mielone - 47549 przepisów (strona:2156/3170)

MAKOWE GWIAZDKI ORKISZOWE, BEZ CUKRU 232

Składniki: - 270g mąki orkiszowej (u mnie typ750)         lub 240g mąki pszennej - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 200g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 2 żółtka - 110g mielonego ksylitolu (lub cukru pudru) - 4 łyżki suchego maku Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i przy użyciu haka mieszamy do połączenia składników. Można również zagnieść ciasto energicznie dłońmi. Gładkie

Smaczne Zdrowe
Kurczak po marokańsku 481

bakłażana, 1 czerwonej papryki, pęczka świeżej natki kolendry. 2 łyżek przyprawy garam masala, 2 łyżeczek kminu rzymskiego, 1 łyżeczki suszonych ziaren kolendry, 1 łyżeczki suszonej trawy cytrynowej, czarnego świeżo mielonego pieprzu, soli, oliwy. Przygotowania kurczaka po marokańsku jest bardzo proste, a efekt oszałamiający. Gotowanie rozpocząłem od pokrojenia piersi kurczaka w poprzek - w plastry o grubości około 1 centymetra

Wyprawy kulinarne
Ciastka serowo-cebulowe 245

szklanki mąki -10 dkg masła -2 żółtka i jedno całe jajko -2 czubate łyżki kwaśnej śmietany -1,5 dkg drożdży -1/2 łyżeczki cukru -łyżeczka soli -łyżeczka ostrej papryki mielonej -3 łyżki granulowanej cebuli -10 dkg startego drobno żółtego sera    Do mąki dodajemy sól, ser, cebulę i paprykę i mieszamy.   Drożdże rozcieramy z cukrem i dodajemy

Maminek kulinarny
Makaron smażony z warzywami 318

warzywa :) Składniki na dwie porcje: 200 g makaronu ryżowego płaskiego 10 pomidorków cherry 1/2 szklanki groszku cukrowego 1/2 cukinii 1 ząbek czosnku 1 szalotka 1 papryczka chilli 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżeczka puree z tamaryndowca 2 łyżeczki wody 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM

Tajskie smaki
szybkowar-kacze udka w marynacie pomarańczowej na ziemniakach... 259

Składniki: kacze udka 4 większe, sok z pomarańczy 1 szklanka, majeranek 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy 10 łyżek, woda 1 szklanka, ziemniaki 12 większe, surówka - jaką lubisz wycisnąć sok z pomarańczy i wlać do miski, wsypać majeranek, kucharka, pieprze, przyprawę w płynie, włożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami 758

pieczarkami - mniami. W moim domu ją uwielbiają, no i najważniejsze jest daniem bardzo prostym.  Porcja na 6-8 osób Składniki: 500 g makaronu lasagne 250 g mięsa mielonego (użyłam wołowego) 150 g świeżego szpinaku (może być mrożony ) 150 g pieczarek 5 ząbków czosnku 1 puszka pomidorów 1 duża cebula 15 g świeżej bazylii 1 łyżeczka

Niezły Młynek
Makaron z włoską nutą 226

składniki * 100 g salami * 1/2 małego słoika papryki marynowanej * 1/2 opakowania makaronu świderki * 50 g startego sera parmezan * 10-15 zielonych oliwek ze słoiczka * 1/2 pęczka natki pietruszki * grubo mielony pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzając odlać ok. 200 ml wody. Salami pokroić na cienkie plasterki, a następnie na połówki

Mix smaku
Tort kwiat 251

składniki biszkopt * 3 białka * 2 jajka * 200 g cukru * 150 g mielonych migdałów * 200 g mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli krem z serka mascarpone * 250 g serka mascarpone * 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak) krem z gotowanej śmietany * 400 ml śmietany kremówki * 4 łyżki cukru * 2 i 1/2 łyżeczki

Mix smaku
Makowo-bakaliowe na białkach 225

składniki ciasto * 150 g mąki pszennej * 150 g suchego nie mielonego maku * 7 białek * 200 g cukru * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 100 g margaryny * ok. 200 g bakalii (rodzynki, morele, żurawina) polewa * 100 g mlecznej czekolady * 1 łyżka oleju Sposób wykonania Margarynę rozpuścić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać do uzyskania szklistej piany

Mix smaku
Tort Garfield 231

proszku do pieczenia *2 łyżeczki soku z cytryny biszkoptowe czekoladowe * 4 białka * 2/3 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 budyń czekoladowy * 1/3 szklanki mielonych migdałów * 1/4 szklanki oleju krem kokosowy * 1 szklanka wiórek kokosowych * 1 szklanka kaszy manny błyskawicznej * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki mleka zagęszczanego niesłodzonego (może też być zwykłe) * 1/2 szklanki

Mix smaku
Jagodowy sernik na zimno 270

składniki * 1 paczka okrągłych biszkoptów * 1 kg sera mielonego na serniki * 4 łyżki cukru pudru * 2 galaretki leśne * 200 g jagód * 2 galaretki o dowolnym smaku Sposób wykonania 2 galaretki leśne rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Jagody umyć i wysuszyć. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Ser wyłożyć do naczynia i utrzeć

Mix smaku
Sałatka z szynką i pieczarkami 361

czerwone cebulki * 1/2 szklanki oliwy z oliwek * 1 łyżka octu winnego * sok z 1/2 cytryny * przyprawa do zup typu magii ok. 3-4 łyżki * pieprz naturalny najlepiej świeżo mielony, ok. 2 łyżeczki Sposób wykonania Składniki na sos połączyć w szklance i odstawić. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, pieczarki i szynkę również pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić w drobne piórka

Mix smaku
Sernik z bezą 203

składniki * 1 kg sera trzykrotnie mielonego * 4 dag mąki ziemniaczanej * 20 dag cukru * 6 jajek * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 10 dag żurawiny suszonej lub rodzynek * 5 dag kandyzowanej mieszanki skórek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej * kilka kropli olejku waniliowego beza * 3 białka * 20 dag cukru pudru * 5 dag wiórków kokosowych polewa czekoladowa * 10 dag mlecznej czekolady * 5 dag gorzkiej

Mix smaku
Pierniczki II 193

składniki * 90 dag mąki pszennej * 3 jajka * 30 dag cukru * 30 dag miodu * 25 dag margaryny * 5 dag smalcu * 3 dag kakao * 1 opakowanie przyprawy do pierników * 2 łyżeczki mielonego cynamonu * 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej * 12 g proszku do pieczenia  Sposób wykonania Do rondelka włożyć margarynę, smalec, dodać miód, 1/2 ilości cukru, rozpuścić i chwilkę pogotować. Zestawić

Mix smaku
Kapusta z grochem 228

składniki * 1 kg kapusty kiszonej * 1/2 kg grochu łuskanego * pieprz ziołowy * sól  * pieprz czarny świeżo mielony Sposób wykonania Groch namoczyć, ugotować do miękkości tak aby utworzył papkę, nieco ostudzić i zmiksować. Kapustę odcisnąć z soku, sok zachować, wypłukać, wrzucić do garnka zalać wodą, zagotować i odcedzić, następnie wlać niewielką ilość wody i ugotować do miękkości. Do kapusty dodać

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania