posiekaj, następnie brzegiem noża rozetrzyj na pastę. Nabiał połącz w jednej misce, dodaj przygotowane wcześniej ogórki, rzodkiewki, czosnek, oliwę, dopraw solą, kilkoma kroplami sosu Tabasco Garlic i ewentualnie świeżo mielonym pieprzem. Chłodnik najlepiej zostawić w lodówce na kilka godzin, aby się schłodził. Podawaj z ugotowanym na twardo przepiórczym jajem i tatarem z buraka
królestwo garówmąki, skórka otarta z 1 cytryny, 1 jajko, 100 g cukru, 125 g masła, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, farsz: 2 kromki suchego placka drożdżowego, 50 g mielonych migdałów, 600 g agrestu, cukier puder, cukier, 1 żółtko, 2 łyżki śmietany, masło do wysmarowania formy, Ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć
królestwo garówmigdałów bez skórki, 100 g miękkiego masła, masa serowa: 50 g miękkiego masła, 3 żółtka, skórka otarta z 1 limonki, 150 g cukru pudru, 750 g sera białego półtłustego mielonego, 450 g borówek amerykańskich Migdały i batoniki zmiksować, wymieszać z miękkim masłem. Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Ciasto rozłożyć na dnie tortownicy, docisnąć. Wstawić do lodówki na co najmniej
królestwo garówkawałek schabu bez kości- około kilograma, 6 ząbków czosnku, 1/2 strączka chilli, łyżka posiekanego tymianku, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz świeżo mielony, Mięso umyć, osuszyć, nie ścinać błony zewnętrznej. Od strony wewnętrznej (tej gdzie były kości) n aciąć mięso na głębokość około 1,5 cm, w odstępie co 4 cm. Chilli i czosnek drobno posiekać, wymieszać z tymiankiem, solą
królestwo garówpasztet i ciasteczka z fasoli oraz pierogi z farszem z fasolą. Ciasto: 500 g mąki, 2 jajka, 6 łyżek oleju, sól, woda gotowana, nadzienie: 1 szklanka fasoli gotowanej i mielonej, 1 cebula posiekana, 1 posiekany czosnek 2 łyżki smalcu, sól, pieprz Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, jajka, olej i gorącą wodę – około 250-300 ml (zależy
królestwo garówmaku, 8 jajek, 230 g cukru, 60 g bułki tartej, 3 łyżki mielonych migdałów solonych prażonych, wanilia, skórka cytrynowa, krem: 500 g serka mascarpone 300 g śliwek suszonych/wędzonych* do nasączenia: 50 ml naparu z mocnej herbaty z goździkiem, 25 ml miodu pitnego, miód do smaku polewa: 300 g czekolady deserowej * W zależności jaki smak chcemy uzyskać powinniśmy wziąć
królestwo garówmięsa mielonego wieprzowego np. łopatka, 1 litr mleka kokosowego, 3 trawy cytrynowe posiekane, 2 łyżki sosu rybnego, 1 sałata lodowa pokrojona w paseczki, 200 g kiełków sojowych, 100 g makaronu wermicelle ryżowego sparzonego, 2 liście kafiru, 1 łyżka pasty curry czerwonej, 1 marchewka pokrojona w paseczki julienne, 2 cebule posiekane, 2 pomidory pokrojone w ćwiartki, 250 ml wrzątku
królestwo garówcebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 150 g serka koziego z ziołami, 150 g ugotowanego mięsa z indyka (skrzydło, golonka), 300 g ciasta francuskiego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka cukru, 1 jajko, 1 łyżeczka czarnuszki. Przygotowanie: Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z szczyptą soli
Moniki Smakołykiodpowiednia mieszanka jej składników. Składniki: 2 łyżki czarnego pieprzu 2 łyżki papryki 1 łyżka soli 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka granulowanej cebuli 1 łyżka pieprzu cayenne 1 łyżka mielonej kolendry 1 łyżka nasion kopru Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Tą mieszankę można wykorzystać jako przyprawę oraz jako marynatę. Jako przyprawa może być przechowywana w szczelnie zamkniętym pojemniku nawet
naRuszcietemperatura pieczenia spowoduje, że sernik popęka. Składniki na spód sernika : 6 sucharków pełnoziarnistych 50 g masła 3 łyżki wiórków kokosowych Składniki na masę serową : 500 g twarogu 3 x mielonego 200 g serka kremowego 20% tłuszczu 3 jajka 180-200 g ksylitolu lub cukru 3 dojrzałe bananay sok z 1-2 limonki 1 budyń waniliowy Dodatkowo : 80 g białej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na masę serową: 1 kg sera mielonego z wiaderka, u mnie president 1 szklanka cukru 2 jajka 1 szklanka mleka 1 budyń, u mnie śmietankowy + 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 masło - 20 dag sok z połowy cytryny Składniki na ciasto na spód : 30 dag mąki, ja dałam 15 dag krupczatki i 15 dag zwykłej pszennej 10 dag cukru
Proste Potrawysłodkawego smaczku, za to ryż niczym risotto w ostrzejszym smaku świetnie uzupełnia kurczaka: Składniki: 1 kg udek z kurczaka po garści suszonych owoców: jabłka, gruszki, śliwki, żurawina, 1 cebula mielona słodka papryka, kolendra, oregano, rozmaryn, sól, świeżo zmielony pieprz 1 szklanka ryżu 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyża sosu ostrygowego 3 ogórki kiszone 1 łyżeczka curry
kgwjanczewołyżeczka pasty z wanilii; – 1 jajko; – szczypta soli LUKIER: – kilka łyżek gorącej wody; – 300 g cukru pudru; NADZIENIE SEROWE: – 0,5 kg twarogu niemielonego; – 2 żółtka; – 100 g cukru pudru; – 2 łyżki śmietany 18%; – 1/2 łyżeczki pasty z wanilii DODATKOWO: – 1 jajko; – 1 łyżka mleka Wykonanie: Ciasto: Mleko
dom-agi.plwszystkim, jej przygotowanie nie wymaga dużo czasu. Potrzebne nam: - 2 brokuły - włoszczyzna - 3-4 małe ziemniaki - pęczek koperku - opakowanie serka topionego ze szczypiorkiem - oliwa z oliwek - sól - pieprz czarny mielony - kwasek cytrynowy lub sok z cytryny Przygotowanie: Włoszczyznę obrać, umyć i zalać 1,5 litra wody. Ugotować bulion i odcedzić z warzyw. Brokuły pociąć w różyczki i zanurzyć
W poszukiwaniu inspiracjiprzekrojone wzdłuż na pół 4 gałązki tymianku 1 ząbek czosnku, obrany i lekko zgnieciony 1/4 szklanki wina Marsala 3/4 szklanki bulionu z kurczaka 1 łyżka masła sól i mielony czarny pieprz Przygotowanie: Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej na średnim ogniu trochę oleju. Dopraw kurczaka z każdej strony solą i pieprzem i połóż go skórą do dołu
karmelowy