Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym

Roladki z gruszką i gorgonzolą  w sosie orzechowym

Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym

Nie od dziś wiadomo, że gruszki idealnie pasują do sera gorgonzola i orzechów. Najczęściej orzechy są farszem roladki. Ja troszkę pokombinowałam i stworzyłam sos orzechowy gdzie orzechy maja formę pudru. Sos ma piękny karmelowy kolor. Mięso ma delikatny posmak słodkości dzięki gruszce, ale przewagę ma wyrazisty ser gorgonzola. Roladki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz 1 gruszka 50 g łagodnego sera gorgonzola (z niebieską pleśnią) Oliwa z oliwek Sos orzechowy: ¾ szklanki bulionu drobiowego 100 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, gruszka, sosy, mięso, roladki, makarony, makaron, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, schabowe, drobiowe, tagliatelle, filet z kurczaka, kurczak z makaronem, sos do makaronu, makaron tagliatelle, kurczak z serem, makaron z serem, sos do kurczaka, mięso duszone, makaron z patelni, makaron smażony

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.