mięso - 63110 przepisów (strona:1049/4208)

Smażone kotleciki w paprykowej marynacie 192

papryki (u mnie Skworcu) 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu (u mnie Skworcu) 3/4 łyżeczki soli cebulowej (u mnie Skworcu) 2 pełne łyżki oleju lub oliwy z oliwek panier do mięs Skworcu * olej do smażenia *można użyć oczywiście dowolnej panierki, ale ja polecam tą – pyszna i… szybko można zrobić dobre kotlety Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na małe kotlety(...)przyprawy – 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu i 3/4 łyżeczki soli cebulowej. Do przypraw dolewamy oleju, mieszamy. Tak przygotowaną marynatę wlewamy do miski z mięsem i całość mieszamy, aby marynata dokładnie pokryła całe mięso. Miskę z mięsem wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Do talerza wsypujemy panier do mięs, maczamy w nim dokładnie

Słodkie okruszki
pierogi z mięsem z rosołu i suszonymi pomidorami 204

Moja Córcia bardzo lubi wszelkie "mączne" potrawy. Wszelkie makarony i pierogi należą do jej ulubionych dań. Wymyślam wiele różnych wariacji obu tych dań. Dziś moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bardzo smaczna propozycja! Do nadzienia dodałam aromatycznych suszonych pomidorów , wyszło bajecznie! Pierożki ulepiłam z wyjątkowego ciasta, które odkryłam niedawno, w zasadzie dwuskładnikowego, błyskawicznego i pysznego :) Polecam:) składniki: ciasto(...)mąki pszennej ok 250 ml jogurtu naturalnego szczypta soli nadzienie: ok 300 g mięsa z rosołu cebula 2 ząbki czosnku 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie sól, pieprz do smaku Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać ok 3 łyżek oliwy z pomidorów, wrzucić cebulę, zeszklić, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso drobno pokroić (lub zmielić), dodać

6niebo
Rosół mocno imbirowy 172

litrami wody.  Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Garnek przykryć pokrywką ale nie całkiem. Zmniejszyć ogień do minimum, gotować  przez około 30 minut, aż piersi będą ugotowane. Mięso z piersi kurczaka wyjąć na talerz, ostudzić, przykryć i odstawić w chłodne miejsce. Rosół gotować już bez przykrycia, około 2,5 godziny. Po tym czasie wyjąć resztę kurczaka z bulionu(...)ostygnie usunąć skórę i kości. Bulion przecedzić przez sito o drobnych oczkach, doprawić do smaku solą. Wrzucić mięso i zagrzać. Na talerze nakładać mięso, zalać gorącym rosołem, posypać kolendrą.  Do doprawienia można podać sos sojowy. Smacznego

Stare Gary
Fasolka po bretońsku w postaci zupy 195

ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki szczypta chili 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ziaren kolendry świeżo mielony pieprz sól 3 łyżki oleju Mięso pokroić w kostkę ok 2cm, obsmażyć z każdej strony na oleju, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni zrumienić pokrojoną w plasterki chorizo i kiełbasę jałowcową, a następnie na wytopionym tłuszczu(...)zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, dodać do mięsa. Marchew pokroić w półkrążki, wrzucić do garnka. Dodać przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele, wlać gorący bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (gotowałam w szybkowarze 20 minut). Do zupy dodać fasolę, gotować jeszcze ok 5 minut. Kolendrę utłuc w moździerzu, wymieszać z pozostałymi przyprawami

Obiad gotowy
Zupa z ciecierzycy pyszna i rozgrzewająca 214

rozgrzewająca Zupa z ciecierzycą pyszna i rozgrzewająca, kilkanaście minut pracy i chwila czekania gdy zupa się gotuje, a potem efekt pyszny. Zupa porządna na wywarze mięsnym z dodatkiem mięsa wieprzowego oraz pysznej lekko chrupiącej ciecierzycy. Ciecierzyca ( zwana cieciorką, grochem włoskim) to po prostu perełka zdrowia zawiera dużo białka oraz inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu(...)obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. A przy okazji jest pyszna.   Zupa z ciecierzycą pyszna i rozgrzewająca 1 litr wywaru ( rosołu z indykiem i wołowiną )  25 dkg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej puszka ciecierzycy 1 ostra papryczka chili ( u mnie suszona ) 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 kawałki selera naciowego 250 ml sosu pomidorowego

Kuchnia na wzgórzu
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 171

jeszcze nie jesteście do niej przekonani koniecznie się na nią skuście, może akurat to połączenie przypadnie Wam do gustu :)  Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem Składniki : 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża biała cebula 1 duża papryka 2-3 plastry ananasa z puszki 2 ząbki czosnku 350 ml passaty pomidorowej 75 ml soku(...)Cebulę i czosnek obieramy, paprykę oczyszczamy z nasion - kroimy w kosteczkę (czosnek posiekałam drobniutko). Ananasa kroimy dość drobno w paseczki. warzywa przekładamy na patelnie i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku - dusimy 5 minut.  Po tym czasie dodajemy passatę oraz sok z ananasa - mieszamy i podgotowujemy 5 minut.  Na koniec dodajemy ananasa, mieszamy. Doprawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PASZTET ROSOŁOWY Z WĄTRÓBKĄ 175

PASZTET ROSOŁOWY Z WĄTRÓBKĄ Gdy zostanie Nam mięso z rosołu i woszczyzna warto wykorzystać to do domowego pasztetu, który jest nie tylko zdrowy, ale równie smaczny.  Jest to prosty przepis na podstawowy pasztet, który zazwyczaj kupujemy w sklepie. A jak wiadomo  nie ma tu ani grama konserwantów. Wszystko naturalnie smaczne.   ~~SKŁADNIKI~~ wątróbki drobiowe 300 g.  mięso(...)łyżki tłuszcz do posmarowania formy ~~METODA~~ Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić cebulę, podsmażyć. Dodać czosnek i wątróbkę. Dusić 10 minut. Wystudzić.  Oskubane mięso z rosołu zmielić dwa razy w maszynce wraz z warzywami,bułką, cebulą i wątróbką.  Białka oddzielić od żółtka. Ubić na sztywna pianę. Żółtka dodać do masy. Doprawić solą

Kuchnia Paulettes
Placki ziemniaczane z sosem mięsnym 128

Placki ziemniaczane z mięsnym sosem, nazywane plackami po węgiersku? Bardzo proszę. Składniki: mięso wieprzowe 1 l wody 2 czerwone papryki 10 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej papryki w proszku olej do smażenia majeranek, sól, pieprz do smaku, ostra papryka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 180 g śmietany(...)Mięso kroję w kostkę, obtaczam w mące, smażę na oleju. Dodaję do gotującej się wody. Na patelni po mięsie smażę cebulę w piórka, paprykę pokrojoną w grubą kostkę, wraz z rozgniecionym czosnkiem. Przekładam do garnka z gotującym się mięsem. Smażę pieczarki, wkładam do garnka. Dodaję pozostałe składniki (oprócz koncentratu i śmietany), duszę godzinę. Pod koniec dodaję i śmietanę. Podaję

MojaQchnia.pl
Zupa fasolowa z mięsem mielonym, pieczarkami i porem 120

końcowy efekt udowodnił, że   jak najbardziej trafione. Zupa jest bardzo sycąca i co najważniejsze bardzo smaczna.     Dla 4 osób: 200 g białej fasoli 300 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g pieczarek 2 kostki serka topionego w złotku 1 średni por 1 kostka rosołowa Sól, pieprz Olej do smażenia   Fasolę ugotować do miękkości w osolonej wodzie(...)Mięso mielone przyprawić i usmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w ósemki i podsmażyć na oleju, posolić ale tylko troszeczkę, gdyż kostka rosołowa i serki są słone więc należy uważać aby nie przesolić. Pora pokroić w półksiężyce i podsmażyć do miękkości. Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać kostkę rosołową i serki, gotować do rozpuszczenia następnie dodać mięso, fasolę, pieczarki

Jadło i czytadło
Sałatka zamiast kwiatka 296

Jajka ugotować na twardo, obrałać, wyjąć dwa żółtka, resztę jajek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2. Posiekane pieczarki i cebulę podsmażyć na oleju i lekko posolić. 3. Mięso kurczaka ugotować dodając sól, pieprz, listek laurowy i ziele angielskie lub inne ulubione przyprawy. Pokroić w kostkę. (Ja mięso usmażyłam bez przyrumieniania). 4. Ogórki pokroić w kostkę, ser zetrzeć na dużych(...)oczkach tarki a majonez wymieszać ze śmietaną i odrobiną soli. 5. Na talerzu ułożyć warstwami mięso kurczaka, smarując cienko majonezem, pieczarki, majonez, kukurydza, majonez, ogórek, majonez, żółty ser, majonez, jajka, majonez. 6. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół oliwki i posypałać startym na drobnych oczkach żółtkiem. Dookoła ułożyć chipsy lekko wciskając w sałatkę. Gotowe! Smacznego

Mama z miasta
Kapuśniak z mięsem mielonym 135

odżywcze, i tak to robimy. Zupy kochamy w każdej postaci. Nam ta propozycja ogromnie posmakowała. Ciekawe, czy Wam też przypadnie do gustu. Składniki 3 łyżki oleju 250 g mielonego mięsa z indyka 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 2 średniej wielkości ziemniaki 100 g boczniaków 100 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej(...)papryki 1/4 główki białej kapusty natka pietruszki mielony kminek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Następnie wrzucamy mięso mielone, podsmażamy 5 min, od czasu do czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne

R'n'G Kitchen
Drobiowe roladki z cieciorką zapiekane w pomidorach 390

moczyć parę godzin, a najlepiej przez całą noc. Ugotować do miękkości, czyli około 1 godziny, pod koniec dodając sól. Ugotowaną cieciorkę odcedzić i przestudzoną zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Wymieszać razem z serem i przyprawić pieprzem. Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić, tak jak na kotlety. Oprószyć solą, papryką słodką i odrobiną pieprzu. Nałożyć pastę z ciecierzycy(...)ułożyć suszone pomidory pokrojone w paski. Zawinąć ciasno w roladkę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i na mocnym ogniu obsmażyć krótko mięso z każdej strony. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki doprawić solą, pieprzem, bazylią, sosem sojowym i paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
Warstwowa sałatka z kurczakiem i fetą 242

Gyros” 3 łyżki oleju op. sera feta 100g płatków migdałowych Sos czosnkowy: 1 mały majonez 1 mała śmietana 18% 2 ząbki czosnku sól, pieprz Zaczynamy od przygotowania mięsa. W tym celu umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi kurczaka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do zamykanego pojemniczka, posypujemy przyprawą gyros (u mnie 2 pełne łyżeczki), polewamy 1 łyżką oleju, nacieramy(...)mięso i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Na rozgrzaną patelnię (bez dodatku tłuszczu) wrzucamy płatki migdałowe. Rumienimy je, co jakiś czas potrząsając patelnią. Zrumienione przekładamy na talerzyk. Na patelnię, na której rumieniliśmy migdały wlewamy teraz 1-2 łyżki oleju. Następnie smażymy kurczaka na jasno złoty kolor. Odkładamy. Kapustę szatkujemy, przekładamy do szklanej miski. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół

Smaki Na Talerzu
Gulasz mięsny z czarną fasolą. 153

proszku 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego kilka łyżek oleju 1 mała cebula   Przygotowanie; Groch namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Następnego dnia odlewamy wodę z fasoli. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso. Smażymy z każdej strony. Dodajemy starty czosnek i pokrojoną cebulę. Smażymy dalej do zrumienienia. Następnie wrzucamy fasolę i dolewamy(...)wody, dusimy około 40 min. na małym ogniu. Kiedy mięso i groch będą miękkie  dolewamy sos sojowy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy z ryżem. Smacznego! Produkty ze sklepu  Skworcu.com.pl można także zamawiać na Allegro.pl

Radość kipiąca uśmiechem.
Żeberka wieprzowe w sosie piwno-grzybowo-śliwkowym w żeliwnym kotle duszone – przepis 94

fetyszach. Od jakiegoś czasu chodziły za mną żeberka z mojego żeliwa. W dodatku tak intensywnie, że w piątek przed wyjazdem miałam już dokładnie sprecyzowany smak i konsystencję mięsa, jakie chciałam osiągnąć. Jeszcze zostały tylko do zrobienia szybkie zakupy i byłam gotowa. Przedstawiam Wam z pełnym przekonaniem i dumą przepis na genialne żeberka z kociołka myśliwskiego. Wychodzą prze-pysz(...)kociołek, dodałam śliwki suszone, grzyby oraz cebulę i poddusiłam ok. 15-20 minut. Następnie dołożyłam pokrojone na mniejsze części żeberka, przesmażyłam i dolałam część piwa „bursztynowego”. Kocioł przykryłam i mięso dusiłam pilnując, aby nie odparował nadmiar płynu i w miarę potrzeby podlewałam piwem. Całość przygotowywałam mniej więcej 1,5 godziny, jednak czas należy dopasować do „miękkości” mięsa. Powinno być kruchutkie

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania