mielone - 47549 przepisów (strona:2154/3170)

Biscotti Bożonarodzeniowe 224

cukry białego 2 jajka 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do malaksera wrzucamy orzechy ziemne i mielimy na drobno. Czynność powtarzamy z każdym z suchych owoców (mielimy żurawinę, morele, brzoskwinie i imbir). Masło ucieramy z cukrem, dodajemy kolejno po jednym jajku, następnie dorzucamy suszone drobno posiekane owoce

Słodkie Przyjemności
Sałata z grzankami i grillowanym mięsem 206

Walentynkowy wieczór? " Składniki : jedna mała sałata ozdobna 4 pomidorki kromki chleba pszennego przyprawa do sałatek 2 kotlety schabowe  pół szklanki płatków owsianych 2 łyżki mąki pełnoziarnistej lyżeczka mielonej ostrej papryki pieprz, sól Sposób przygotowania: Kotlety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do głębokiego talerza wsypujemy 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, pół szklanki płatków owsianych, łyżeczkę ostrej papryki, sól i pieprz

Słodkie Przyjemności
Deser truskawkowo-jabłkowy 198

truskawek, do tego puszysta pianka z waniliowej bitej śmietany. Wszystko to brzmi tak pysznie, że zaraz zjem drugą porcję! " Składniki na 3 pucharki 3 jabłka 50 ml wody mielony cynamon 100 ml śmietanki pół laski wanilii 10 truskawek okrągłe biszkopty  Sposób przygotowania: Jabłka obieramy i wydrążamy środki. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do rondelka. Całość zalewamy wodą

Słodkie Przyjemności
Spaghetti Bolognese 215

się kojarzył ze sceną z filmu "Zakochany Kundel" a Wam? Zapraszam na Spaghetti Bolognese" Składniki na 4 porcje  słodka cebula  2 łyżki oleju  500 g mielonego mięsa wołowego/wieprzowego  500 ml przecieru pomidorowy  1/2 łyżeczki suszonego tymianku  ½ łyżeczki suszonej bazylii  2 ząbki czosnku  duże opakowanie spaghetti  150 g startego

Słodkie Przyjemności
Sernik na czekoladowym spodzie z posypką 392

czekoladowym spodzie z kruchą posypką." Składniki : Na kruche ciasto: 200 g masła 500 g maki 3 żółtka 180 g cukru 100 g czekolady deserowej Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 5 jaj 3 białka 150 g cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania: Na samym początku

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka Apple Pie 187

Apple Pie." Składniki : 150 g masła 350 g mąki 80 g cukru 4 łyżki wody dodatkowo: 6 jabłek 6 łyżek cukru brązowego + łyżka do posypania ciastek 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżka ekstraktu waniliowego łyżka cukru to posypania ciasta + łyżka wody Sposób przygotowania Na stolnicę wysypujemy przesiana mąkę, dodajemy pokrojone na kawałki masło, cukier i zalewamy wodą - wyrabiamy

Słodkie Przyjemności
Sałatka lunch'owa 427

pestek z dyni Mięso: 3 kotlety z piersi z indyka łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki tymianku, bazylii, oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku, soli, świeżo mielonego pieprzu Na dresing  oliwa orzechowa  sok z połówki cytryny  łyżeczka musztardy  1 ząbek czosnku  sól i pieprz kolorowy do smaku  Sposób przygotowania:  Warzywa

Słodkie Przyjemności
Przekąska malinowa z płatkami ryżowymi 234

okraszona jest nutką cynamonu. Uwielbiam takie śniadania, szczególnie w piątkowe poranki, gdy za pasem weekend, a Ty?"  Składniki na 1 porcje: 1/3 szklanki płatków ryżowych szklanka świeżych malin mielony cynamon jogurt naturalny - 150 ml Sposób przygotowania: Do wysokich, wąskich naczyń wlewamy zimny jogurt naturalny, tak aby nie pobrudzić rantów naczynia . Następną warstwę stanowi garść suchych, czystych malin, które

Słodkie Przyjemności
Bajaderki 245

całe zanurzyć w czekoladzie) a następnie posypujemy zmielonymi orzechami arachidowymi i ponownie wstawiamy do lodówki na około godzinę. Zamiast w czekoladzie, bajaderki można dekorować cukrem pudrem lub obtaczać w mielonych orzechach. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Wytrawne babeczki z kremem twarogowym 1376

babeczki. Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy koło 25 minut. Studzimy na blaszce. W tym czasie przygotowujemy krem Do robota kuchennego wrzucamy zimny twaróg, który mielimy za pomocą noża w malakserze. Dodajemy umyty, drobno pokrojony szczypiorek, obrany i wydrążony z gniazd nasiennych ogórek, sól i pieprz – ponownie mielimy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z szeroką końcówką

Słodkie Przyjemności
Makaron Boloński 201

być przesadnie zielona i nie zawsze bazyliowa. :) Składniki na 4 porcje  Mała marchewka   2 łyżki oliwy z oliwek Mała cebulka   ½ liścia selera naciowego  500 g mielonego mięsa dobrej jakości – u mnie szynka wieprzowa   ząbek czosnku    kilka listków tymianku i szałwii duże opakowanie makaronu pappardelle  150 g startego parmezanu (ewentualnie inny

Słodkie Przyjemności
Czekoladowe ciasto z banananmi 259

masła 130 g cukru 2 jajka 2 banany 1,5 łyżeczki proszku  do pieczenia 160 g mąki 30 g kakao Kruszonka : 60 g masła 30 g orzechów laskowych - mielonych 70 g cukru 80 g mąki Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy masło i cukier i ucieramy. Gdy masa się połączy dodajemy kolejno jajka, nadal miksując.  W oddzielnej misce

Słodkie Przyjemności
Tartaletki z cynamonową bezą 205

żółtka dodajemy ekstrakt waniliowy i cukier - miksujemy do momentu podwojenia objętości. Składnika : 3 białka 180 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu Sposób przygotowania: Białka ubijamy do białości razem z dodatkiem soli. Gdy masa będzie zwarta dodajemy ocet i ponownie miksujemy. Następnie mąkę ziemniaczaną z cukrem pudrem i cynamonem łączymy

Słodkie Przyjemności
Migdałowe serniczki z kajmakiem 270

zapamiętać. Migdałowe serniczki z kajmakiem (12 sztuk) Składniki : 4 jajka 4 łyżki cukru waniliowego 500 g sera białego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki płatków migdałowych 2 łyżki mielonych migdałów 4 łyżki kajmaku Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy do białości. W drugiej misce mieszamy ser z wanilią, mąką i zmielonymi migdałami. Obie masy łączymy

Słodkie Przyjemności
Pyszna włoska zupa minestrone 272

puszka), 400 gram pomidorów w puszce (2 puszki), 100 gram makaronu muszelek, 1,5 litra bulionu warzywnego, oliwy, pęczka natki pietruszki, świeżego tymianku, 10 gram parmezanu, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Do dużego garnka dodałem 3 łyżki oliwy. Do zimnej oliwy wrzuciłem łyżkę drobno posiekanego świeżego tymianku i dwa drobno posiekane ząbki czosnku. Plasterki wędzonego boczku pokroiłem w poprzek

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania