mięso duszone - 8529 przepisów (strona:124/569)

Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 136

wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna puszkę pomidorów Smażymy bez dodatku oliwy nasze mięso. Następnie zalewamy pomidorami i dusimy około 5 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie pozostałe dwie puszki pomidorów również blendujemy i wlewamy do małego garnuszka. Na małym ogniu redukujemy , dodając suszona bazylie, oregano

Viola cooks with passion
Kukurydziane spaghetti w sosie pomidorowym z bobem 170

razem z papryczką. Po chwili dodać drobno posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli dołożyć pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i wrzucić do mięsa. Doprawić sporą ilością przypraw. Dusić, aż pomidory zmiękną i z części zrobi się sos. Dołożyć wyłuskany bób i makaron. Chwilę jeszcze poddusić i można podawać. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i można posypać mozzarellą

https:KKuchniaMniam
Pierś kurczaka duszona w warzywach z makaronem pełnoziarnistym 180

płatków czili.  Do gotującego się sosu dodać pokrojoną (w paski lub nie duże plastry) pierś kurczaka. Następnie pokroić na spore kawałki resztę warzyw, gdy sos z mięsem się zagotuje dodać warzywa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, pod koniec dodać pokrojone pieczarki. Na koniec doprawić do smaku sola, cukrem i pieprzem. Przed podaniem wymieszać z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym

Lubię to gotuję
Nogi kaczki z agrestem 111

postawić na ogniu. Powoli smażyć nogi na rumiano z obu stron. Nogi wyjąć, tłuszcz wylać, włożyć nogi, wsypać agrest, dodać przyprawy (goździki, cynamon, kardamon), oprószyć solą i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przecedzić i przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i miodem. Zagotować, mieszając dodać kawałki zimnego masła. Następnie zdjąć z ognia

królestwo garów
Sałatka z carry z makaronem i kurczakiem 190

Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Filet pokroić na niedużą kostkę, przyprawić solą pieprzem i jedną łyżeczką carry. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i przesmażyć, gdy mięso będzie ścięte, przykryć i dusić minutę, wystudzić. Ananasa pokroić w kostkę. W misce wymieszać wszystkie składniki wraz z pozostałą łyżeczką carry. Schłodzić w lodówce. Sałatkę z majonezem wymieszać tuż przed podaniem

Delicious Titbits
Pałki w koperkowym sosie 162

czasu aż mięso się ładnie zarumieni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodajemy koperek i mąkę rozprowadzoną w śmietanie. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez 5 minut. Ilość porcji: 5 Kosz

Pobite gary Barbary
potrawka cielęca z zielonym groszkiem 140

kostkę  cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy  drobno posiekany czosnek,  pokrojonego w kostkę selera, smażymy przez 3-4 minuty, a następnie z powrotem dokładamy przesmażone mięso. Całość nakrywamy przykrywką i dusimy przez 40 minut, a następnie dodajemy pokrojonego w plastry pora, pokrojoną w paski paprykę i zielony groszek. Przyprawiamy ostrą papryką, solimy i dusimy pod przykryciem przez kolejne

Miód i pieprz
Potrawka z tofu – danie chińskie 156

odparuje wlewamy olej sezamowy i sos sojowy razem z ½ szklanki wody. Zagotowujemy, zmniejszamy „ogień” i przyprawiamy cukrem, pieprzem i chili. Tofu kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa wraz z pokrojoną dymką. Dusimy przez 3 minuty. Delikatnie mieszamy tak aby nie pokruszyć tofu. Mąkę mieszamy z wodą, wlewamy, dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem. (function

Smaki Ewy
LEKKI BIGOS WIOSENNY 290

woli przyprawę do bigosu... ----------------------- Warzywa obrać i pokroić.Koperek posiekać.Cebulę pokroic w kostkę.Na patelni rozgrzac oliwę i poddusić wszystkie warzywa razem.Podlac bulionem.ok.100 ml.i dusić warzywa do miękkości.Dodać mięso kurze rozdrobnione na kawałki i przyprawić.Podawac z młodymi ziemniakami lub z chlebem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
MEKSYKAŃSKI KOCIOŁEK 140

łyżka mąki, ½ łyżeczki słodkiej papryki, soli, pieprzu, majeranku WYKONANIE Cebulę i papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości

słodki bratek
Karkówka na kiszonej kapuście 174

podsmażoną karkówkę. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i marchew. Dodajemy ponadto niewielką ilość miodu dla złagodzenia kwaśności kapusty i podkręcenia smaku. Podlewamy małą ilością wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
GOŁĄBKI MIĘSNE Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 173

łyżeczka - 1.5 koncentratu pomidorowego 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml  *******************************************"**" Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajem , startą na tarce cebulą , pieprzem.Sparzone liście kapusty ,napełnić mięsem , zawinąć w "gołąbka" i dusić w małej ilości wody z koncentratem, aż kapusta będzie miękka.Podajemy z piure z ziemniaków posypane koperkiem, z ogórkiem i sokiem porzeczkowym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz z indyka z dodatkiem pieczarek 132

talerz. Do tego samego garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć kawałki mięsa z indyka. Na sam koniec dodać podsmażone warzywa i całość zalać około 2 szklankami wody (mięso musi być pod wodą). Dusić pod przykryciem około 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem gulasz posmakować, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody

Ugotować
Potrawka chińska z kurczakiem i makaronem ryżowym 178

głębokiej patelni lub brytfanny i smażyć mieszając od czasu do czasu, aż mięso nie będzie surowe. Cukinię i paprykę umyć, pokroić w drobną kostkę i wsypać do mięsa. Wlać mleczko kokosowe i dusić niecałe 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać również mieszankę chińską, wymieszać, nałożyć pokrywkę i zostawić na średnim ogniu na około 13 minut. W międzyczasie przygotować

Passions hobbies life
Szynka z wędzonką. 114

wkładamy do lodówki na 24 godz., po tym czasie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wodę z żelatyną, wyrabiamy, na dno woreczka dajemy liść laurowy, ubijamy dokładnie mięso, wkładamy do szynkowara, zamykamy, dusimy w kąpieli wodnej w temp. 80-90 stopni przez 2,5 godz

Kuchnia Beaty