mięso duszone - 8529 przepisów (strona:123/569)

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 246

czasie gotujemy kaszę jaglaną bez dodatku soli. Kurczaka myjemy i drobno kroimy. Smażymy z przyprawą. W tym czasie siekamy cebulę i dodajemy do obsmażonego kurczaka. Dusimy około 2 minut. Do mięsa wsypujemy ugotowana kasze jaglaną i łączymy całość z jogurtem naturalnym i passatą pomidorową. Doprawiamy przyprawami.  Farsz wykładamy do przygotowanych łódeczek z cukinii. Posypujemy serem i wkładamy

ChilliJemy
Gulasz Węgierski „Gulyas”, „Pörkölt” 221

topimy i smażmy pokrojone mięso aż się mocno zarumieni. Wyjmujemy mięso, przesmażmy słodką i ostrą suszoną paprykę, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso, przyprawy, podlewamy winem i dusimy pod przykryciem. Po godzinie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu następne 2-3 godziny. Na koniec zaciągamy mąką, dodajemy pastę paprykową, doprawiamy pieprzem

lysygotuje.pl
Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią 133

kosteczkę. Przesmażamy na patelni lub w garnku. Dokładamy mięso, mieszamy. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Pomidory oraz cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekana natkę pietruszki oraz przyprawy: sól, pieprz , chilli. Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną. Na wierchu rozkładamy kawałki sera feta

VioletoweKucharzenie
Roladki schabowe w kapuście pekińskiej 149

koniec obwijamy szynką szwarcwaldzką i spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na klarowanym maśle. Do pieczarek wylewamy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy roladki i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ( około 30 -40 minut ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Perliczka w sosie grzybowo – śmietanowym, marynowana w ziołach 93

klarowane i obsmażamy z każdej strony kawałki perliczki. Po chwili dodajemy cebulę i razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy śmietanę. Na tym etapie możemy zagęścić sos mąką lub nie. Odlewamy niewielką ilość płynu i rozprowadzamy dokładnie mąkę ( ok. 1 ½ łyżeczki ). Ponownie umieszczamy

Smaki Ewy
Kurczak w sosie pieczarkowym 128

taki obiad można przygotować bardzo szybko. Pierś kurczaka to dla mnie zawsze dobry wybór ale lubię urozmaicić ją jakimś sosem. Tym razem chodziły mi po głowie pieczarki. Mięso krótko obsmażyłam, a następnie dusiłam w sosie. Szybko, łatwo i smacznie

Milion Smaków
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 159

czosnek obieramy, paprykę oczyszczamy z nasion - kroimy w kosteczkę (czosnek posiekałam drobniutko). Ananasa kroimy dość drobno w paseczki. warzywa przekładamy na patelnie i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku - dusimy 5 minut.  Po tym czasie dodajemy passatę oraz sok z ananasa - mieszamy i podgotowujemy 5 minut.  Na koniec dodajemy ananasa, mieszamy. Doprawiamy do smaku - zostawiamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Duszony rozbratel 184

często. Tym razem zakupiłam rozbratel czyli mięso z grzbietowej części wołu i jest ono soczyste, delikatne z przerośniętym tłuszczem. Mięso jest pyszne, polecam wypróbujcie. Po uduszeniu mięso jest kruche i soczyste. Duszony rozbratel. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - musztardowym 373

Podsmażamy go 2 minuty. Śmietanę mieszamy z musztardą. Sos doprawiamy kolorowym pieprzem. Do cebuli wlewamy sos śmietanowo - musztardowy oraz 50 ml gorącej wody, dodajemy masło, dokładamy mięso. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy około 10 minut. Dodajemy natkę pietruszki, patelnię odkrywamy i trzymamy na ogniu jeszcze 2 - 3 minuty, aż sos się lekko zredukuje. Smacznego

Smak mojego domu
Cielęcina duszona w porach i marchewkach 219

garnka wykładamy około 2 łyżek masła klarowanego. Dodajemy pora i marchewkę. Szklimy/ przesmażamy aby por stał się szklisty. Podlewamy bulionem i wkładamy cielęcinę. Dodatkowo przyprawiamy rozmarynem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec wyjmujemy mięso a sos blendujemy/ miksujemy. Cielęcinę kroimy na kawałki, podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Kurczak w śmietanowym sosie z suszonymi grzybami 132

lodówki. Po tym czasie tym czasie rozgrzewamy patelnię z olejem. Szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulą, dodajemy filet z kurczaka. Grzyby odciskamy z wody, dokładamy do kurczaka. Gdy mięso zmięknie podlewamy je bulionem. Dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Powlewamy śmietanę wymieszaną z mąką pszenną. Doprawiamy do smaku solą. Dusimy jeszcze kilka minut aby sos zgęstniał. Podajemy z ziemniaczkami

VioletoweKucharzenie
KURCZAK ŚRÓDZIEMNOMORSKI 95

majeranek , tymianek,szałwia,rozmaryn) 5 dag.czarnych oliwek sól i pieprz *******************************************  Cebulę siekamy i smażymy na oliwie aż stanie się szklista.Wrzucamy zmiażdżony czosnek i nasiona kopru.Dodajemy mięso .Obsmażamy, polewamy wino i dusimy na małym ogniu ok.5 minut.Dodajemy zioła , SKÓRKĘ i sok z cytryny , pokrojone na pół oliwki,sól i pieprz.Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości ok.40 minut uzupełniając sos ,jeśli

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
INDYJSKIE CURRY Z MIELONYM INDYKIEM 156

świeży PRZYGOTOWANIE:  Na rozgrzaną patelnię wkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę.  Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli

Gotowanie Patki
MAKARON LINGUINE Z GULASZEM WIEPRZOWYM 205

pokroić na drobne kawałki. Dodać 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu i przesmażyć na oleju przez 15 minut . Miód z musztardą wymieszać w szklance ciepłej wody. Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać pesto i mąkę do zagęszczenia sosu. Ugotować makaron, gdy będzie gotowy dodać do gulaszu na patelnię

kuchniabellissima.wordpress.com
Fusilli z warzywami i kurczakiem w miodzie 167

kosteczkę, pieczarki w ćwiartki. Lubczyk siekamy i również dokładamy do garnka. Wlewamy wodę oraz przyprawiamy solą, pieprzem, cząbrem, czerwoną ostrą papryką oraz przyprawą uniwersalną typu vegeta. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem fusilli

VioletoweKucharzenie