papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:123/171)

Faszerowana cukinia 210

Owszem mam już zamieszczony przepis na faszerowaną cukinię. Aczkolwiek dodam że farszy jest co najmniej kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt. W moim wydaniu to w zależności co mam w lodówce. Nigdy nie zdarzyło mi się planować farszu.  Zakupy robię raz na tydzień i moim zdaniem to i tak za często. Takie bieganie po sklepach to jest marnowanie czasu. Dlatego moje(...)posiłki to spontaniczne lub jak moje już dorosłe dzieci mówią, "sa na winie" . Czyli co się nawinie pod rękę to jest na talerzu. Składnik -1 cukinia -1/2 papryka -20 dkg mięsa ( łopatka -sól . pieprz do smaku -majeranek -1 cebula Wykonanie - Pokroiłam drobno mięso , paprykę i cebule. Wymieszałam , dodałam majeranek , sól i pieprz.   Jeszcze raz porządnie wymieszałam . ( mięso można

Eli Gotowanie
,,Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi’’ 128

Coraz bliżej święta! Przed Wami wspaniały schab pieczony, faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi. To potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Efektowne i bardzo smaczne mięso, które podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Do przygotowania schabu wykorzystałam produkty OLE!, HELIO Natura oraz ePrezenty Składniki: 1,20 kg schabu bez kości(...)słoik suszonych pomidorów Ole Pół słoika czarnych oliwek Ole lub mix oliwek Ole! marynata: olej z suszonych pomidorów Ole 2 łyżki miodu Stovit 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku papryka mielona słodka majeranek sól, pieprz Sposób przygotowania Wykonanie: Kawałek mięsa myjemy i osuszamy. Schab nacinamy wzdłuż, w trzech miejscach głębokość ok.6 cm. Nacieramy przygotowaną marynatą. Zawijamy mięso w folię

Podróż w kulinaria
Pierogi z mięsem i pieczarkami 179

lecz także w ciągu roku. Z mięsem, z grzybami, z serem, z twarogiem, czy na słodko z jagodami lub innymi owocami. Pierogi są o tyle wdzięczne, że możemy je faszerować naprawdę do woli. Ciasto jest elastyczne i pasuje do każdego farszu. Do ciasta na pierogi dodałam 2 jajka, jeśli nie macie nie musicie ich dodawać, za to dodajcie nieco więcej(...)letniej wody 2 jajka farsz: 500 g gotowanego mięsa wieprzowego, np. z łopatki lub karczku 300 g pieczarek 1 jajko 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, papryka słodka i ostra masło klarowane Wykonanie: Składniki na ciasto dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. Gdyby ciasto się kleiło dosypcie mąki. Gdy ciasto będzie gotowe rozwałkujcie nie za grubo

Zasmakuj Kuchni
Klasyczna zupa jarzynowa z czerwoną fasolą 136

zdrowe, rozgrzewające i w ogóle super :) Babcie i mamy na przeziębienie podawały zawsze rosołek, ale to nie nasze klimaty, poza tym może i miały rację, ale nie miały kur faszerowanych czym się tylko da. My i tak uważamy, że duża ilość warzyw to najlepsze wspomaganie organizmu. Dlatego dzisiaj zupa jarzynowa na bulionie warzywnym. Lubicie jarzynową ?   Jarzynowa zdrowia doda(...)czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 bulwy selera 1/2 opakowania makaronu speztle 1 kostka warzywnego bulionu (dobrego ! bez utwardzonych tłuszczy) oliwa z oliwek majeranek, pieprz, ostra papryka, sos sojowy, liść laurowy Wszystkie warzywa musimy pokroić i tak ziemniaki w kostkę, kalafior i brokuł w różyczki, cebulę w drobną kostkę, czosnek w plasterki, seler w zapałkę. W sumie

vegetanie
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem 192

m.in.faszerowane, grillowane, sałatki, pikle, dżemy, keczupy,  s osy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;)  Dzisiaj zapraszam Was lekki obiad, będę serwowała cukinie faszerowaną mięsem mielonym  i ryżem. Przepis na cukinię również znajdziecie w kulinarnym magazynie Aromat . Mam też dla Was niespodziankę klikając w ten link znajdziecie tam nie tylko przepis na moją(...)gram żółtego sera farsz: 500 gram mięsa mielonego wieprzowego  100 g ryżu białego 1 cebula majeranek suszony sól, pieprz ziołowy odrobina oleju 2 ząbki czosnku po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej Przygotowanie: Na dużej patelni na oleju szklimy cebulę i czosnek pokrojone w kosteczkę, dodajemy mięso mielone, razem smażymy około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Przekładamy

Życie zaczyna się w kuchni
Faszerowane słodkie ziemniaki – pomysł na mięso mielone 183

jako farsz do słodkich ziemniaków. Rewelacja, wszystkim domownikom bardzo smakowało. Składniki: 300g mięsa mielonego o niskiej zawartości tłuszczu (ja użyłam 15%) mała cebulka ząbek czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia 200g pomidorów z puszki 4 małe słodkie ziemniaki łyżeczka masła Sposób przygotowania: Słodkie ziemniaki ugotuj – trwa to około godziny (w zależności od wielkości). Odstaw by ostygły a następnie(...)oleju lub oliwy z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Zalej pomidorami i dodaj mięso mielone. Gotuj aż sos się zredukuje. Dopraw do smaku. Tak przygotowanym sosem faszeruj ziemniaki. Na wierzch wyciśnij słodkie pure. Zapiecz w piekarniku (około 15 minut

wysmienity
Skórki z kurczaka faszerowane i zapiekane 104

oliwy 2 łyżki konfitury z jarzębiny 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany Skórki oczyścić i osuszyć. Ryż ugotować w 2 szkl wody , przestudzić. Do ryżu dodać mięso, posiekaną paprykę i cebulę, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Wymieszać masę i nakładając po łyżce, nadziewać skórki zawijając je podobnie jak gołąbki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, nasmarować oliwą, posypać posiekanymi(...)piekarnika i piec 45 min. Następnie wyjąć naczynie z piekarnika, odlać cały płyn do rondelka, dodać do niego koncentrat pomidorowy i śmietanę, doprawić do smaku, zagotować i ponownie oblać faszerowane skórki w naczyniu. Zapiec przez

Gotowanie jest łatwe
Uniwersalny farsz mięsny 84

obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory obrane i pozbawione pestek, pokrojone w kostkę (można użyć krojonych pomidorów z puszki) 1 czerwona papryka świeża (można użyć papryki grillowanej w zalewie olejowej) 1 mała papryczka chili (można pominąć, jeśli nie lubicie ostrego) 2 łyżki koncentratu pomidorowego (1 łyżka jeśli używamy pomidorów z puszki) 5 ząbków czosnku (przeciśnięte(...)grubym dnem rozgrzewamy 3 łyżki oleju lub innego ulubionego tłuszczu do smażenia, ja polecam masło klarowane. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, paprykę, czosnek i chwilę smażymy, aż cebula się zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię

ladykitchen
Uniwersalny farsz mięsny 175

obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory obrane i pozbawione pestek, pokrojone w kostkę (można użyć krojonych pomidorów z puszki) 1 czerwona papryka świeża (można użyć papryki grillowanej w zalewie olejowej) 1 mała papryczka chili (można pominąć, jeśli nie lubicie ostrego) 2 łyżki koncentratu pomidorowego (1 łyżka jeśli używamy pomidorów z puszki) 5 ząbków czosnku (przeciśnięte(...)grubym dnem rozgrzewamy 3 łyżki oleju lub innego ulubionego tłuszczu do smażenia, ja polecam masło klarowane. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, paprykę, czosnek i chwilę smażymy, aż cebula się zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię

ladykitchen
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 101

Roladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie wyrazistości, dzięki temu nie jest mdła w smaku. Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji. Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło(...)obiad. Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 100 g szynki szwarcwaldzkiej 2 garście liści szpinaku 1 słoik pomidorów suszonych (ok. 270 g) 1-2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Liście szpinaku myjemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i dokładnie osuszamy. Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Schab oczyszczamy z tłuszczu

Kuchnia MagdaLeny
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 101

Roladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie wyrazistości, dzięki temu nie jest mdła w smaku. Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji. Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło(...)obiad. Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 100 g szynki szwarcwaldzkiej 2 garście liści szpinaku 1 słoik pomidorów suszonych (ok. 270 g) 1-2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Liście szpinaku myjemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i dokładnie osuszamy. Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Schab oczyszczamy z tłuszczu

Kuchnia MagdaLeny
Gołąbki z młodej kapusty po benedyktyńsku 125

ugotowanego na bulionie wołowym ( na trzech kostkach rosołowych , bez solenia , tylko kostki ) 2 łyżeczki ostrej papryki 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 3 łyżeczki słodkiej , mielonej papryki 2 łyżki miodu sól , świeżo mielony pieprz do smaku 1/2 pęczka świeżego , siekanego koperku sos : 1 litr soku pomidorowego 2 posiekane , cebule zrumienione na maśle 1 szklanka słodkiego, czerwonego wina(...)kapusta , duża główka smalec do smażenia Kapustę spażamy i oddzielamy liście . Zostawiamy do ostygnięcia . Składniki z listy farsz mieszamy ze sobą , wyrabiając na gładką , jednolitą masę . Każdy liść kapusty faszerujemy , dużą łyżką farszu . Zawijamy jak to gołąbki , każdy ma swój patent , ja nie wiążę nićmi , tylko ciasno zawijam i układam jeden przy drugim na rozgrzanym smalcu . Podsmażamy do czasu

Ogrodnik w podróży
Pisklę kurczaka w Peri -Peri na puree z groszku z glazurowanymi warzywami i faszerowaną pieczarką 155

czarnuszką bezpośrednio już na talerzu . Kurczaczka kroimy na pół pozbawiając go kości kręgosłupowej ,oczyszczamy z błonek , podrobów i osuszamy . Sposób i zdjęcie tutaj Nacieramy czosnkiem ,posypujemy sola, pieprzem ,papryką Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy 30minut w 180C Następnie polewamy sosem Peri-Peri bądź sucha przyprawą  i pieczemy 10 - 12  minut. Jeśli używamy sosu(...)wysuszyć. Robimy farsz :   oliwa z oliwek ,czosnek ,mieszanka serowa ,ser topiony i tarte pieczarki mieszamy w misce i mieszamy tak by wszystko połączyć prószymy solą i pieprzem . Faszerujemy duże kapelusze Następnie pieczemy 20-25 minut również w 180C Gdy wszystko mamy w piekarniku śmiało możemy się wziąć warzywa I ich glazurowanie. Co to znaczy? Smacznego

Viola cooks with passion
Pierogi z kapustą i grzybami z nutą lubczyku w cieście z piegami ze szpinaku 168

wodę, w której moczyły się grzyby, zostaw, nie wylewaj jej, przyda się) i posiekaj je drobno; obraną cebulę drobno posiekaj, zeszklij na maśle; dodaj posiekane grzyby, podsmażaj chwilę i przypraw papryką i lubczykiem (niewiele, chodzi o delikatny posmak, nie dominację nad smakiem farszu); kapustę wypłucz w zimnej wodzie i dobrze odciśnij z nadmiaru wody, posiekaj i zalej wodą, w której moczyły(...)smaku, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu bez przykrycia od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, woda odparuje, wyjmij liść i ziele; ciasto cienko rozwałkuj, faszeruj farszem z kapusty i grzybów, dobrze zlep brzegi, nadając im swój kształt; gotuj w osolonym wrzątku przez 2 minuty od czasu wypłynięcia ich na wierzch. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
ROLADKI Z WĘDZONYM BOCZKIEM KORNISZONEM PODANE Z GRUSZKĄ I ROKPOLEM 143

Roladki z piersi kurczaka bądź indyka  można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta  mniej "wykwintna" ale zarazem smaczna, a co najważniejsze szybka w przygotowaniu. Roladki z wędzonym boczkiem i korniszonem. Podałam do nich pyszną gruszkę wyjętą z zalewy octowej mojej mamy. Gdy będzie na nie sezon, zrobię i podam przepis(...)niej przepyszny sos. Rewelacja!       Składniki: (ilość w zależności od ilości roladek) piersi z indyka / kurczaka plasterki wędzonego boczku korniszony sól czarny pieprz słodka/ostra czerwona papryka czosnek (można uzyć granulowanego) olej sos do gruszki: kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego) słodka czerwona papryka odrobina granulowanego czosnku i pieprzu Pierś rozbiłam tłuczkiem. Posoliłam, posypałam pieprzem, czosnkiem

potrawyregionalne