Szynka wieprzowa pieczona

Szynka wieprzowa pieczona

Szynka wieprzowa pieczona

Szynka wieprzowa pieczona w otrzewnej, w niskiej temperaturze zachwyci nie jedno podniebienie. Jest delikatna, soczysta... po prostu pyszna. Warto zaprzyjaźnić się z rzeźnikiem i od czasu do czasu poprosić o otrzewną. Szynka wieprzowa, około 1,5 kg*, 2 ząbki czosnku, kilka gałązek tymianku**, kilka gałązek rozmarynu**, pieprz świeżo mielony, sól, otrzewna***, 2 garści siana, 1 ząbek czosnku pokroić w słupki/zapałki. Szynkę ponacinać w kilku miejscach cienkim nożem. W nacięcia wsadzać kawałek czosnku i tymian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję