startego na dużych oczkach sera, nadziać rurki gotowym farszem, odłożyć około 2 łyżek, aby dodać do sosu, grzyby obgotować, pokroić w drobną kostkę, usmażyć z szalotką, dodać śmietanę, gotować do zredukowania sosu,  na dno naczynia wlać trochę sosu, do reszty włożyć odłożone 2 łyżki farszu

Kuchnia Beaty
Stripsy a'la KFC. 148

Składniki potrzebne do mięsa: -0,5 kg. polędwiczek drobiowych -1/2 łyżeczka soli -1/4 łyżeczka pieprzu -1/2 łyżeczka ostrej papryki -1 czubata łyżeczka słodkiej papryki -1 łyżeczka majeranku -1/2 łyżeczka curry -2 łyżki oleju Składniki potrzebne do panierki: -1 duże jajko -90 ml. mleka -160 g. mąki pszennej (100 g. ciasto, 60 g. dodatkowo ) -1/2 łyżeczkia(...)soli -1/2 łyżeczka ostrej papryki -1 łyżeczka słodkiej papryki -dodatkowo 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy potrzebne do mięsa mieszamy razem z olejem. Polędwiczki myjemy, odcinamy co nie potrzebne i dokładnie mieszamy z marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy polędwiczki będą już dobrze zamarynowane robimy ciasto. Dokładnie łączymy ze sobą mleko, jajko, 100 g. mąki

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania