podsmażyć na nim fileta, następnie zdjąć z patelni i na tym samym oleju zeszklić cebulkę, dodać do niej pieczarki i podsmażyć, a następnie paprykę. Na koniec dodać mięso, łyżeczkę pasty curry i dusić na delikatnym ogniu ok. 15-20 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W tym samym czasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu dodając do wody
Mix smakusprzedaży w jednym z supermarketów byłam bardzo zadowolona. A kiedy już udało mi się je nabyć miałam w głowie przynajmniej kilka pomysłów na ich przyrządzenie. To mięso bardzo lubi być długo duszone . Dzięki takiej obróbce jest mięciuteńkie i po prostu rozpływa się w ustach. Na pierwszy ogień poszła więc wersja w sosie piwnym. Cud, miód po prostu ! Wykorzystałam
Smaczna Pyzapieprz czarny mielony podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa opłukane natki pietruszki zmiksować w blenderze z 1/2 szklanki wodą zmiksowane dodać do garnka z podudziami i zagotować sos zagęścić ze śmietaną 18% wymieszaną z mąką
W Mojej Kuchni Lubiępołówki cebul pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu teraz wsypać przyprawę czerwone curry po tajsku dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować sos jest zagęszczony i to bez mąki
W Mojej Kuchni Lubięprzyprawy. W międzyczasie bakłażany kroimy na pół i je wydrążamy, zostawiając tylko cienką ściankę. Bakłażanowy miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do smażącego się mięsa. Patelnię przykrywamy i wszystko dusimy razem, aż bakłażan będzie miękki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni; szklane naczynie, najlepiej z pokrywką, lekko natłuszczamy. Bakłażana nadziewamy farszem, wkładamy do naczynia, które przykrywamy
Kulinarne przygody Gatityniż ta z własnoręcznie przygotowanego przecieru! Jako sos do gulaszy warzywnych typu leczo. Podsmaż na oliwie cebulę, selera naciowego i marchewkę, dodaj passatę, trochę wina i następnie mięso na gulasz, łyżkę mąki, duś przez 1,5 -3 godziny - mój niezawodny sposób na mięsny gulasz. po odparowaniu i zgęstnieniu jako sos do pizzy jako sos do gołąbków, jako baza do zapiekanek
Chilli Czosnek i Oliwałyżeczką Garam Masala. dodajemy pomidory z puszki (do puszki po pomidorach wlewamy wodę i opłukujemy puszkę, wylewając zawartość do garnka). Następnie dodajemy kurczaka i dusimy 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy. Następnie gotujemy ryż. Wodę do ryżu doprawiamy 1 płaską łyżką
Zainspiruj się kuchniąnieobrane ząbki czosnku oraz obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory wraz z ich sokiem, a przy pomocy drewnianej łyżki lekko "zgniatamy" kawałki pomidorów. Całość dusimy na najmniejszym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a sos stanie się gęsty. Na koniec doprawiamy do smaku. Proponuję podać tak przygotowane mięso z płatami lasagne
Moja smaczna kuchniaMarchewkę obrać i pokroić w słupki, cebulę w piórka, chili jak chcecie ;). Namoczone grzyby posiekać w paski. W woku lub dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć zamarynowane mięso, dodać warzywa i grzyby, dusić przez chwilę. Doprawić sosem ostrygowym, octem ryżowym i sosem sojowym do smaku. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podawać natychmiast, posypane posiekanym szczypiorkiem lub cebulką dymką. Wyliczenia: makaron chow
Obiad za dychęłyżce oliwy. Zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni smażymy cebule i czosnek wraz z przyprawami (chilli, oregano, kmin rzymski) Dokładamy paprykę pokrojona w kostkę i mięso oraz pomidory z puszki. Dusimy około 20 minut. Dodajemy odsączoną kukurydze i czerwoną fasolkę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy też odrobinę cukru. By uzyskać więcej sosu podlewamy nasz chilli odrobiną
Przysmaki Karolkioleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić na plastry, wrzucić na patelnię gdy mięso zmieni kolor. Wszystko razem dusić aż pieczarki odparuja wodę. Następnie dodać śmietankę oraz natkę pietruszki i jeszczę chwilę wszystko razem dusić. Makaron ugotować osączyć i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać i podawać
Monia miesza i gotujePyszny sosik z duszonej wieprzowiny z maślaczkami. Gulasz można podawać z kaszą lub ziemniaczkami a do tego zestawu pasuje idealnie kiszony ogóreczek. Ja gulasz podałam z kaszą gryczaną Risana. Za kaszą gryczaną nie przepadam wyjątkowo ale dawno jej nie jadłam i nawet mi smakowała (kolejny dowód, że smak mi się zmienia podobnie było z awokado:P). Kasza gryczana Risana(...)mąka ryżowa do zagęszczenia olej do smażenia Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać przyprawy i maślaki. Wszystko razem dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdyby wywar za bardzo odparował podlać jeszcze wodą. Sos zagęścić mąką ryżową
Monia miesza i gotujeZapraszam dzisiaj na duszoną wołowinę z marchewka. Nie jest to potrawa , ktora jest gotowa w 30 min :), ale efekt końcowy wynagrodzi nam te prawie 3 godziny oczekiwania na obiad. Takie obiady robię zawsze na dwa dni :) po to by troche odpocząć od kuchni. No to zaczynamy : Składniki: ok 1 kg wołowiny 500 ml bulionu wołowego 100 ml białego(...)Szykujemy cebulkę, szatkujemy I wrzucamy na gorący olej. Smażymy dodajemy cukier I masło. Dusimy ok 5 min.. Dodajemy łyżkę mąki. Mieszamy na ogniu. Wyciągamy mięso z piekarnika I dodajemy cebulę. Mieszamy . I gotowe :) Podałam z duszonymi ziemniakami z koperkiem. I obiad w koncu gotowy :) Smacznego
Smaki EdytyDuszoną, młoda kapustę lubi cała moja rodzina, a niektórzy mogliby ją jeść codziennie :) Gotowana razem z pulpetami nabrała dodatkowego smaku i może być podana jako pełny obiad z mięsem. 1 kapusta młoda mała 3 łyżki koperku 50g masła pieprz ziołowy PULPECIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego 1 mała cebulka 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki sól(...)odrobiną wody i chwilę poddusić. Dodać masło, następnie koperek i przyprawy. Do kapusty przełożyć obsmażone pulpeciki i wszystko razem dusić, aż kapusta będzie miękka, a większość płynów odparuje. Podawać z młodymi ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: kapusta , koperek , wieprzowina
https:KKuchniaMniamsmażymy jajka - jednak pilnujemy żeby żółtko nie ścięło nam się zbyt mocno. Na trzeciej patelni ląduje masło w płynie (do smażenia warzyw i mięs) a w nim zielona fasolka. Dusimy do miękkości - nie potrzebuje ona soli ani pieprzu, masło w 100% wystarcza - mój ulubiony sposób na fasolkę. Gdy wszystko mamy gotowe - układamy ślicznie na talerzu
BezglutenowaIzabela